seloboy
New member
- Reaction score
- 0
:biggrin:selam arkadaşlar,
uzun süredir darkorbit oynuyorum ve bu oyundaki yenilikler ekran kartımı değiştirmeme sebep oldu.
sistemimi şöyle özetleyeyim;
anakart:...........NF-MCP61
işlemci:............AMD Athlon 64 3000+
RAM:...............1536 MB 533 MHZ (1 gb olan 667 mhz)
HDD:...............160 gb sata, 80 gb ide
optik:...............DVD+RW
Güç kaynağı:....Everest 200 watt, peak 250 watt
bazen fsb ayarını 200 iken 240 yapıp overclocklu kullanıyorum ve onboard geforce 6100 ekran kartı ile iyi performans elde ediyorum ama güç kaynağının yetmiyeceği hiç aklıma gelmemişti.
şimdi geforce 6800 gt ekran kartı aldım ve 55 watt elektrik yakıyormuş, acaba yeni güç kaynağı almadan kullanmayı denesem ne olur?
ekstra güç kablosunu takmadan ekran kartını kullanmaya çalışırsam ne olur?
güç kaynağı yetmediği zaman bozuluyor, peki bu durumda sadece güç kaynağımı bozulur yoksa ekran kartı anakart vs.'de hassar görürmü?
arkadaşlar ben bu 3 soruyu merak ediyorum, cevaplarsanız fazlasıyla tatmin olcam :biggrin:
Teşekkürler...
uzun süredir darkorbit oynuyorum ve bu oyundaki yenilikler ekran kartımı değiştirmeme sebep oldu.
sistemimi şöyle özetleyeyim;
anakart:...........NF-MCP61
işlemci:............AMD Athlon 64 3000+
RAM:...............1536 MB 533 MHZ (1 gb olan 667 mhz)
HDD:...............160 gb sata, 80 gb ide
optik:...............DVD+RW
Güç kaynağı:....Everest 200 watt, peak 250 watt
bazen fsb ayarını 200 iken 240 yapıp overclocklu kullanıyorum ve onboard geforce 6100 ekran kartı ile iyi performans elde ediyorum ama güç kaynağının yetmiyeceği hiç aklıma gelmemişti.
şimdi geforce 6800 gt ekran kartı aldım ve 55 watt elektrik yakıyormuş, acaba yeni güç kaynağı almadan kullanmayı denesem ne olur?
ekstra güç kablosunu takmadan ekran kartını kullanmaya çalışırsam ne olur?
güç kaynağı yetmediği zaman bozuluyor, peki bu durumda sadece güç kaynağımı bozulur yoksa ekran kartı anakart vs.'de hassar görürmü?
arkadaşlar ben bu 3 soruyu merak ediyorum, cevaplarsanız fazlasıyla tatmin olcam :biggrin:
Teşekkürler...