Gerisi boş !... ( Günlerden Pazar )

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

neydiler ne oldular....

Düşmez kalkmaz bir Allah ....

Kimler geldi kimler geçti bu kervandan...

Adlarını bile hatırlayan yok !....

Ne makamlarını ne de paralarını götürebildiler öbür tarafa ...

önce iyi insan olmak haddini bilmek lazım ..

Insanı insan olduğu için sevmek lazım ...

Gerisi boş laf ...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Padişah vezirini çok sever ve ona çok güvenirmiş . Bu yüzdende ülkenin hazinesini ve padişah mührünü vezirin kontrolüne vermiş ....

Veziri sevmeyenler bu sonsuz güvenden rahatsız olmaya başlamış. Içlerinden biri vezirin açığını ortaya çıkarmak için bütün zamanını harcıyormuş veziri takibe almış....

Vezirin sürekli bir eve girip saatlerce kaldığını tespit etmiş. Ne olduğunu bir türlü çözemeyince bir yalan uydurup vezirin ülke hazizenisini bu eve sakladığını padişaha duyurmuş ...

Padişah vezirin böylebirşey yapacağına inanmasada güvendiği bir kaç adamını takibe göndermiş .vezirin gerçektende bir eve girip o evde saatlerce kaldığını tespit edip padişaha söylemişler ....

Günelerden bir gün vezir yine o evdeymiş kapı çalmış karşısındaki ağladığını görmesin diye göz yaşını iyice sildikten sonra kapıyı açmış birde ne görsün karşısında padişah duruyor ...buyur etmiş hemen ..

Padişah eve girdiğinde duvardaki bir çarıkla eski bir halı dikkatini çekmiş
sonrada niye ağladın bu evde ne yapıyorsun diye sormuş ..

Vezirde duvardaki eski halıyla çarığı göstererek padişahım vezir olmadan önce bu evde yaşıyordum tüm servetim bu duvarda gördüğünüz şeylerdi şimdi istesem en iyilerini alabilirim ülkenin hazinesi elimde . Buraya gelerek Allah'a şükrederek ağlıyorum neydim ne oldum kendi kendime öğüt veriyorum ki kibirlenipte elimdekileri kaybetmeyeyim diye ....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

bu gününüz dünden daha güzel olsun huzurlu ve sağlıklı günler dileğimle ....

egomuzu almışız elimize kibirlenip duruyoruz. yok üniversite mezunuyum, yok şurada oturuyorum, yok şu işi yapıyorum. acaba gerçek bir insan olabiliyor muyuz? bence her şeyden önemlisi hatta varlığımızın nedeni bu olmalı. gerçekten insan gibi insan, adam gibi adam olabiliyor muyuz? yarının ne getireceğini kimse bilmiyor.

Herkes Şapkasını Önüne Eğip Kendi Yaptıklarına Bakmalı, Özeleştiri Yapmalı ...
Teşkkürler kent Güzel Bir Yazı Olmuş ...

Güzel bir yazıydı..

Güzel bir yazı.
Teşekkürler.

Kalemin gücü bu olsa dedirten tarzda bir yazı olmuş..teşekkür ederim...kent55 smodum...:smile:

Geri