Genelkurmay'dan flaş açıklama___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Dz.P.Kur.Alb. Dursun ÇİÇEK tutuklama talebiyle Askerî Mahkemeye sevk edildiği ve 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verildiği bildirildi.

resim110180_2.jpg

İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama

1. Yürütülen bir soruşturma kapsamında, bir şüphelinin bürosunda yapılan aramada ele geçirilen ve bilahare 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetedeki habere konu olan fotokopi belgeye ilişkin yapılan inceleme sonucunda, Genelkurmay Askerî Savcılığı tarafından 24 Haziran 2009 tarihinde “Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı” verilmişti.

2. Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından, 26 Haziran 2009 tarihinde yapılan Basın Toplantısında; “Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı kesin değildir. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti ilkelerine de sadığız. Bu belgenin doğru olduğuna ilişkin yeni delil, bilgi, emare vs. çıkarsa elbette bu soruşturma tekrar açılabilir.” şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu.

3. 26 Ekim 2009 tarihinde bazı gazetelerde söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının bulunduğuna ilişkin haber ve iddiaların yer alması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı tarafından yeniden soruşturma başlatılmıştı.

4. 16 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Belge”nin Genelkurmay Askerî Savcılığına gönderilmesini müteakip, söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının mevcudiyeti iddialarını doğrulayabilecek bazı delillerin elde edilmesi nedeniyle, 24 Haziran 2009 tarihli karara esas teşkil eden gerekçelerin yapılmakta olan soruşturmada geçerliliğini yitirmiş olduğu dikkate alınmış ve Genelkurmay Askerî Savcılığınca verilen “Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı” kaldırılmıştır.

5. Bu kapsamda devam olunan soruşturma sırasında, ifadesi Askerî Savcılık tarafından yeniden tespit edildikten sonra, Dz.P.Kur.Alb. Dursun ÇİÇEK tutuklama talebiyle Askerî Mahkemeye sevk edilmiş ve 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verilmiştir.

6. Soruşturmaya Askerî Savcılık tarafından devam edilmektedir. Herkesin; soruşturmanın gizliliği ve masumiyet ilkelerine saygılı olmasını, bu bağlamda sorumlu hareket etmesini ve yargı sürecinin sonucunu sabırla beklemesini bir kez daha hatırlatmakta yarar görülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

kaynak

"Herkesin; soruşturmanın gizliliği ve masumiyet ilkelerine saygılı olmasını, bu bağlamda sorumlu hareket etmesini ve yargı sürecinin sonucunu sabırla beklemesini bir kez daha hatırlatmakta yarar görülmektedir."

yargı sürecinin sabırla beklenmesini hep söylüyoruz ama nafile...:sigara:

- Dursun bey, Dursun bey; hakkınızdaki 'İDDİALAR' için ne diyeceksiniz?

- " Yok öyle birşey; hepsi saçma, uydurma ..! "

Saçma ve uydurma (!) şeyleri günyüzüne çıkaran cesur yüreklilere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Bakalım muhattapları bu 'saçma'lığı nasıl cezalandıracak?

Sizin hukuka saygınız da bu kadar olur işte....

Genelkurmayı, bu defa askeri mahkemeleriyle birlikte bir defa daha AYAKTA ALKIŞLIYORUM.....

Demokrasiden bahsedenler, Askeri Mahkemelerden biraz ders almalı ve ondan sonra demokrasi hocalığına soyunmalı....

Yorum yazanlara sesleniyorum...Yukarıdaki açıklamayı bir kere daha okuyun, anlıyamıyorsanız bir kere daha, olmadıysa bir kere daha....ama 3'ü geçmeyin...anlıyamadıysanız boşverin...

Yukarıdakiler doğruysa(ki resmi bir açıklama); Genelkurmaay Askeri Savcılığı, örnek olacak bir duruş sergilemiştir...Askeri Savcılık suç unsuru görmüş, tutuklama talep etmiş, ancak mahkeme tutuklamaya gerek duymamıştır...(tutuklama müessesesinin nasıl kullanılacağına en güzel örnektir.kaçma şüphesi yok...delil zaten ortada, karartılma şüphesi yok....)

ALKIŞ.....

