Gel de vurma birader!_____

demokrasiyi başkalarının hakkını gasp etmek için kullanamazsın. sınırsız demokrasi, sınırsız özgürlük faşizmi, diktayı getirir. demokrasiyi korumak istiyorsan onu güvenceye alacak sınırlamalar getirmelisin. millete demokrasi dersi vermeye çalışanların dersini iyi çalışmış olması gerekiyor.

Evet CHP ye verelim zaten onlar senelerin sinirlamalari getirdiler. Ellerinde bir ilke kitabi, politikacilar oldugu halde siyaset degil Cumhuriyetin koruculugu ile yetindiler. Cumhuriyeti onlar kurmadiki yalniz onlar korusun. Ama onlar hem Cumhuriyet bizim hem bu devletin gercek sahibleri biziz, sistemin, askerin sahibi biziz dediler. Ben bu hükümet gelmeden önce Türkiyemdeki bütün milleti agzi bant ile yapistirilmis kisiler olarak görüyordum. Hem Atatürkün kurdugu partiyi emanet olarak aldilar hemde "Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir " sözünü herhalde "Egemenlik kayitsiz sartsiz CHP nin dir " olarak karistidilar.
Akp yi din kullaniyor diye suclarlar, megersem adamlar hem dinlerini yasiyor hemde dinlerine göre uygun davranislarda bullaniyorlar, burada dini kullaniyorlar diyemessiniz, cünkü amel var.
CHP dini kullanmaya calisiyor ama bir etki yapamiyor, cünki amel yok, amel olsa, müslimanlara yakisir sekilde yasasalar dinimiz emrettigi sekilde konusmalari olurdu.
CHP liler ise bizi millet degil insan yerine bile koymuyorlar. Bu durum öyle oldugunda "Egemenlik" milletinse bizi millet olarak görmüyorlar ama bizden utanmadan oy istemeye geliyorlar.

Gelelim demokratie meselesine. Demokratie bize nereden ulastiki?
Avrupadan diyelim, simdi 50 seneden beri önceki hükümetler bir halt edemediler. Dedigimiz veya bize verilen Cumhuriyetin istikamatine bir hayirli adim katamadilar. Bu kadar uzun zamanda basari yoksa ben bunu ancak oyalamak ve göz bulandirma ile degerlendiriyorum. Bu rotayi Atatürk bize öngürdü ve o yolda dünyanin en gelismis ülkelerin standartlarini yakalamaya calisiyoruz.
Bu hükümet geldikten sonra kisa sürede Atatürkün ön gördügü rotayi benimsedi, Avrupa bile sasti, imam hatipte yetisen müslüman birisi Demokratiye daha yakin ve gercekten Türkiyeye demokratiyi getirmeye daha istekli. Bu senelerden beri takip ettigim Avrupa medyasindan bir özettir.

Demokrasi dersimi istiyorsunuz o zaman adam gibi Türk parlementine calisan kisileri secin. Türkiyenin önünü kesen, frenliyen, ortaligi karaktersiz ve ucuz konular ile etkiliyenleri veya fikirsiz adimlar ile her sefer Anayasa mahkemesine kosan kisileri rededin. Bakin kisa sürede biz Avrupanin parmak issirabilecegi bir demokratiye sahib olacagiz.
Nerdemis sinirlamalar getirmelisin. Evet sinirlamalar hosunuza gidiyor degilmi?
Milletin agzi kapali
Düsünceleri kisitli
Beyinleri dar görüs
Sizin medyaniz ile beslenmis
Cebinize calisan rekabeti düsman bilen
Cagi 200 sene daha yakalamiyan
Bir Türkiye istiyorsunuz.

Olmaz böyle, Türkiye cok hizli ilerliyor, sizler ancak tekerlegin altinda kalirsiniz, cekilin kenara ;)

Bunları israil e postalıcaksın ....
Kıyametin alametlerinden biriside bu işte ....
Kim kimin tarafına olduğu asla belli olmicak ....

Halkı cahil gören göbeğini kaşıyan bidon kafalılar diye alay edenler sandıkta pırasayı eline verince görecek kimmiş cahil.

karnın aç herhalde pırasadan bahsettiğine göre, Türkiye'de yapılmış anketler var, okuma yazma oranının düşük olduğu bölgelerde kimin oy aldığı da belli. okuma yazma oranı düşük olunca, haliyle cahil olunuyor. oy verilirken şöyle bir kural var. oy vermek isteyen oyunu kullanamıyorsa istediği bir kişi yanında oyunu kullanmasına yardımcı olabilir. bu yardım işi kaldırılsın, Türkiyede Geçersiz oy Partisi kazanır.

karnın aç herhalde pırasadan bahsettiğine göre, Türkiye'de yapılmış anketler var, okuma yazma oranının düşük olduğu bölgelerde kimin oy aldığı da belli. okuma yazma oranı düşük olunca, haliyle cahil olunuyor. oy verilirken şöyle bir kural var. oy vermek isteyen oyunu kullanamıyorsa istediği bir kişi yanında oyunu kullanmasına yardımcı olabilir. bu yardım işi kaldırılsın, Türkiyede Geçersiz oy Partisi kazanır.

