Geyik Cafe

dur hemen gerev yok mudure hanım bir duyarsa iş ararız haberin olsun bekle biraz

aha yakalandık

ben değil o başlattı :)

ben boş yere demiyorum senin içinde her an kazan kaldıracak bir yeniçeri var onu ortadan kaldırmam lazım diye :sneaky2:

iyide grevi ben soykemedim ki sadece arkasıda destek vermsı konunda ıkna ettım grev yook kesınlıkle :huh:

iki dakıka sucu üslen senı mudur yardımcısı yapacam :)

iki dakıka sucu üslen senı mudur yardımcısı yapacam :)

kovulma sebeplerin artıyor :huh: çalışanlar arasında huzursuzluk yaymaya başlıyorsun isyan çıkarıyorsun. lokavt kararı mı alsam ne yapsam :eek:

12 çocuk ve 7 eş :saskin ne denir artık :huh:

bir saniye özlük haklarım var sendıkal hakımı kulanacam
4257 ye tabiyim ben

Ücret ve ücretin ödenmesi
MADDE 32. - Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.

Ücret, kural olarak, Türk parası ile işyerinde veya özel olarak açılan bir banka hesabına ödenir. Ücret yabancı para olarak kararlaştırılmış ise ödeme günündeki rayice göre Türk parası ile ödenebilir.

Emre muharrer senetle (bono ile), kuponla veya yurtta geçerli parayı temsil ettiği iddia olunan bir senetle veya diğer herhangi bir şekilde ücret ödemesi yapılamaz.

Ücret en geç ayda bir ödenir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.

İş sözleşmelerinin sona ermesinde, işçinin ücreti ile sözleşme ve Kanundan doğan para ile ölçülmesi mümkün menfaatlerinin tam olarak ödenmesi zorunludur.

Meyhane ve benzeri eğlence yerleri ve perakende mal satan dükkan ve mağazalarda, buralarda çalışanlar hariç, ücret ödemesi yapılamaz.

Ücret alacaklarında zamanaşımı süresi beş yıldır.

lokavt kanuni bir haktır. :p şartlar uyduğu takdirde alınabilir. sendikaya üye olman işletmeyi ayaklandırmayı mı gerektiriyor söyle bakayım :eek:ut:

sendika demek örgutlenmek demek bugune kadar butun örgutlenmeler sendıka catısı altında yapılmsıtır

arkadasida geyik cafe calısanalrı sendıaksına uye yaptım

örgutlerın yatıgı ilk iş iş bırakma ve işi yavaşlatma eylemıdır biz ikisinide yapamdık sade bakım bööle haklarımz var dedik kullana biliriz dedik

hani nerde insan kaynakalrı hakla ilişkiler nerde

yalnız seydiali bir sorun var sen burada sigortalı çalışmıyorsun ki. üstelik buradan para da almıyorsun burada çalıştığını nasıl ispatlayacaksın. :huh:

işte can alıcı soru buydu şahıt gosterecem

3 şahıt adamı ipe göturur :)

1. sahit sensin
2. sahit özgür kardeş
3. sahitte gurcan

iyi geceler arkadaslar :001_cool:

ben biraz sonra yillik iznim icin yola cikacagim sizlerle vedalasmak icin geldim ins.4 hafta sonra görüsürüz belki arasira türkiyeden de girebilirim ins.haydi hepiniz allaha emanet olun ,kendinize iyi bakin

sabah olacak nerdeyse ya sabah ezanları okudu bile:)

iyi geceler hoş geldin

sana para veriyor olsam tamam şahit gösterirsin de para vermiyorum ki. arkadaşımsın arada bana yardım ediyorsun. bak sana bile çayı ben getirdim. seyhana kahveyi ben getirdim. bir iş yerinde çalışan varsa servisi ortaklardan biri mi yapar çalışan personel mi yapar?

hoşgelsin skorpion. : )

bak şahidin biri gitti ben de zaten şahit olamam :biggrin: kaldı gürcan. bakalım o ne yapacak. :biggrin:

tama zaten grev yok musteri geldi sor bakalım scorpion ne alır ne içer ikramda bulun :)

kımse olamsa kaldıgımız yerden devam ederiz hep sen böle davranmaya devam edersen alamasın zammın yarısını demedi deme

tama ma vaz gectim dediğnzi gibi olsun amam fırsatı buldugum an yenıden başalrım ahberiniz olsun

ey vallah scorpıon yolun ve bahtın acık olsun

Geri