Gitar Bilenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

distinct

New member
Reaction score
0
Ben yeni bir gitar alıp bu işe artık başlamak istiyorum.Fakat klasik mi, yoksa akustik mi alsam karar veremedim.Duyumlarıma göre klasikden başlamak daha mantıklıymış.Akustikteki tel aralıkları kısa olduğundan geçişler de zor oluyormuş.Bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim!

once klasik aslıdna akustiginde pek farkı yok klasik ritme yoneliktir akustik ise sola ya.eger calıp soylemek istiyosan klasik ama tab calıcaksan yani sola atacaksan akustik.Pek farkı yok aslında ama klasik gitarla baslamanı tavsiye ederim

al classic gitarı ilk basta kendi basına ellerini alıstır rtim at bi ellerin alıssın sonra da bi yerden teknigni orenirsin sonrası gelir zaten ;) yetenek warsa tabi..!

ehueheuehue :D akustikle başlarsan 4 4lük öğrenemiyeceğin şeyler var bir kere kulağını geliştiremezsin çünkü hiç bişey anlamaz kulağın duyarsın ama anlamazsın klasik gitar al çalış öğren iice sonra akustik al zaten eline hiç gitar almamış biriysen daa önce akustiği alır almaz mi telini 50 defa koparacağın için sinir olup bırakırsın önce klasik hadi baaammm bana müsade :)

tarzın neyse ona göree al baslaa..illa klasıkten baslanacak die bısey yok.... 6 sene once basladıgımda flemenko calıodum suan death metal yapıyorum...her sey tarz meselesı

bide sunu diyeyım eger 1 yıl sora hevesın gecmıcekse iii bi gitarla basla kulagın gelıssın ..

kolay gelsın.

klasikde bare rahat basamam, gitar ii değilse zaten güzel ses cıkmaz, akustik biraz daha pahalıdır, solo atarsın biraz. Bakarsınız ki grupların akustik performansları oluyo klasik gitarla sahneye cıkan gormedim... E tabi tarz. Opeth dinle anlarsn... Black death metalciyim. Akustik yıllarca kullanırsın klasik sıkar bi zaman sonra... Akustik hep lazım olur... Kendi gorüsüm

cobrados' Alıntı:
once klasik aslıdna akustiginde pek farkı yok klasik ritme yoneliktir akustik ise sola ya.eger calıp soylemek istiyosan klasik ama tab calıcaksan yani sola atacaksan akustik.Pek farkı yok aslında ama klasik gitarla baslamanı tavsiye ederim
arkdasım sen gıtar cadıgına emınmısın yaklasık 8 senemı verdım gıtara elektrosundan tut akustıgıne kadar .solo olayına kafam takıldı solo dıyınce akla kılsık gıtar gelır bunu unutma poco daha sonra amerıkan cıngenelerının tum calıs sekıllerı solo uzerınedır ve kulanılan gıtar kılasık gıtardır (has ısponyol ezgılerı uzerıne kurulmus )

lutfen yalnıs bılgı vermeyelım arkadaslara
solo da ılkonce pıyano daha sonra klasık gıtar gıtar gelır
ve akor ıcıne bu gecerlıdır akustık 20 yll ın sonlarına dogru avrupada bayanlaar ıcın olusturulmus bır gıtar turudur....(klasık gıtarın tellerı celık olanı )
bu arada bende su ara akustık kullanıyorum

klasikle basl derım perde we tel aralıkları fazla olduu ıcın zorlar senı zoru ogrendıkten sonreda gerısı gelır zaten elektro kursuna gıttıgın zaman bıle ılk elıne tutusturulan klasıktır

Sevgili Distinct .
1.Önce hangi tür müzik yapacağına karar ver.(pop jazz klasik.......)
2.Karar verdikten sonra o tür müziği iyi bilen usta bir öğretmen bul.
3.Bulduğun öğretmenin söyleyecekleri doğrultusunda gitarını al.(hatta beraber alın,parayı sıkma, tavsiye ederim)
4.Eğer gitarını kendin almayı düşünürsen ileride çıkacak arızalardan sen sorumlusun.
Niye?Çünkü gitardan anlamıyorsun.
5.Öğretmeninin verdiği dersleri iyi dinle.
6.Öğretmeninin sana verdiği derslere çok(çok,çok,çok.........)çalış.
7.Yaptığın veya yapacağın türde çok müzik dinle.

Bol Şanslar.

öncelikle,yapmak istediğin tarz önemli,klasik ve akustik birbirinden farklı tarzlara hitap eder,günümüzde akustik gitar daha çok pop gitara yöneliktir,ama klasikte bu amaçla kullanılabilir yalnız dikkat etmen gereken bi husus var,akustik gitar tekniğinde pena ile çalınır,tabi tırnakla çalanda war ama bu tınıyı etkiler,ama klasik gitarı klasik müzik veya flamenco için öğrenmek istiyosan çalabilirsin,he yok ben şarkı çalıp söylemek istiyorum dersen o senin zevkine ve duyumuna kalmış

bana göre klasik al. ama senin tarzına bağlı bişey.vetooy'un dediği gibi:Ve klasikle başlıcan die bi şart yoq.

brako' Alıntı:
arkdasım sen gıtar cadıgına emınmısın yaklasık 8 senemı verdım gıtara elektrosundan tut akustıgıne kadar .solo olayına kafam takıldı solo dıyınce akla kılsık gıtar gelır bunu unutma poco daha sonra amerıkan cıngenelerının tum calıs sekıllerı solo uzerınedır ve kulanılan gıtar kılasık gıtardır (has ısponyol ezgılerı uzerıne kurulmus )

lutfen yalnıs bılgı vermeyelım arkadaslara
solo da ılkonce pıyano daha sonra klasık gıtar gıtar gelır
ve akor ıcıne bu gecerlıdır akustık 20 yll ın sonlarına dogru avrupada bayanlaar ıcın olusturulmus bır gıtar turudur....(klasık gıtarın tellerı celık olanı )
bu arada bende su ara akustık kullanıyorum

bu bilgilerde tam acıklıyıcı olmamıs kucuk bi ekleme yapıym cocuklar ogrensin. classic gitar da sunu calarsın bunu calarsın diye bi sınırlama yoktur ama o gitar adı ustunde classıc muzik tonlarında uretlmiştir. acoustic gitar da pop tınısına sahip olan bi gitardır ama bu bu gitarla poptan baska bişe calınamycagı anlamına gelmez aralarındaki fark ton ve perde farkı yoksa classicte caldıgnı acoustic te de calarsın ok boyle seylere takılmayın siz! calmak istiosanz ogrenmeye bakın gecin bunları yok onla su calınır bunla bu calınır fln. dunyanın en dandik gitarını alsan bile eline onunla orensen yine calarsın hiç supheniz olmasın ;) kolaygelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri