Gel de vurma birader!_____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Gel de vurma birader!

Diyecekler ki, “Başbakan vuruyor, yandaşları da vokal yapıyor...”
İstediklerini desinler.

Başbakan vurmadan önce de vuruyorduk.

İnsanda, “Ulan, bir vurayım şunlara” duygusu uyandırdıkları için vuruyorduk.

Sürekli, vurmayı hak edecek bir davranış içinde oldukları için vuruyorduk.

Bunlara vurmadan “hayatın tadı” olamayacağı için vuruyorduk.

Kendilerini “mütemadiyen vurulmaya” konuşlandırdıkları ve belki de bundan zevk aldıkları için vuruyorduk.

E, gel de vurma birader...

Demokrasiye yönelik tehditlere karşı hep kulağının üstüne yat... Darbeleri ve darbe hazırlıklarını görme... Ergenekon ve sair oluşumlarla ilgilenme... Bu ülkeyi Ahmet Kaya, Orhan Pamuk ve Hrant Dink gibilere dar et... Karargahta pişen “andıçları” manşete çekerek insanların hayatını karart... Yargı oligarklarını görme... Kimi yüksek mahkemelerin “hukuk dışı” kararları karşısında oralı olma... Bürokratik devlete karşı boynun kıldan ince olsu ama halkın seçtikleri söz konusu olunca efelenmeyi elden bırakma...

Hep güçlünün yanında ol...

Hep “belden aşağı” çalış...

Hep insanların onuruyla oyna...

Sonra da, “basın özgürlüğü” bilmem ne...

Basın özgürlüğüne bu kadar düşkünsün, söz söyleme hürriyetini her türlü hürriyetin üzerinde tutuyorsun da, bütün dar zamanlarda “özgürlük kaybı” olarak kapına dayanan bürokratik vesayete karşı neden kılını kıpırdatmıyorsun?

Neden şu 301 konusunda esaslı bir itiraz duymuyoruz senden?

Neden şu “yamalı bohça anayasası”nı daha düzgün, daha derli toplu, daha insan onuruna yakışır bir anayasayla değiştirme çabalarına destek vermiyorsun?

Neden “seçilmiş parlamentoların anayasa yapma hakkına” karşı ikide birde “asker sopasını” hatırlatıyorsun?

Bakın, kapımızda nasıl bir tehlike var?

Halkın oylarıyla oluşmuş parlamentoda bir “anayasa değişikliği” yapıldı. Değişiklik paketi genel kurula sunuldu. Genel kurulda “gerekli oy çoğunluğu” sağlanamayınca, Cumhurbaşkanı’nın da onayıyla, paket (yasaların da vazettiği üzere) “referanduma” sunuldu.

Tehlike şu:

Henüz yürürlük kazanmamış değişiklik paketi, ana muhalefet partisinin çabalarıyla Anayasa Mahkemesi’nin “incelemesine” havale edildi.

Mahkeme, önceki kararlarında olduğu gibi, “yetkisini ve sınırlarını aşarak” paketi iptal ederse, yani sandığı milletin önünden alırsa ne olacak?

Biricik görevi “anayasayı korumak” olan Anayasa Mahkemesi, parlamentoyu anayasa yapamaz hale getirirse, yani açıkça “anayasa suçu” işlerse çıkacak kaostan kim sorumlu tutulacak?

Bundan sonra yapılacak her anayasa değişikliği, her “iyileştirme paketi” Anayasa Mahkemesi duvarına mı toslayacak?

Bunun adı “yetki gaspı” olmayacak mı?

Parlamento bir kez daha işlevsiz duruma düşmeyecek mi?

Madem her şeyi Anayasa Mahkemesi belirliyor ve belirleyecek...

Neden sandığa gidiyoruz o halde?

Neden parlamentoya üye seçiyoruz?

Neden “mış gibi” yapmaya devam ediyoruz?

Sağduyu erbabı bu sorulara cevap ararken, malum medya grubu, olası kaos durumuna karşı parlamentoyu ve mahkeme üyelerini uyaran Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’a vuruyor...

Ne vurması, “linç konsorsiyomu”nun önüne atıyor.

Bir gün de ülkenizi düşünün yahu... Bir gün de halkın yararına olacak bir manşet atın... Bir gün de, “Hah, aferin, vicdanlı işler yapıyorsunuz” dedirtin...

Ne olur sanki?

kaynak

Bir gün de ülkenizi düşünün yahu... Bir gün de halkın yararına olacak bir manşet atın... Bir gün de, “Hah, aferin, vicdanlı işler yapıyorsunuz” dedirtin...

Ah bir gün şu ülke yararına birşeyler yapsalar
hain olmadıklarını düşüneceğim de her seferinde
maalesef doğru çıkıyorum..

akp çok iyi bir parti degil dogruları oldugu gibi yanlışları da var... önemli olan geçmişteki iktidarlara bakıp karşılaştırma yapmaktır...bugünü bugünle degilde geçmişle karşılaştırırsak daha net bir sonuç alabiliriz...örnegin hastaneler konusunda geçmişte nasıldışimdi nasıl...eskiden geceden sıraya girerdik... ordan fiş alırdık..sonra ilaçları almak için tekrar sıraya girerdik... şimdi öylemi... internetten randevu alıp gidiyoruz sıra yok...ilaçları almak içinde herhangi bir eczaneye gidip alabiliyoruz...

