"Galatasaray Bİr Basamak"

UmitcanKHO

New member
Reaction score
0
Ne Manita Ne ARaba , Saçı Sarı Kendi Kara Trabzon'
62227_1_081120142208.jpg

Galatasaray’ın eski oyuncularından Türk asıllı Avustralyalı futbolcu Ufuk Talay, tribalfootball.com internet sitesinde yayınlanan röportajında, vatandaşı Kewell’ın Galatasaray’a transferini değerlendirdi.

Şu anda Japonya İkinci Ligi'nde Avispa Fukuoka'da oynayan Ufuk Talay, bu sene gittiği takımında gösterdiği performansla yeniden Avustralya Milli Takımı’na kadar yükselmişti.

Avispa Fukuoka'da şimdiye kadar oynadığı 27 maçta 5 gol atma başarısı gösteren Talay, milli takımdan arkadaşı Kewell için övgü dolu sözler sarf etti.

Talay yaptığı açıklamada, “Kewell’ın en tartışıldığı dönemde Galatasaray’a gelmesi cesurca bir karardı. Kendini kanıtlamak için yaptığı bu davranış beni çok şaşırttı. Açıkçası ben Kewell’ın İngiltere’de kalacağını ama Liverpool harici bir kulüpte oynayacağını düşünmüştüm. Çünkü orada çok tartışılıyordu ve kendisini orada ispatlamaya çalışacağını düşündüm”

Kewell’ın sarı kırmızılı takıma transferinin Hagi ya da Jardel’in transferi kadar önemli olduğunu vurgulayan Ufuk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bence Kewell’ın Galatasaray’a transferi Hagi ve Jardel’in İstanbul’a gelişleri kadar dikkat çekici bir olaydır. Kendisine verilen destekte onun kısa zamanda ne kadar sevildiğinin ve doğru bir karar verdiğinin göstergesidir.

Kewell çok büyük bir futbolcu ve olaylarla nasıl başa çıkılabileceğini çok iyi biliyor. Mükemmel bir profesyonel.

Galatasaray çok büyük bir kulüp ve sürekli medyanın gözetiminde. Beklentiler çok büyük ve çok büyük başarılar beklenen bir takım.

Galatasaray her zaman Avrupa’da başarıyı hedefler. Hagi ile Kewell kıyaslamaları olduğunu duyuyorum. Hagi ile Galatasaray 4 şampiyonluk, 1 UEFA Kupası ve bir de Süper Kupa kazandı.

Kewell’ın Hagi’ye oranla tek avantajı bence daha erken yaşta Galatasaray’a gelmesi oldu. Önünde henüz uzun yıllar var ve yapabileceklerini görmemiz için henüz zamanımız var.

Burada bazı otoriteler Kewell’ın Galatasaray’ı çıkış rampası olarak kullanacağını belirtiyor. Kewell’ın İngiltere’ye dönüş için Galatasaray’ı merdiven olarak kullanacağını düşünüyorlar. Ama bence Kewell hem Galatasaray’ı hem İstanbul’u çok sevecek ve uzun yıllar orada kalacak. Başarılı olacağını hissediyorum” dedi.

MARATON.COM.TR / İLKER EZİBAY

Geri