gerçekten çok ilginç =| piramitler we gizemleri ..

infatuate

İstirahatte
Altın Üye
Reaction score
0
2eehg9h.jpg

33ueiya.jpg

2hok51t.jpg

4cbk1va.jpg

2j2u9dt.jpg

2jdiex1.jpg

3zup3j6.jpg

* Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

* Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

* Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur

* Büyük Piramidin açıları, Nil'in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler.

* Gize'deki üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5'dir.

* Büyük Piramidin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir.

* Büyük Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

* Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor.

* Büyük Piramit, dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.

* Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler. Piramidi çeviren tas levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin tas levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.

* Büyük Piramit'le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.

* Piramidin yüksekliğiyle,çevresi arasındaki oran, bir dairenin yari çapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dört kenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenleridir.

* Gizde'den geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

* Büyük piramidin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunluğunu temsil eder. Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.

yenge ben bunları belgeselinide izlemiştim sanat eseri dedikleri böyle bişey oluyo herlade emeğine sağlık

çok etkileyici ya ellerine sağlık gerçekten sıradışı şeyler

ALLAH ızın verırıse sırıne ıle balayını mısırda gecırmek ıstıyoruz. sırf bu pıramıtlere olan meragım yuzunden. sırıneyı de sonunda ıkna ettım sımdı o benden cok ıstıyo gıtmeyı. bunları cok eskıden berı bılıyorum ve ınternettekı cogu zamanımı pıramıtlere ve canakkale savasına adamıs bulunmaktayım. her ıkısıde benım ıcın cok onemlı ozellıkle ÇANAKKALE SAVASI .tesekkurler yenge.

maximus' Alıntı:
ALLAH ızın verırıse sırıne ıle balayını mısırda gecırmek ıstıyoruz. sırf bu pıramıtlere olan meragım yuzunden. sırıneyı de sonunda ıkna ettım sımdı o benden cok ıstıyo gıtmeyı. bunları cok eskıden berı bılıyorum ve ınternettekı cogu zamanımı pıramıtlere ve canakkale savasına adamıs bulunmaktayım. her ıkısıde benım ıcın cok onemlı ozellıkle ÇANAKKALE SAVASI .tesekkurler yenge.

giderken Darkla benide götürsenize :utan

uzaylıların işi bunlar :D

walla aklım ermedi henüz şu piramitlere yaw :) çok güzel bilgiler saol...

bir kitap okumuştum tanrıların geldiği gün diye. (yazarını hatırlayamadım). mayalar, inkalar ve pramitlerden bahsederek sonunu uzaylılara bağlıyordu. :p

çok gizemli yapılar gerçekten.

sağol infatuate.

Bu yapıtlar yapıldığı tarihler göz önüne alırsak hep aklıma şu soru takılır acaba teknoloji ilerliyor mu yoksa geriliyor mu diye düşünüyorum. Ayrıca primatlerde uçan insan (sırtında roket benzeri bi aletle), helikopter, vs. gibi gönümüzde kullandığımız yada hala kullanamadığımız bazı şeylerin resimleri varmış. Bazı arkadaşlar uzaylı işi diye yorumlamışlar. valla kimin işidir bilinmez ama iyi iş çıkarmışlar :biggrin

Biliyorum kaynak mecburi degil burada ama acaba var mi belli bir kaynak?
Yani bunlarin cogunun dogru oldugunu biliyorum fakat yeni ogrendiklerim
de var. Bazen bazi kisiler olayi efsanelestirme gibi caba icinde degisik
seyler de uydurduklari oluyor. Piramitlerin hayrani olarak bunlarin kesin
gerceklik payi var mi yok mu bilmek isterdim. Bazilari cok sacma geldi..
Yazdiklarini kucuk dusurmek icin degil de tartisip neyin dogru neyin sacma
oldugunu anlamak icin bazi husular :

* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür. Radyoaktif maddeler oyle hemen yok olacak seyler degillerdir. 12 bilim adami olmus digerleri korumali elbiselerle mi incelemisler?

* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz. Bu nasil oluyor acaba hic bir fikrim yok. Kirletilmis su ile ne soyleniyor anlamadim? Camurlu bir su konsa iceriye, icindeki camurlar suyun icinden cikacak mi? Ha deseler ki camur kalcak su yok olacak inanirim da kir nasil cikiyor icinden? Misirlilar hic yikanmasin o zaman iceride bir gun gecirsinler yikanmis olurlar :)

* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir. Yogurdun olusmasi icin zaten belli bir sicaklikta kalmasi lazim da bozulmadigina inanamadim. Ha diyelim yazin soguk icerisi bozulmuyor, peki yogurt nasil oluyor? Ya da kisin icerisi sicak, yogurt olabilir peki nasil bozulmuyor?

* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler. Piramitlerin icerisi gunes gormuyor ki. Bitkiler nasil daha hizli buyusun? Ayrica radyoaktif mumyalar yok mu iceride nasil bu bitkiler o radyoaktifite altinda buyuyor??

* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir. Acaba hangi bilim adami, su piramitin icinde 5 hafta su birakayim sonra yuzumu yikayayim bakalim ne olcak demistir merak ettim? Bu cok sacma.

* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir. Bu konuda ne kadar sureli kac deney yapilmis ki acaba?

* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler. Film efsanesi gibi :)

* Büyük Piramidin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir. Yarisinin iki katina bolmek ayni rakam vermez mi??

* Büyük Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir. Boyle olmasaydi zaten piramit ayakta duramazdi.

* Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor. Nasrettin Hocanin yorumuna benzemis :)

Paylasim icin sagol..

cok sacla ...
"
* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.
"

ishynum846' Alıntı:
Biliyorum kaynak mecburi degil burada ama acaba var mi belli bir kaynak?
Yani bunlarin cogunun dogru oldugunu biliyorum fakat yeni ogrendiklerim
de var. Bazen bazi kisiler olayi efsanelestirme gibi caba icinde degisik
seyler de uydurduklari oluyor. Piramitlerin hayrani olarak bunlarin kesin
gerceklik payi var mi yok mu bilmek isterdim. Bazilari cok sacma geldi..
Yazdiklarini kucuk dusurmek icin degil de tartisip neyin dogru neyin sacma
oldugunu anlamak icin bazi husular :

* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür. Radyoaktif maddeler oyle hemen yok olacak seyler degillerdir. 12 bilim adami olmus digerleri korumali elbiselerle mi incelemisler?

* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz. Bu nasil oluyor acaba hic bir fikrim yok. Kirletilmis su ile ne soyleniyor anlamadim? Camurlu bir su konsa iceriye, icindeki camurlar suyun icinden cikacak mi? Ha deseler ki camur kalcak su yok olacak inanirim da kir nasil cikiyor icinden? Misirlilar hic yikanmasin o zaman iceride bir gun gecirsinler yikanmis olurlar :)

* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir. Yogurdun olusmasi icin zaten belli bir sicaklikta kalmasi lazim da bozulmadigina inanamadim. Ha diyelim yazin soguk icerisi bozulmuyor, peki yogurt nasil oluyor? Ya da kisin icerisi sicak, yogurt olabilir peki nasil bozulmuyor?

* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler. Piramitlerin icerisi gunes gormuyor ki. Bitkiler nasil daha hizli buyusun? Ayrica radyoaktif mumyalar yok mu iceride nasil bu bitkiler o radyoaktifite altinda buyuyor??

* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir. Acaba hangi bilim adami, su piramitin icinde 5 hafta su birakayim sonra yuzumu yikayayim bakalim ne olcak demistir merak ettim? Bu cok sacma.

* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir. Bu konuda ne kadar sureli kac deney yapilmis ki acaba?

* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler. Film efsanesi gibi :)

* Büyük Piramidin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir. Yarisinin iki katina bolmek ayni rakam vermez mi??

* Büyük Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir. Boyle olmasaydi zaten piramit ayakta duramazdi.

* Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor. Nasrettin Hocanin yorumuna benzemis :)

Paylasim icin sagol..

burada yazılanlar sizlere saçma yada mantıksız geleblir tabiki ama sonuçta ben birebir gidipte araştırma yapmadım, internetten aldığım bilgilerdir bunlar, aksi bilgileri bulup burada paylaşırsanız hep birlikte tartışırız elbetteki ama saçma deyipte işin içinden çıkmak bana göre asıl saçma olan ..

gerçekten çok enteresanlar ya...yakından görmek isterim açıkcası...
teşekkürler infatuate...

bazı bilim adamlarının öne attıgı bi teoride bundan milyonlarca yıl önce teknolojinin en üst seviyede oldugu ve çıkan bi afette dünyadaki çogu şeyin yoq oldugunu ön goruyo belki piramitler o zaman yapılmıştır

Geri