Sevgili emekcii, söylediklerine kısmen katılıyorum.

Önemli olan genel durum, ilerleme, gelişme, refah düzeyi.

Sadece bir veya birkaç konu ile yapılan işlerin bütününü doğru algılamak hata olur.

Eskiden kağnılarla yük taşırdık şimdi uçak ile uçuyoruz gibi. Örnek biraz abes oldu fakat yinde konuyu biraz daha ayrıntılı yazmak isterim.

İnsanlar hükümetleri görev yapsın diye seçer. Bir hükümet yaptıklarını halka anlatıp durmak yerine eğer genelin, çoğunluğun hayrına ise işlerine devam etmelidir. Halk iyileşmelerden bunu anlayacaktır zaten. Beni hastanelerdeki kuyruk ve yığılmalardan kurtarsın diye görevlendirdiğim hükümet;

Baaakkk seni kuyruk ve yığılmalardan nasılda kurtardım deyip durmamalıdır. Halk bu iyileşmeyi anlayacaktır. Ayrıca halk bunu nasıl yaptığınıda anlayacaktır.

Borcum 4 kat artarak, benden sonra gelecek 6 nesil bununla boğuşarak iyileşme yaşanacaksa iyi değil. Elbet bir bedeli olacaktır. Hem iyileşme olsun hemde kimseye bir şey olmasın demekte olmaz.

Akıl çerçevesinde ve kabul edilebilir ölçülerde bedeller ödeyerek iyileşme yaşamak yanlış değil.

Bilgiler dahilinde düşüncem odur ki; Akp veya bu tarz bir çizgi ile işleri çözme, ülke yönetme anlayışı sağlıklı ve verimli değil.

cevabın Kuran'ı Kerimde yazıyor. hem konu yazarına, hem bu yazarın yazdığı yazıyı aktarana.

oradan atıp tutup milleti kandırması kolay. bellemişler bir millet iradesi, veriyorlar millete gazı.
o zaman ben de bir soru sorayım madem millet iradesine bu kadar güveniyorsun çık şu sorunun içinden:

hiç bir suçu olmayan bir gazeteci düşün, tek kabahati iktidarın hoşuna gitmeyen işler yapmak. iktidar meclisteki gücünü kullanarak bu gazeteciyi suçsuz yere idam etmek için bir yasa hazırlıyor ve bunu referanduma sunuyor. yasa referandumda onaylanıyor, halk ve hükümet ele ele verip bu gazeteciyi idam ediyor. kim, nasıl engel olacak bu duruma?

oradan atıp tutup milleti kandırması kolay. bellemişler bir millet iradesi, veriyorlar millete gazı.
o zaman ben de bir soru sorayım madem millet iradesine bu kadar güveniyorsun çık şu sorunun içinden:

hiç bir suçu olmayan bir gazeteci düşün, tek kabahati iktidarın hoşuna gitmeyen işler yapmak. iktidar meclisteki gücünü kullanarak bu gazeteciyi suçsuz yere idam etmek için bir yasa hazırlıyor ve bunu referanduma sunuyor. yasa referandumda onaylanıyor, halk ve hükümet ele ele verip bu gazeteciyi idam ediyor. kim, nasıl engel olacak bu duruma?

Halkın iradesi kutsaldır başka bir cevap mı bekliyorsun..Bir gazeteci için halkı safdışı bırakmak gibi cüreti gösteriyorsun ama İstiklal Mahkemelerini gösterince apışıp kalıyonuz..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

:))) sen o tarif ettiğin türden bir gazeteci göster, bana adını ver ben de sana onu ipten alayım..)))

laf diye örnek diye bunu mu buldun? hangi gazeteciymiş o? sırf hükümeti eleştirdi diye idama gönderilen?

bak ben sana bir kaç isim sayarım işi gazetecilikten daha çok, milletin başına çorap örmek olan, devleti ve anayasal düzeni darbe ile yıkmaya kalkışmak olan? ama şimdilik hepsi aslanlar gibi bakılıyor içerde.... sen çık bu sorunun içinden..

Halkın iradesi kutsaldır başka bir cevap mı bekliyorsun..Bir gazeteci için halkı safdışı bırakmak gibi cüreti gösteriyorsun ama İstiklal Mahkemelerini gösterince apışıp kalıyonuz..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

soru basit ama bu onun cevabı değil. eğer cevabı veremezsek sorunu çözemeyiz. bu işler böyle geldi böyle gider mi diyorsun? ayrıca cevabında çoğul kullanmışsın, ben tekim.

halkın iradesine saygı duyanlar hala seçim barajını kaldırmamakta ısarlı ve aynı saygılı kişiler, yine aşırı saygılarından olsa gerek, tasarıyı paket halinde referanduma götürmek istiyorlar. neden acaba?