Üniversiteli cahilleri göre göre artık gözümüz hakiki safi okumamış safkan vatandaş arar oldu..Hiç değilse onların kullanabilecekleri bir akılları var yontulmamış yozlaşmamış muhalefete adapte olmamış.

şu anki üniversitelerin halini gördükten sonra ak partiye oy verenleri cahillikle suçlamanı cahilliğinle açıklayabiliyorum kusura bakma.Pardon T.C.'nin okuma-yazma oranı en yüksek ili neresidir ve o ilde kazanan parti hangisidir?Bu sorunun cevabı senin alay ettiğin vatandaştan bir tokattır sana.

Sevgili arkadaşlar merhabalar.

Birazdan yazacaklarım ile konu başlığı bütünüyle örtüşmüyor gibi görünse ve yazı uzun olsada arkadaşların hoşgörüsüne sığınarak başlıyorum:

Sadece Türkiyede değil dünyada bu konu hakkında bir araştırma yapılsa;

İnsanlık tarihinde halk iradesi kullanarak saçma sapan işlerle uğraşmış, insanlık veya millet adına iyi işler yapmamış hükümetler olduğu görülecektir.

Sömüreceği ülke yada toprakları daha iyi kontrol edebilmek için güçlü ülkeler kendilerince, 2. veya 3. sınıf olarak isimlendirdikleri coğrafyalarda milletleri

''DİN'' ve ''ETNİK KÖKEN''

malzemeleri ile yoğun bir şekilde yıpratmaktadır.

Anlamsız şeylerle yıpranan halk veya insanlar doğal olarak hayatı gerçekten ve doğrudan ilgilendiren konulara ayıracak zaman ve gücü bulamaz.

Benim bakış açıma göre insan hayatını şekillendiren, anlamlı kılan ve genel bir isimlendirme ile ''KÜLTÜR'' ü oluşturan 4 temel değer vardır.

1 - Ekonomik değerlerimiz.

2 - Devlet yönetimi ve hukuk değerlerimiz.

3 - Ahlaki ve Manevi (dini) değerlerimiz.

4 - Bilim ve sanat alanındaki değerlerimiz.

Eğer evlatlarımız, vatandaş olarak bizler, ülkemizi yöneten insanlar, bu değerleri bütün olarak algılar ve ona göre yaşarsak karşılaştığımız sorunların bir çoğu yok olur gider veya azalır.

Tek başına Ekonomik değerleri ön plana çıkaran aç gözlü devletlerin dünyayı ne hale getirdiğini görüyoruz. Kapitalizm diyorum yani.

Kısacası tek başına bir değeri ön plana çıkartıp durmak, olması gereken dengeyi ve bütünlüğü bozmaktadır. Bu denge bozulması hem Türkiyede hemde dünyanın herhangi bir ülkesinde çeşitli şekillerde karşımıza çıkıp durmaktadır.

Birey olarak bu değerler arasında düzenli işleyişi sağlayabilme akıl seviyesine ulaşmadığımız sürece, kader ve fikir birliği içerisinde olamayız.

O zaman konuları değerlendirirken gerçekçi bir yaklaşım sergilemek yerine taraf tutar bir şekilde ve kendi dünyamızda oluşturduğumuz bir boyuttan, bir pencereden bakarız.

O zaman; okur yazar olmak ve bunun cahillik ile ilgisini daha iyi değerlendirebiliriz.

O zaman; okur yazar oranının düşüklüğü gerçeğini dile getirmenin vatandaş ile alay etmek yada onları hakir görmek olmadığını daha iyi değerlendirebiliriz.

O zaman; Türkiyede halkın büyük bir kesiminin seçimlerde oyunu özgür iradesiyle kullanamadığı gerçeğini daha iyi değerlendirebiliriz.

O zaman; seçilenlerin ''halkın iradesine saygı duyma'' konusunda hiçte kaygılanmadığını, kaygılansaydı ve halkın yaptırım gücünden çekinseydi yaptıklarına dikkat etmesi gerektiğini, oysa hiç umursamadıklarını daha iyi değerlendirebiliriz.

O zaman; seçilenlerin her zaman halkın yararına işler yapmayacağı, bazen zarar veren davranışlarda bulunacağı gerçeğini daha iyi değerlendirebiliriz.

Yukarıda sözünü ettiğim bu 4 değerin bir bütün olarak ele alınmadığı, birbirini destekler değilde birbiriyle çatışır şekilde yaşanmasının daha güzel ve insana yakışır olduğunu düşünen insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda;

Örneğin bizde;

Bazı devletlerin Türkiyedeki insaları bölmesini kolaylaştırır. Sağcı - Solcu, Alevi - Sünni, Türk - kürt, vb.vb.vb

Üstüne üstlük bu bölünme ve çatışma konusunda yeni şeyler de bulabiliriz.
Birbirimizi arapcı - israilci diye, (içimizdeki yahudiler) - (dışımızdaki bilmem neyler) diye tanımlar dururuz. Aferin bize!!? Aferin hayata dair konulara bu şekilde bakanlara!!?.

Geri