Passenger
DontWannaMyDiaßLo
- Reaction score
- 0
Bellinzona maçından sonra herkes farklı fikirler yürütecektir. Hiç tartışmam!
Bellinzona gibi bir takımdan üç gol yiyorsan,
İki kez geri düşüp beraberliği yakalıyorsan,
Öne geçtiğinde tekrar beraberliğe düşüyorsan,
Son saniyede maçı kurtarıyorsan,
Ve 'kod farkı' düşük rakibin yarım saat 10 kişi oynuyorsa...
Kim ne diyorsa haklıdır!
Ancak;
Galatasaray'ın karşısında bir rakip olduğunu,
Çok koşan ve prestij için mücadele eden isimsizlerin, kendini ispatlama gayreti içinde olduklarını,
Galatasaray'ın da böyle bir takıma karşı 4 gol bulduğunu ve çağdaş futboldan örnekler verdiğini...
Asla gözden kaçırmayın!
Skibbe'nin bu işte hatası yok!
Michael Skibbe'nin elinde bundan başka kadro çıkaracak elemanı zaten yok!
12 sakatı Florya'da bırakıp gelen Skibbe için sadece Aydın'ı neden kenarda bıraktı diyebilirsiniz...
Gerisi mesnetsiz iddialar olur.
Galatasaray'ın ilk 11'i çok iyiydi, elinden geleni de yaptı.
Sadece Nonda ciddi şekilde kötü! Lig maçları dahil leblebi gibi gol kaçırıyor. Skibbe de onu aldı Aydın'ı soktu.
Galatasaray'ın uyum sorunu var
Çağdaş futboldan örnekler veren Galatasaray'da sadece ve sadece uyum sorunu var.
Birbirini tanımayan oyuncular bu kadar süratli futbol oynuyorsa bu Galatasaray eleştirilmez övülür.
Ya bir de birbirlerine alışırlarsa işte o zaman sahada rakiple körebe oynarlar ve rakip top göremez.
Bu potansiyel Galatasaray'da var.
Baros, Kewell, Aydın hatta Ayhan ve Lincoln bile neredeyse ilk kez bir arada oynuyor buna rağmen fevkalade bir çabukluk içindeler ve de;
ALAN DEĞİŞTİREREK futbol oynadılar.
Dünyada köhnemiş, hele bizim ülkede hala 'çift santrfor' olarak anılan demode futboldan uzak bir görüntü veren Galatasaray'ı kutluyorum.
Galatasaray'da santrfor yok!
Golcüler var;
Kewell, Baros (2) ve Lincoln...
Bunların hiç biri santrfor değil ama deplasmanda birbirinden güzel 4 gol var.
Siz Galatasaray'ı kötüleyen rakiplerin gazına gelmeyin!
Galatasaray ne kadarını başardı bilemem ama bu oyun futbol devrimi yaratmış takımların oyunu olan ve benim de ısrarla savunduğum; 4-6-0'dır.
Galatasaray, Bellinzona karşısında bu tarz oyundan örnekler vermiş ve uygulamada zaaflar yaşamıştır.
Kewell'ın parlayışlarının...
Baros'un topu ayağına aldığı an; Ümit Karan ve Nonda'nın yapamadığı tek harekette, ileri doğru adam geçişinin keyfine vardınız mı?
Galatasaraylı ne kadar zamandır böyle pozisyonlara hasretti hiç fark ettiniz mi?
En az altı sene...
Lincoln'ün 'çıt kırıldım' tarzının dışında ne kadar çok koştuğunu fark ettiniz mi?
Aydın'ın oyuna girdikten sonra Galatasaray forvetlerinin ne kadar rakip sahada gezdiğini gördünüz mü?
Ne kadar 'gol' pozisyonu üretildiğini ve bunların ne kadar heyecan verdiğini yaşadınız mı? Bunları bu kadar rahat yapan bir başka Türk takımı var mı?
Lütfen acımasız olmayın ve Galatasaray'ın modern futboldan örnekler vermesini alkışlayın.
Savunma ve Serkan Kurtuluş
Galatasaray defansı kaç maçtır; duran ve yan toplardan gol yiyor. Bunu Serkan'a bağlamayın. O 18 yaşında bir yetenek, çocuğu daha mevsim başında soldurmayın!
Skibbe'ye de kızmayın. Serkan'ı bu maçta oynatmayacak da hangi maçta oynatacak?
