1001Design
330i ///M3 Design
Diyetisyenler tarafından önerilen bu diyet vücudun dengelerini bozmadan kilo vermeye yöneliktir. Diyeti kurallarıyla uygulayan kişide sağlık sorunları görülmez. Uygulama aşamasında "öğünlerde her gruptan bir yiyecek" seçerek tüketilmelidir. (Örnek olarak: Sabah kahvaltınızda açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, bir küçük boy domates, 15 gr. kepek ekmeği yiyebilirsiniz.)
Genel diyet için öneriler:
- Önerilen her gruptan sadece bir tane seçin.
- Haftada iki kez yumurta tüketin.
- Yemeklerinizi az miktarda zeytin yağı, mısır özü yağı veya soya yağı kullanarak pişirin.
- Fiziksel aktivitelere ağırlık verin.
- Et yemeklerinizi fırında ızgara veya haşlanmış olarak hazırlayın, ekstra yağ kullanmayın.
- Sütlü tatlılarınızda, çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
- Sebze yemeğinizin içine et veya kıyma koyarsanız 30gr etinizi diyetinizden kısın.
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih edin (kepekli ekmek, kuru baklagil, sebze, salata, meyve vb)
- Yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek yemeye özen gösterin.
- Günde ortalama 3 litre (10-15 bardak)su için.
Genel diyette uyulması gereken yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler (bal, reçel, pekmez, marmelat, komposto, şurup vb.)
- Hamur işleri, tatlılar (çörek, pasta, kek, kurabiye.....vb)
- Alkollü içecekler, meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler (kaymak, krema, mayonez, çikolata, kuru yemişler vb.)
- Yağda kızartmalar, sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvansal ve katı yağlar
- Sakatatlar (karaciğer, beyin, dalak, böbrek, dil, işkembe vb.)
- Salam, sucuk, sosis, pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu, yağlı soslar
- Havyar, kabuklu deniz ürünleri (midye, karides, yengeç vb)
- Listede belirtilmemiş olan diğer yiyecekler
Genel diyetteki serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve, şekersiz ıhlamur (Selüloit sorunu olanlar kafeinli içeceklere sınır koymalılar)
- Sirke, limon, salça
- Her türlü baharat
Sabah:
1. grup: Açık çay (şekersiz) veya ıhlamur (şekersiz) veya meyveli çay (şekersiz) 2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta 3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr) 4. grup: 1/2 ince dilim beyaz, çavdar veya kepek ekmeği(15gr)
Kuşluk: (10:00-11:00)
1. grup: 1/2 su bardağı şekersiz süt, bir su bardağı ayran
2. grup: Bir küçük boy meyve (80-100gr)
Öğle:
1. grup: 2 yemek kaşığı makarna veya pirinç pilavı, bir kase çorba, 4 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği, bir orta boy haşlanmış patates
2. grup: 1/2 kase yoğurt, bir su bardağı ayran
3. grup: 1/2 ince dilim beyaz, çavdar veya kepek ekmeği
4. grup: 4 yemek kaşığı zeytin yağlı sebze yemeği karışık, mantar veya havuç salatası(yağsız)
İkindi: (15:00-17:00)
1. grup: Bir çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu veya bir küçük boy meyve
Akşam:
1. grup: 30gr. ızgara köfte (bir adet), 30gr. fırında ızgara veya haşlanmış tavuk, 30gr.biftek veya pirzola, 30gr.buğulama veya fırında balık
2. grup: Bir kase çorba, bir ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna(yağsız)
Gece:
Bir küçük boy meyve
Genel diyet için öneriler:
- Önerilen her gruptan sadece bir tane seçin.
- Haftada iki kez yumurta tüketin.
- Yemeklerinizi az miktarda zeytin yağı, mısır özü yağı veya soya yağı kullanarak pişirin.
- Fiziksel aktivitelere ağırlık verin.
- Et yemeklerinizi fırında ızgara veya haşlanmış olarak hazırlayın, ekstra yağ kullanmayın.
- Sütlü tatlılarınızda, çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
- Sebze yemeğinizin içine et veya kıyma koyarsanız 30gr etinizi diyetinizden kısın.
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih edin (kepekli ekmek, kuru baklagil, sebze, salata, meyve vb)
- Yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek yemeye özen gösterin.
- Günde ortalama 3 litre (10-15 bardak)su için.
Genel diyette uyulması gereken yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler (bal, reçel, pekmez, marmelat, komposto, şurup vb.)
- Hamur işleri, tatlılar (çörek, pasta, kek, kurabiye.....vb)
- Alkollü içecekler, meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler (kaymak, krema, mayonez, çikolata, kuru yemişler vb.)
- Yağda kızartmalar, sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvansal ve katı yağlar
- Sakatatlar (karaciğer, beyin, dalak, böbrek, dil, işkembe vb.)
- Salam, sucuk, sosis, pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu, yağlı soslar
- Havyar, kabuklu deniz ürünleri (midye, karides, yengeç vb)
- Listede belirtilmemiş olan diğer yiyecekler
Genel diyetteki serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve, şekersiz ıhlamur (Selüloit sorunu olanlar kafeinli içeceklere sınır koymalılar)
- Sirke, limon, salça
- Her türlü baharat
Sabah:
1. grup: Açık çay (şekersiz) veya ıhlamur (şekersiz) veya meyveli çay (şekersiz) 2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta 3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr) 4. grup: 1/2 ince dilim beyaz, çavdar veya kepek ekmeği(15gr)
Kuşluk: (10:00-11:00)
1. grup: 1/2 su bardağı şekersiz süt, bir su bardağı ayran
2. grup: Bir küçük boy meyve (80-100gr)
Öğle:
1. grup: 2 yemek kaşığı makarna veya pirinç pilavı, bir kase çorba, 4 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği, bir orta boy haşlanmış patates
2. grup: 1/2 kase yoğurt, bir su bardağı ayran
3. grup: 1/2 ince dilim beyaz, çavdar veya kepek ekmeği
4. grup: 4 yemek kaşığı zeytin yağlı sebze yemeği karışık, mantar veya havuç salatası(yağsız)
İkindi: (15:00-17:00)
1. grup: Bir çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu veya bir küçük boy meyve
Akşam:
1. grup: 30gr. ızgara köfte (bir adet), 30gr. fırında ızgara veya haşlanmış tavuk, 30gr.biftek veya pirzola, 30gr.buğulama veya fırında balık
2. grup: Bir kase çorba, bir ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna(yağsız)
Gece:
Bir küçük boy meyve