Haaaaaa....bu aşamada kimse olayın kesin doğru olduğunu ve albayın suçlu olduğunu söyleyemez...siz dahil.....çünkü henüz kovuşturma safhası devam ediyor....mahkeme davayı görür, suçlu olduğuna karar verir; o zaman herşeyi söyliyebilirsiniz....Genelkurmay açıklaması da bundan ibaret....Zafer Sarhoşluğuna girecek bişey yok henüz...yavaşşşşş.....

ŞUNU DA ARTIK LÜTFEN ÖĞRENİN....; TUTUKLAMA SADECE VE SADECE TEDBİRDİR....TEDBİRDİR....TEDBİRDİR....

CEZAYI MAHKEME VERİR....TUTUKSUZ DA YARGILANSA....

haklsın shephard; kağıt parçası denilen gerçekten kağıtın bu denli önem arzetmesi ve o kağıt parçası denilen yer tarafından bile evet belge kendi el ürünüdür tesbiti bile çok şey dir... gerisi bunlar law değil boru dur ; meselesine de aynı şekilde borunun law olduğunun aynı ses ve kaynakça tasdikie gelmiştir... o da yakındır vesselam..

kimse suçlanmasın beylerrr... mahkeme olmadı hala avuntusunu yaşasın cümle dostlar....

Mahkeme onayladı ama hala bazı zihniyetlerdeki bu ısrar nedir

Çıkartın gözlükleride kendi gözünüzle dünyaya bi bakın

haklsın shephard; kağıt parçası denilen gerçekten kağıtın bu denli önem arzetmesi ve o kağıt parçası denilen yer tarafından bile evet belge kendi el ürünüdür tesbiti bile çok şey dir... gerisi bunlar law değil boru dur ; meselesine de aynı şekilde borunun law olduğunun aynı ses ve kaynakça tasdikie gelmiştir... o da yakındır vesselam..

kimse suçlanmasın beylerrr... mahkeme olmadı hala avuntusunu yaşasın cümle dostlar....
Sakin olmakta fayda var....NEDEN KARARLARI BEKLEMİYORSUNUZ...?ANLAMIŞ DEĞİLİM....

1923 den beri bekleniyor....Şurda 5 yıl 10 yıl 15 yıl daha beklenemiyor mu?(uzun olabilir bir dava için ama görünen o...yapacak bişey yok...Ali Dibo 'nun kim olduğu bile araştırılıyor, takip edenler bilir....özel hayatlar dökülüyor ortalığa, dinlemeler cep telefonlarına melodi olarak yüklenmiş, telefonu aranınca Çetin Doğan'ın sesiyle çalanlar bile vardır sanırım güzel ülkemde....)
böyle de enteresan bir ülkeyiz....ama naapalım hukuk öyle diyor ve bir katre de olsa hukuka saygı lütfen......SİZ EN İYİSİ MAHKEME KARARINI BEKLEYİN, NE OLUR NE OLMAZ....BELKİ KARŞI TARAFINIZ BÜTÜN TEZLERİ ÇÜRÜTÜR BELLİ Mİ OLUR....SONRA YÜZÜNÜZ FALAN KIZARIR....

TutukLama Sadece Tedbir DeğiLdir. Ağır Cezayı Gerektiren HaLLerde ÖzeLLikLe; Suç Üstü DurumLarında TutukLama Tedbiren YapıLmaz. KuvvetLe MuhtemeL DeLiLLer Açık Ortadaysa ve Suçunu Menşei -Vasfı; TutukLu YargıLanmasını Gerektiriyorsa TutukLanır. Bu Mahkemenin Vereceği Bir Karardır. İki Mahkemenin FarkLı KararLar ALmasını Hukuk'un İspatı OLarak NasıL Görürsün. KaLdı ki O İnceLemede YazıLanlar Doğruysa Zaten İhraç EdiLecektir Ordudan.

Yargı dersi verenler; yargı mensuplarına nasıl yargı safhası hazırlanır babında telkinde bulunuyor. Sonrada yargılama safhasına saygıdan dem vuruyor. Azıcık kültürü olanlar yargının demokrasi dersi vermeyeceğini bilirler. kanunları yetki alanlarının gerektirdiği şekilde kullanırlar, gerekli görürlürse de mahkemeye tutuklu yargılanma babında sevkederler; mahkeme ve YARGIÇ uygun görürse tutukluda yargılar, tutuksuz da .. ( Tabi HSYK aramaz ise veya genelkurmay .. )

Kendi kendilerini alkışlayanları kültürleri babında bende amuda kalkarak alkışlıyorum.. kulaktan dolma bilgilerle 'yargıçlık' yapanlardan korkmak lazım.

