Geyik Cafe

hayatta en sevmediğim şey satılmaktır satmak hiç sevmem yada ekilmekve bunu yapmada ne yaparsan yap :):)

zeyna açılımı alamadık hala :9:)

hoşgeldin seyhn

Abi sen de hayatta yapmıycam şeyi söyledin yaa :)

Seyhan hoşgeldin. sonunda :)

ßağkurda aynı DeğiLmi NaSıLsa aßim
icon10.gif

Siz iLLede aßimSiz iLLede MamiSiz oLmaz Hayat :durdurun
aßiCim açıLımı ßurda :durdurun

Ya bişey Merak ettim şimdi. yani yapmam öylşe bişey de... sorayım dedim bazen böyle saçma sorular geliyo aklıma :melek

İlhan Abi ve Melike Ben ne yaparsam kızarsınız bana? :melek
yapacağımdan değil haaa

Sen oLduğun Gißi ßiriSin KaLßin Temiz ßiLerek Kimseyi KırmazSın Yada Kızdırmazsın Mami...ama ßi Gün ßenimLe Şimdiki Gißi DeğiLde MeSafeLi ßi ŞekiLde Soğuk KonuŞurSan Kızarım KırıLırım..GeriSi Senin KızdırCak ßişey YapCağına inanmıyorum Çünkü KimSeyi Kırmak Kızdırmak İstemeyen ßiriSin..aaa ßide Düğününe ÇağırmazSan Kızarım :durdurun

Hoppppp ßen Geldimmm:durdurun
HoşGeLdin TatLım ;)

Bi saçma soru daha geliyo.
aklıma geldi birden

Bu alkış olayı nedir yaa. kim icat etmiş ki?
yani niye alkış. Bakıyorum hep cool insanlar sosyeteler bile bişeyi beğenince alkışlıyo. ellerini deli gibi birbirine vurup ses çıkarıyolar. ben bu olayı çözemedim Alkışın tarihi nedir acaba? İlk çıkış amacı bu muydu? Acaba oturup düşünülen bişey mi? beğenince bu hareketi mi yapalım dediler? Nebiliyim yani başka bi hareket neden değil? mesela yerinde zıplayabilirsin falan. Kİm buldu bu alkış işini yaa.

Sürekli baktım mı garip geliyo ciddi insanlar hep birden deli gibi ellerini birbirine vuruyo :)

biri bana yardım etsin. bugün çok saçmalıyorum :)

ben kendime geldim de millet gelemedi, Alkışı düşünüyolar galiba :)

mami sana çok iii bir doktorun ismini vereyim bi görün istersen :)::)

Bi o kadar da benim abi. bekliyoruz bakalım :)
benim için çok da önemli değil beklerim

Bi saçma soru daha geliyo.
aklıma geldi birden

Bu alkış olayı nedir yaa. kim icat etmiş ki?
yani niye alkış. Bakıyorum hep cool insanlar sosyeteler bile bişeyi beğenince alkışlıyo. ellerini deli gibi birbirine vurup ses çıkarıyolar. ben bu olayı çözemedim Alkışın tarihi nedir acaba? İlk çıkış amacı bu muydu? Acaba oturup düşünülen bişey mi? beğenince bu hareketi mi yapalım dediler? Nebiliyim yani başka bi hareket neden değil? mesela yerinde zıplayabilirsin falan. Kİm buldu bu alkış işini yaa.

Sürekli baktım mı garip geliyo ciddi insanlar hep birden deli gibi ellerini birbirine vuruyo :)

biri bana yardım etsin. bugün çok saçmalıyorum :)

ßuyur Mami aLkıŞın TarihÇeSi:durdurun

Günümüzde alkış, muhataba tezahürat için yapılmaktadır.Eski devirlerde ise
forumvatantc.gif
alkış sözle yapılırdı.Elleri çarparak yapılan alkış
forumvatantc.gif
Tanzimat’tan sonra moda olmuştur.

Osmanlı Devleti’nde padişahlar ve devlet erkanının iştirak ettikleri bazı merasimler vardı.Bunların başında
forumvatantc.gif
tahta çıkma merasimi gelir.Bu merasimde orada bulunanlar padişaha biat ederlerdi.

“Muayede” denilen bayram tebrikleri, “selamlık” denilen Cuma namazları, “Mevlüd Alayları”
forumvatantc.gif
Ramazan-ı Şerif ayında Kadir Gecesi için yapılan “Kadir Alayı” gibi hususi merasimler bunların başında gelirdi.

Padişahlar, mübarek geceler haricinde iştirak ettikleri merasimlerde halkın alkışlarıyla karşılanırdı.Bu alkışlarda halk şu sözleri söylerdi:

“Padişahım çok yaşa”
forumvatantc.gif

“Gururlanma padişahım senden büyük Allah var.”

“Saltanatına mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var!”

“Ömrünüz uzun, devletimiz daim olsun”

Çeşitli sebeplerle yapılan merasimlerde, padişahlara gururun ne kadar boş olduğunu Hz. Allah’ın katında herkesin müsavi olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’nde adet idi.Bu adet devletin son günlerine kadar gelmiştir.

(Tarihi Hakikatler-1'den Çamlıca Basım-Yayın)

Beni aydınlattığın için Teşekkürler Melike. Sabaha kadar uyuyamadım meraktan

Sazan :)

Günaydın Millet :001_unsure:

Geri