:))) sen o tarif ettiğin türden bir gazeteci göster, bana adını ver ben de sana onu ipten alayım..)))

laf diye örnek diye bunu mu buldun? hangi gazeteciymiş o? sırf hükümeti eleştirdi diye idama gönderilen?

bak ben sana bir kaç isim sayarım işi gazetecilikten daha çok, milletin başına çorap örmek olan, devleti ve anayasal düzeni darbe ile yıkmaya kalkışmak olan? ama şimdilik hepsi aslanlar gibi bakılıyor içerde.... sen çık bu sorunun içinden..

örneği beğenmemişsin ama yanıtını da verememişsin. oradaki gazeteci ve idam semboliktir. bunların yerine başka şeyler koyabilirsin. amaç referandumun her durumda sağlıklı sonuç veremeyeceğini anlatmak.

örneği beğenmemişsin ama yanıtını da verememişsin. oradaki gazeteci ve idam semboliktir. bunların yerine başka şeyler koyabilirsin. amaç referandumun her durumda sağlıklı sonuç veremeyeceğini anlatmak.

Referandum her zaman iyi sonuç vermez hadi Anayasa Mahkemesine götürelim o her zaman iyi sonuç veriyor.

işi şova dönüştürmeyelim arkadaşlar. ben öyle bir şey demedim. bunlar cevaptan kaçma yöntemleridir.

Şurda bi artistlik yaptırmadın arkadaş alıcan olsun:,)

Sence olayın referanduma götürülmeden halledilme yolu var mı yani?Bunu sadece sen mi biliyosun o kadar milletvekilinin gözünden kaçmış birde.Adamlar mecliste oylamaya katılmıyor yahu sırf adamlarına güvenemedikleri için sende gelmişin ne diyosun.Zaten meclis bu yasayı kendi çıkarsa öbür gün Anayasa Mahkemesine götürmücekler mi?ee ne anladık bu uğraştan .?Ben artistlik yapmadım sadece olacak olanların varsayımlarından yola çıktım ki öylede oldu adamlar milletin iradesinden bile korkuyorlar ve 11 kişinin eline bakıyor bu milletin istikbali.

ben şu ya da bu şekilde yönlendirme yapmak istemedim. maksat soruna çözüm bulmak. çözüm herkes için iyi olduktan sonra neden kabul etmeyelim ki? eğer çözüm gerçekten iyiyse ve hala buna karşı çıkanlar varsa o zaman iyi anlatılmamış demektir. soruların yanıtı aydınlatmada yardımcı olacaktır. gazeteci örneğinin amacı budur.

benim bildigim tek şey bu konu hakkında Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün yalan vede talan edilmesi olucakdır halk oylamasından kacırmak yasama organına yargı tarafından bir nevi darbe yapmasıdır etkisiz hale getirmesidir egerki iptal etse o zaman bu ülke T.C. değil 11 tane paşanın ülkesidir kimse tutupda bu olay oldukdan sonra bir cumhuriyet ülkesindeyiz diyemez sen yasamayı ez halkın hakkı olan oylamayı elinden al sonra bunun adına cumhuriyet de külahıma anlat işinize geldiginde cumhuriyet ....

25 tane madde koy sonrada evet mi hayır mı de

bunun neresi adalet !!!

sonrada 12 eylül anayasasını değiştiriyoruz diye ayak yap
biz bunları ergenekonda da gördük , suçlu yanına suçsuz

gazze yardımında da gördük
iyi niyetin yanında direnen kışkırtıcı bir grup ...

gerekli maddelerin yanına, çıkar maddeleri
kurunun yanında yaş
klasik akp taktiği

Yazıklar olsun Ya Allah Ya Muhammed deyip saf temiz musluman halkın inanclarını somurenlere!

Yazıklar olsun Darbeci darbeci deyip asıl darbeyi yapmaya calısanlara!

Yazıklar olsun demokrasi demokrasi deyip ulkeyi hiyerarsiye suruklemeye calısanlara!

Yazıklar olsun acılım acılım deyip apısıp kalanlara!

Yazıklar olsun ozellestirme deyip devlet malını peskeh cekenlere!

Yazıklar olsun Vatan toprakları icin can veren sehitlere Kelle diyenlere!

Yazıklar olsun Hakkını aramaya calısan ciftciye ,Ananı da getir, diyen zihniyete!

Yazıklar olsun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Halkın iradesi kutsalmış, halk cahilse herhangi bir kutsallık kalmıyor. İsrail'de her haltı halkın iradesiyle yapıyor.

Halkın iradesi kutsalmış, halk cahilse herhangi bir kutsallık kalmıyor. İsrail'de her haltı halkın iradesiyle yapıyor.

Halkı cahil gören göbeğini kaşıyan bidon kafalılar diye alay edenler sandıkta pırasayı eline verince görecek kimmiş cahil.

demokrasiyi başkalarının hakkını gasp etmek için kullanamazsın. sınırsız demokrasi, sınırsız özgürlük faşizmi, diktayı getirir. demokrasiyi korumak istiyorsan onu güvenceye alacak sınırlamalar getirmelisin. millete demokrasi dersi vermeye çalışanların dersini iyi çalışmış olması gerekiyor.

Geri