TutukLama Sadece Tedbir DeğiLdir. Ağır Cezayı Gerektiren HaLLerde ÖzeLLikLe; Suç Üstü DurumLarında TutukLama Tedbiren YapıLmaz. KuvvetLe MuhtemeL DeLiLLer Açık Ortadaysa ve Suçunu Menşei -Vasfı; TutukLu YargıLanmasını Gerektiriyorsa TutukLanır. Bu Mahkemenin Vereceği Bir Karardır. İki Mahkemenin FarkLı KararLar ALmasını Hukuk'un İspatı OLarak NasıL Görürsün. KaLdı ki O İnceLemede YazıLanlar Doğruysa Zaten İhraç EdiLecektir Ordudan.
Burda meşhut suçtan nasıl bahsedebilirsin?Adamı bilgisayar başında yazarken mi yakaladın?Ağır cezayı gerektiren meşhut suçlar dışında(!) tutuklama sadece tedbirdir.CMK ve CGİK in ilgili maddeleri sarih.

Ortada bir iddia var, birileri sen yazdın diyor, şüpheli de ben yazmadım diyor...İmza kendisine ait deniyor, o da parmak izimi bulun o zaman diyor....Ve konu araştırılıyor....bu kadar basit....

benim anlamadıgım darbeyi yapanlara bişey yokda düşünnenmi suçlu anlamadım fazla kafam basmadıgı için soruyorum yapanların tutuklanması lazım degilmi yasalar mı var yapanları koruyan ?

Yargı dersi verenler; yargı mensuplarına nasıl yargı safhası hazırlanır babında telkinde bulunuyor. Sonrada yargılama safhasına saygıdan dem vuruyor. Azıcık kültürü olanlar yargının demokrasi dersi vermeyeceğini bilirler. kanunları yetki alanlarının gerektirdiği şekilde kullanırlar, gerekli görürlürse de mahkemeye tutuklu yargılanma babında sevkederler; mahkeme ve YARGIÇ uygun görürse tutukluda yargılar, tutuksuz da .. ( Tabi HSYK aramaz ise veya genelkurmay .. )

Kendi kendilerini alkışlayanları kültürleri babında bende amuda kalkarak alkışlıyorum.. kulaktan dolma bilgilerle 'yargıçlık' yapanlardan korkmak lazım.
Sana söyliyebileceğim fazla bişey yok....Kendi halinde yazmanda fayda var....veya biraz okumanda, araştırmanda....İYİ FORUMLAR....

Burda meşhut suçtan nasıl bahsedebilirsin?Adamı bilgisayar başında yazarken mi yakaladın?Ağır cezayı gerektiren meşhut suçlar dışında(!) tutuklama sadece tedbirdir.CMK ve CGİK in ilgili maddeleri sarih.

Ortada bir iddia var, birileri sen yazdın diyor, şüpheli de ben yazmadım diyor...İmza kendisine ait deniyor, o da parmak izimi bulun o zaman diyor....Ve konu araştırılıyor....bu kadar basit....

TutkuLama Kararının VeriLebiLmes İçin Sence Bu Yazıdaki İmzanın Adı geçen Şahsa Ait OLduğunun İspatLanmasımı Lazım! Eğer Cevabın Evet İse; AdLi Tıp Bu İmzanın Dursun Çiçek'e Ait OLduğuna Dair Görüşünü BiLdirdi. Ayrıca Tübitakta YapıLan Araştırmada Bu Yönde Bir Karar Çıktı. Ha Sen Dersen BunLar Beni İkna Etmez, Hükümetin Bu KurumLara MüdaheLesi Söz Konusudur, DoLayısıyLa Beni BağLamaz Dersen. Aynı Evrak 18 Şubatta GeneL Kurmaya Kurye İle GönderiLdi. Evrak Jandarma KrıminaLda İnceLendi ve İmzanın Dursun İçeçek'e Ait OLduğu BeLgeLendi.

