Geyik Cafe

Hadi iyi geceler Seydi gibi olamayız ama unutma buradayız

bi gidemedi be :d ıkı saatır beklıom gıtsın dıye :d dır dır dır :D gene basladı :D

Gitti en sonunda ya kurtulduk çaktırmıyomda zati şimdi sarar yine başımıza
Bu arada hoş geldin nasılsın?

walla sorma yahu cafeden cıkmıo :D sagol kardesım ıyıdır nabalım stress atıoz gece gece :D sen nasıLsın..

Eyvallah iyi olmaya çalışıyoz buralarda HH de olmasa sitres yicek bizi : )

dimi ya ya seyhan gugul amcaya dedim ki Seyhanın canı sıkılıyor ben ev kızıyım alıştım artık ama ona bir çare bul dedim bu tarifi verdi.Bak bakalım ne diyor işe yarayacakmı:p
Şu aralar biraz da olsa canım sıkılıyor. Sağa sola cansıkıntısını ne giderir diye baktım. En son olarak annemin şifalı bitkiler kitabında birşeyler buldum. İşte tarif:

Bulunması gereken şifalı bitkiler:

Papatya,

Zerdeçal,

Adaçayı,

Nane,

Bal.

Hazırlanılışı ve Kullanımı:

Papatya suyu demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sıvı içine bal ilave edilerek şurup kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan Şurup soğutulduktan sonra günde 3 bardak içilir.

Adaçayı nane suyunda demlenerek süzülür. Elde edilen sıvıya bal ilave edilerek tatlandırılır. Bu çaydan da günde 3 bardak içilir.

Zerdeçal yaprakları tütün gibi kıyıldıktan sonra üzerine su dökülerek demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya bal katılarak şerbet kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu sıvı da günde 3 bardak içilir.

(Not: Bu maddelerin her biri farklı bir karışımdır. Yani burda 3 adet can sıkıntısına iyi gelen bitkisel karışım tarifi verilmiştir. 3 ü bir arada kullanılmamalıdır.)

Telif hakkı istemesin yazının sahibi alıntı :D

Ayy ne GüLdüm SeLin'm yaa =)
Ama ßeßeğim ßen şirKette Adaçay'ı çok içiyorum .
SağoLsun müdür İyi ßakıyo ßize Papatya Çayınıda merak etmiyo değiLim söylim ßari ondan da aLsın .
ßu arada HoşßuLduk İLhan Abi

Niye güldün ki ben ciddiyim oda ciddidir.Emeğe saygı cicim ya :)
İlhan abi tiesto sakası ne olmuş öyle :D

:D :D
Cıks kıyamaz kiiiiii

buna bayıldım :)
38613_457355596258_170215441258_6765349_1038297_n.jpg

Geri