Belli ki hatalı goller yemede iki sorun var;
1-Servet ve Meira henüz birbirine yabancı
2-Kanatlarda oynayan savunmacılar faullerden sonra ya da kornerlerde yerlerini almakta gecikiyorlar. Saha ve adam parselasyonu da olmayınca defans açık veriyor.
Skibbe bunun önüne nasıl geçer?
Sabırla!
Hatırlayın bir zamanlar Bülent-Popescu uyumsuzluğunu...
Sonra bu ikili, takımları hiç yenilmeden UEFA sahibi oldu.
Keza Hakan Balta ve sağda Uğur ya da başka biri. Muhtemelen Linderoth, mükemmel olur.
Defansın hava toplarından gol yemesi biraz da defans önünün rakibi zamanında bastırmamasından kaynaklanıyor.
Bunu şöyle açıklayabiliriz;
Bellinzona maçında; Emre Aşık, Meira, Servet, Volkan geri dörtlüsünü zaman zaman sağdaki Serkan geri gelerek 5'ledi. İşte burada sorun yaşandı.
Aslında Galatasaray 3'lü defans yapıyor gibi de gözüktü.
Neden?
Servet'le Meira'dan biri zaman zaman ve de hesapsız şekilde ileri gittiler. Giderken topla çok oynadılar. Biraz da rakibi küçümsemekten doğan bir gevşeklikle pozisyon kaybettiler.
Rakip ataklarda 5'lenecek defans bile yerini kaybetti,
Bunlar çok rahat düzelebilecek şeyler.
Mühim olan; bir takımın ofans-defans geçişlerindeki entegrasyondur.
Galatasaray da bunu zaman içinde başaracaktır.
Dikkat;
Aydın, Kewell, Baros, Ayhan, Lincoln ve Nonda'nın uyum içinde rakibi bastırmasını düşünün...
Kim dayanabilir?
Daha Arda ve Mehmet Topal var...
Sağ bek oynatılan Linderoth'un orta sahaya kayma ihtimali var...
Galatasaray'daki değişimi gördüm ve sevindim.
Bellinzona maçındaki 4-3'lük galibiyetten çok, beni gözlemlerim mutlu ediyor.
4-3'lük maçta hatalar olmuş ne gam. Her başlangıçta hatalar vardır...
Göreceksiniz Galatasaray futbol devrimi yapacak.
Beğendim.
osman tanburacıBellinzona gibi bir takımdan üç gol yiyorsan,
İki kez geri düşüp beraberliği yakalıyorsan,
Öne geçtiğinde tekrar beraberliğe düşüyorsan,
Son saniyede maçı kurtarıyorsan,
Ve 'kod farkı' düşük rakibin yarım saat 10 kişi oynuyorsa...
Kim ne diyorsa haklıdır!
Ancak;
Galatasaray'ın karşısında bir rakip olduğunu,
Çok koşan ve prestij için mücadele eden isimsizlerin, kendini ispatlama gayreti içinde olduklarını,
Galatasaray'ın da böyle bir takıma karşı 4 gol bulduğunu ve çağdaş futboldan örnekler verdiğini...
Asla gözden kaçırmayın!
Skibbe'nin bu işte hatası yok!
Michael Skibbe'nin elinde bundan başka kadro çıkaracak elemanı zaten yok!
12 sakatı Florya'da bırakıp gelen Skibbe için sadece Aydın'ı neden kenarda bıraktı diyebilirsiniz...
Gerisi mesnetsiz iddialar olur.
Galatasaray'ın ilk 11'i çok iyiydi, elinden geleni de yaptı.
Sadece Nonda ciddi şekilde kötü! Lig maçları dahil leblebi gibi gol kaçırıyor. Skibbe de onu aldı Aydın'ı soktu.
Galatasaray'ın uyum sorunu var
Çağdaş futboldan örnekler veren Galatasaray'da sadece ve sadece uyum sorunu var.
Birbirini tanımayan oyuncular bu kadar süratli futbol oynuyorsa bu Galatasaray eleştirilmez övülür.
Ya bir de birbirlerine alışırlarsa işte o zaman sahada rakiple körebe oynarlar ve rakip top göremez.
Bu potansiyel Galatasaray'da var.
Baros, Kewell, Aydın hatta Ayhan ve Lincoln bile neredeyse ilk kez bir arada oynuyor buna rağmen fevkalade bir çabukluk içindeler ve de;
ALAN DEĞİŞTİREREK futbol oynadılar.