Bütün BunLarın Işışğında; Bu Konuyu DiğerLerinden Ayıran EyLemseL HazırLıktaki PLanın Görünen Müdafisi Yalnızca aAdı Geçen ALbaydır. TeşekküL Söz Konus OLmadığı yada İspatLanamadığı İçin İrticayLa MücadeLe EyLem PLanı BireyseL Bazda ELe ALınmaktadır. Eğer Tutuksuz YargıLanacaksa Tutuksuz YargıLanır. Yarın TutukLanmayacağı AnLamına GeLmez. Kimse YasaLardan ALmadığı Bir Gücü KuLLanamaz, Kimse YasaLarda yazıLı OLmayan GörevLeri İşgüzarLık Yapıp Uydurmaz. Kimse KraLdan Çok KraLcı Geçinemez. Kimse MiLLet İktidarını MiLLetin TemsiLciLerinden Haksız Hukuksuz Yere ALamaz. Bunu İyice Anlayın.

TutkuLama Kararının VeriLebiLmes İçin Sence Bu Yazıdaki İmzanın Adı geçen Şahsa Ait OLduğunun İspatLanmasımı Lazım! Eğer Cevabın Evet İse; AdLi Tıp Bu İmzanın Dursun Çiçek'e Ait OLduğuna Dair Görüşünü BiLdirdi. Ayrıca Tübitakta YapıLan Araştırmada Bu Yönde Bir Karar Çıktı. Ha Sen Dersen BunLar Beni İkna Etmez, Hükümetin Bu KurumLara MüdaheLesi Söz Konusudur, DoLayısıyLa Beni BağLamaz Dersen. Aynı Evrak 18 Şubatta GeneL Kurmaya Kurye İle GönderiLdi. Evrak Jandarma KrıminaLda İnceLendi ve İmzanın Dursun İçeçek'e Ait OLduğu BeLgeLendi.

Bütün BunLarın Işışğında; Bu Konuyu DiğerLerinden Ayıran EyLemseL HazırLıktaki PLanın Görünen Müdafisi Yalnızca aAdı Geçen ALbaydır. TeşekküL Söz Konus OLmadığı yada İspatLanamadığı İçin İrticayLa MücadeLe EyLem PLanı BireyseL Bazda ELe ALınmaktadır. Eğer Tutuksuz YargıLanacaksa Tutuksuz YargıLanır. Yarın TutukLanmayacağı AnLamına GeLmez. Kimse YasaLardan ALmadığı Bir Gücü KuLLanamaz, Kimse YasaLarda yazıLı OLmayan GörevLeri İşgüzarLık Yapıp Uydurmaz. Kimse KraLdan Çok KraLcı Geçinemez. Kimse MiLLet İktidarını MiLLetin TemsiLciLerinden Haksız Hukuksuz Yere ALamaz. Bunu İyice Anlayın.
Evvela sana şunu sormak isterim....

SEN HİÇ HAYATINDA ADLİ TIP RAPORU GÖRDÜN MÜ?

Adli tıp raporları, hiçbir konu hakkında %100 hüküm vermez.

.......değerlendirilmektedir
.......olduğu kanaati elde edilmiştir.

DER.

SADECE GÖRÜŞ BİLDİRİR.....

Herşeye rağmen; sadece adli tıp raporuyla, elde maddi bulgularla suç oluştuğunu destekleyici savlar olmadıkça, kimse suçlu adledilemez.En azından evrensel hukuk normlarına göre...ki biz de 2005 yılında ceza yasalarında milat yaptık ve evrensel hukuk normlarının da ilerisine gittik demedik mi.....

Dedik ama sadece kağıt üzerinde....Uygulamada ne yazık ki sınıfta kaldık ve kalıyoruz da.....

6. Soruşturmaya Askerî Savcılık tarafından devam edilmektedir. Herkesin; soruşturmanın gizliliği ve masumiyet ilkelerine saygılı olmasını, bu bağlamda sorumlu hareket etmesini ve yargı sürecinin sonucunu sabırla beklemesini bir kez daha hatırlatmakta yarar görülmektedir.

***Sabırla bekliyeceğim...Ama kusura bakmayın arkadaşlar

gülmekten çatlıyorum yahu....Daha düne kadar hatta bu haber çıkalı öyle diyeyim,

TSK yı hedef tahtası yapanlar,ne hikmetse alkışlar oldular.

***Sabırla bekliyeceğim...Ama kusura bakmayın arkadaşlar

gülmekten çatlıyorum yahu....Daha düne kadar hatta bu haber çıkalı öyle diyeyim,

TSK yı hedef tahtası yapanlar,ne hikmetse alkışlar oldular.
Askeri Mahkemeleri hedef haline getirmişlerdi, birden Askeri mahkeme kararını fikirlerine mesnet haline getirdiler....

