dimi ya ya seyhan gugul amcaya dedim ki Seyhanın canı sıkılıyor ben ev kızıyım alıştım artık ama ona bir çare bul dedim bu tarifi verdi.Bak bakalım ne diyor işe yarayacakmı
Şu aralar biraz da olsa canım sıkılıyor. Sağa sola cansıkıntısını ne giderir diye baktım. En son olarak annemin şifalı bitkiler kitabında birşeyler buldum. İşte tarif:
Bulunması gereken şifalı bitkiler:
Papatya,
Zerdeçal,
Adaçayı,
Nane,
Bal.
Hazırlanılışı ve Kullanımı:
Papatya suyu demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sıvı içine bal ilave edilerek şurup kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan Şurup soğutulduktan sonra günde 3 bardak içilir.
Adaçayı nane suyunda demlenerek süzülür. Elde edilen sıvıya bal ilave edilerek tatlandırılır. Bu çaydan da günde 3 bardak içilir.
Zerdeçal yaprakları tütün gibi kıyıldıktan sonra üzerine su dökülerek demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya bal katılarak şerbet kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu sıvı da günde 3 bardak içilir.
(Not: Bu maddelerin her biri farklı bir karışımdır. Yani burda 3 adet can sıkıntısına iyi gelen bitkisel karışım tarifi verilmiştir. 3 ü bir arada kullanılmamalıdır.)
Telif hakkı istemesin yazının sahibi alıntı