Dünyada köhnemiş, hele bizim ülkede hala 'çift santrfor' olarak anılan demode futboldan uzak bir görüntü veren Galatasaray'ı kutluyorum.
Galatasaray'da santrfor yok!
Golcüler var;
Kewell, Baros (2) ve Lincoln...
Bunların hiç biri santrfor değil ama deplasmanda birbirinden güzel 4 gol var.
Siz Galatasaray'ı kötüleyen rakiplerin gazına gelmeyin!
Galatasaray ne kadarını başardı bilemem ama bu oyun futbol devrimi yaratmış takımların oyunu olan ve benim de ısrarla savunduğum; 4-6-0'dır.
Galatasaray, Bellinzona karşısında bu tarz oyundan örnekler vermiş ve uygulamada zaaflar yaşamıştır.
Kewell'ın parlayışlarının...
Baros'un topu ayağına aldığı an; Ümit Karan ve Nonda'nın yapamadığı tek harekette, ileri doğru adam geçişinin keyfine vardınız mı?
Galatasaraylı ne kadar zamandır böyle pozisyonlara hasretti hiç fark ettiniz mi?
En az altı sene...
Lincoln'ün 'çıt kırıldım' tarzının dışında ne kadar çok koştuğunu fark ettiniz mi?
Aydın'ın oyuna girdikten sonra Galatasaray forvetlerinin ne kadar rakip sahada gezdiğini gördünüz mü?
Ne kadar 'gol' pozisyonu üretildiğini ve bunların ne kadar heyecan verdiğini yaşadınız mı? Bunları bu kadar rahat yapan bir başka Türk takımı var mı?
Lütfen acımasız olmayın ve Galatasaray'ın modern futboldan örnekler vermesini alkışlayın.
Savunma ve Serkan Kurtuluş
Galatasaray defansı kaç maçtır; duran ve yan toplardan gol yiyor. Bunu Serkan'a bağlamayın. O 18 yaşında bir yetenek, çocuğu daha mevsim başında soldurmayın!
Skibbe'ye de kızmayın. Serkan'ı bu maçta oynatmayacak da hangi maçta oynatacak?
Belli ki hatalı goller yemede iki sorun var;
1-Servet ve Meira henüz birbirine yabancı
2-Kanatlarda oynayan savunmacılar faullerden sonra ya da kornerlerde yerlerini almakta gecikiyorlar. Saha ve adam parselasyonu da olmayınca defans açık veriyor.
Skibbe bunun önüne nasıl geçer?
Sabırla!
Hatırlayın bir zamanlar Bülent-Popescu uyumsuzluğunu...
Sonra bu ikili, takımları hiç yenilmeden UEFA sahibi oldu.
Keza Hakan Balta ve sağda Uğur ya da başka biri. Muhtemelen Linderoth, mükemmel olur.
Defansın hava toplarından gol yemesi biraz da defans önünün rakibi zamanında bastırmamasından kaynaklanıyor.
Bunu şöyle açıklayabiliriz;
Bellinzona maçında; Emre Aşık, Meira, Servet, Volkan geri dörtlüsünü zaman zaman sağdaki Serkan geri gelerek 5'ledi. İşte burada sorun yaşandı.
Aslında Galatasaray 3'lü defans yapıyor gibi de gözüktü.
Neden?
Servet'le Meira'dan biri zaman zaman ve de hesapsız şekilde ileri gittiler. Giderken topla çok oynadılar. Biraz da rakibi küçümsemekten doğan bir gevşeklikle pozisyon kaybettiler.
Rakip ataklarda 5'lenecek defans bile yerini kaybetti,
Bunlar çok rahat düzelebilecek şeyler.
Mühim olan; bir takımın ofans-defans geçişlerindeki entegrasyondur.
Galatasaray da bunu zaman içinde başaracaktır.
Dikkat;
Aydın, Kewell, Baros, Ayhan, Lincoln ve Nonda'nın uyum içinde rakibi bastırmasını düşünün...
Kim dayanabilir?
Daha Arda ve Mehmet Topal var...
Sağ bek oynatılan Linderoth'un orta sahaya kayma ihtimali var...
Galatasaray'daki değişimi gördüm ve sevindim.
Bellinzona maçındaki 4-3'lük galibiyetten çok, beni gözlemlerim mutlu ediyor.
4-3'lük maçta hatalar olmuş ne gam. Her başlangıçta hatalar vardır...
Göreceksiniz Galatasaray futbol devrimi yapacak.
Beğendim.