Seviyorum ben bu Genelkurmayı ya....piyasanın nabzını iyi yokluyor galiba...

Evvela sana şunu sormak isterim....

SEN HİÇ HAYATINDA ADLİ TIP RAPORU GÖRDÜN MÜ?

Adli tıp raporları, hiçbir konu hakkında %100 hüküm vermez.

.......değerlendirilmektedir
.......olduğu kanaati elde edilmiştir.

DER.

SADECE GÖRÜŞ BİLDİRİR.....

Herşeye rağmen; sadece adli tıp raporuyla, elde maddi bulgularla suç oluştuğunu destekleyici savlar olmadıkça, kimse suçlu adledilemez.En azından evrensel hukuk normlarına göre...ki biz de 2005 yılında ceza yasalarında milat yaptık ve evrensel hukuk normlarının da ilerisine gittik demedik mi.....

Dedik ama sadece kağıt üzerinde....Uygulamada ne yazık ki sınıfta kaldık ve kalıyoruz da.....

Senin Tahmin Edemeyeceğin Kadar Çok AdLi Tıp Raporu Gördüm. AdLi Tıp Kanaat BiLdirir. Hatta OyLama YapıLır. Nitekim Söz Konusu BeLgedede Kanaat BiLdirmiştir. BabaLık TestLerinde BiLe İhtimaL YazıLır Sonuca (%99.99 giibi)

AdLi Tıp'ın BiLdirdiği KanaatLere Göre İşLem YapıLır. Nereye Varmak İstiyorsun Şimdi. YterLi DeğiLmi Bu Üç İnceLeme? Bırak Bu İşLeri. Mahkeme Karar Versin. TutukLanmaması Sence Ne Kadar Doğruysa TutukLanırsada Doğrudur. Önceki Mesajımda 3 TAne Rapordan Bahsettim. ÜLkmeizde BunLarın KanaatLeri Dikkate ALınmayacakta Senimi Nazara ALacakLar.

Büyük HarfLerLe GÖRÜŞ BİLDİİR Demişsin. Ben FarkLı Bir İfademi KuLLanmışım. ALemin Çok BiLmişi Senmisin.

Senin Tahmin Edemeyeceğin Kadar Çok AdLi Tıp Raporu Gördüm. AdLi Tıp Kanaat BiLdirir. Hatta OyLama YapıLır. Nitekim Söz Konusu BeLgedede Kanaat BiLdirmiştir. BabaLık TestLerinde BiLe İhtimaL YazıLır Sonuca (%99.99 giibi)

AdLi Tıp'ın BiLdirdiği KanaatLere Göre İşLem YapıLır. Nereye Varmak İstiyorsun Şimdi. YterLi DeğiLmi Bu Üç İnceLeme? Bırak Bu İşLeri. Mahkeme Karar Versin. TutukLanmaması Sence Ne Kadar Doğruysa TutukLanırsada Doğrudur. Önceki Mesajımda 3 TAne Rapordan Bahsettim. ÜLkmeizde BunLarın KanaatLeri Dikkate ALınmayacakta Senimi Nazara ALacakLar.

Benim söylediklerimin aynısını söylüyorsun, sonra da beni mi nazara alacak diyorsun...Hiç bişey anlamadım....

Hukukta %0.01 bile önemlidir...Ve dediğin gibi kanaattir...

Hüseyin Üzmez davasında verilen kararları gördük, hatırlarsın....Kaldı ki; bu olayda da üyelerin tamamı aynı kanaate varmadı, gözünden kaçmış olabilir....

Ve nihai olarak; tutuklamak ya da tutuklamamak mahkemenin takdiridir.Ve göstergeler de bu olay için tutuklamanın sadece tedbir olacağını göstermiştir...

Sivil mahkemelerde iki defa tutuklanmış, itirazlar neticesinde tutukluluğuna son verilmiş...Askeri mahkeme de tutuklama cihetine gitmemiş...Bu durumda da sen istedin diye kimsenin tutuklamayacağı sonucu çıkıyor...Olay bu kadar basit...

Ama burda sorun olan o değil......SORUN SESSİZ BİR ŞEKİLDE BAĞIMSIZ OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ (ASKERİ YA DA SİVİL....)MAHKEMELERİN, VERECEĞİ HER KARARA SAYGI DUYMAKTIR.....BURDA TARTIŞILAN DA BU...

Geri