Gülen'in okuluna AKP çıkarması

ramo46

New member
Reaction score
0
Kuzey Irak'ta kurulan üniversitenin
açılış töreninde ilginç isimler vardı.

Fezalar Eğitim Kurumu'nun Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde
kurduğu Işık Üniversitesi törenle açıldı.

Işık Üniversitesi'nin açılışına bölgesel yönetimin yetkilisi
Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Musul Başkonsolos Vekili
Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim
Genel Müdürü Hüseyin Çalık, AK Parti milletvekilleri
Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür,
İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya,
Burhan Kayatürk ve Türkiye'den diğer bazı davetliler katıldı.

Barzani yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi'nin
Türkiye ile olan iyi ilişkilerinin daha da pekişmesine
katkı sunacağını belirterek, şunları belirtti:

''Türkiye bizim dostumuzdur.

İlişkilerimizde bazen inişler olurdu.
Ancak son dönemlerde çok iyi.
Işık Üniversitesi bu ilişkilerin daha iyi yürümesi için bir adımdır.
Diyalog bütün sorunların çözüm yoludur.
Biz Türkiye'den gelip burada yatırım yapanlara büyük destek
veriyoruz. Üniversitenin başarılı olması için gerekli tüm katkıyı yapacağız.''

Erbil Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu ise yaklaşık 14 yıldan
bu yana Erbil'de açtıkları kolejlerinin faaliyet gösterdiğini belirterek,
''450 öğrencili üniversitemizde eğitim İngilizce olacak.
Buradaki gençlere ilim ve irfan öğreteceğiz'' dedi.

Törende, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın gönderdiği mesaj da okundu.
Babacan, mesajında,
Türkiye'nin zor bir dönemden geçen Irak'ta birlik beraberliğin
pekiştirilmesinden yana olduğunu belirterek, eğitim alanında da
komşuları Irak'a destek verdiklerini kaydetti.

Törende ayrıca, Neçirvan Barzani'ye
Işık Üniversitesi tarafından plaket verildi.

http://www.gercekgundem.com/?p=163180

Fettullah Gülen ile Akp nin üst düzey kadroları arasındaki organik bağ uzun süredir
bilinen bir gerçek ama yinede özelliklede Türki Cumhuriyetlere eğitim ve öğretim
anlamında gülenin katkıları olduğu su götürmez bir gerçek bilgi için teşekkürler.

Mide bulandıran okul yaptırılması ya da fethullahın abd işbilikçisi olması değil artık. Bunlar bilinen görünen şeyler.

Kötü olan şey yapılan lise, üniversite ya da her neyse tarikat hizmetine sokulması.. Bu ülke de bir çok kişi ya da kurum okul yaptırmıştır. Lakin hiç biri kendi hizmetine, kendine itaate zorlamamıştır. Hepiniz biliyorsunuz ki fethullah okulları kendilerine borçlu insan yetiştiriyor.

Niye karşımızda bir tarikat lideri var, neden Türkiye de ikamet eden, ibadetinde bir işadamı yok. Neden onların okulunda okursanız onların dediklerini yapmak zorundasınız. Neden???

Mide bulandıran okul yaptırılması ya da fethullahın abd işbilikçisi olması değil artık. Bunlar bilinen görünen şeyler.

Kötü olan şey yapılan lise, üniversite ya da her neyse tarikat hizmetine sokulması.. Bu ülke de bir çok kişi ya da kurum okul yaptırmıştır. Lakin hiç biri kendi hizmetine, kendine itaate zorlamamıştır. Hepiniz biliyorsunuz ki fethullah okulları kendilerine borçlu insan yetiştiriyor.

Niye karşımızda bir tarikat lideri var, neden Türkiye de ikamet eden, ibadetinde bir işadamı yok. Neden onların okulunda okursanız onların dediklerini yapmak zorundasınız. Neden???

Yorumuna katılmamak elde değil.Teşekkürler.

İşin birde siyasi yönü var.Erbilde açılan okul Sözde devlet
olan bir yerde .Buraya siyasilerin gitmesi ve kutlama mesajı
göndermesi Örtülü bir tanıma olabilirmi.Biliyoruzki ortadoğuda
Irak a komşu olan ülkeler ırak topraklarının bütünlüğünden yana
hal böyleyken böyle bir girişim komşu ülkeleri tedirgin etmezmi.?
ABD ve onun tetikçileri bekçileri mutlu olsun diye böyle girişimler
ne kadar doğru...

hala fetoya iyiniyetle bakan varmı
bu adam madem çok iyi birisi
neden abd vatandaşı
neden türkiyede yaptırmadı bunca okulu ve milli eğitime vermedi
abd nin en son yaptığı araştırmayı okumayan varmı
2025 temi ne laiklik için etkisi azalacak diyorlar
açın gözlerinizi
fetonun abd den döneceği tarih bile bellidir
ılımlı islam cumhuriyetçileri
ışık okullarındada hayalini kurduğu ülkenin kadrolarını yetiştiriyor
daha açık anlatmama gerek varmı?

Saygılarımla...

yurtdışında...

bir okulda...

istiklal marşı okuması..

vatan hainleri dışında..

kimleri rahatsız eder?

Anlaşılıyor ki Birileri Durmadan Yoluna Devam Ediyor.

yurtdışında...

bir okulda...

istiklal marşı okuması..

vatan hainleri dışında..

kimleri rahatsız eder?

dünyadaki islam ülkelerine ılımlı islam adına abd.nin bir projesi olan şeyi kaktırmak ve bunu eğitim gibi kutsal alanlarda yapmak kimi mutlu eder özellikle ılımlı islamda başlangıç noktası olarak görülen ülke Türkiye ise beni mutlu etmez şahsen

yutdışında
bir okulda
istiklal marşı okunması
vatan hainlerini rahatsız eder
birde bu okullar rejim düşmanı birine ait olmasa
ya açsanıza gözlerinizi
niye yurtdışında diye soracağına sorulan soruya bak
vatan hainleride belli bu ülkede asker düşmanlarıda rejim düşmanlarıda
yalnız bu forumdakileri tanımakta zorluk çekiyorum
çünkü açıkça söylemeye yürekleri yetmiyor
böyle konularda dolaylı yoldan Atatürke orduya ve rejime saldırıyorlar
bunun bir adı var ama buraya yazmıyayım
şimdi herkesin gözzevki bozulur

Saygılarımla...

yurtdışında...

bir okulda...

istiklal marşı okuması..

vatan hainleri dışında..

kimleri rahatsız eder?

istiklal marşının okunmasından veya yurt dışındaki bi okuldan rahatsızlık duyan birini görmedim yorumlarda.......

Fettullah güvenin karakterinden rolünden amacından bahsediyolar lafı niye işine gelen yerinden anlıyon.....

şöyle düşün mesela benim niyetim eroini gençlerin iyi olarak bilmesini sağlamak eroini gençlere iyi bişey gibi göstermek bunun içinde 10 tane okul açtım.. senin de dediğin gibi açtığım okullarda istiklal marşı okutuluyo öğretim var ama bi yandan da görünmez yönden eroine teşvik ediyorum öğrencileri öğretmenler aracılığıyla...

ne dersin "eroine teşvik ediyo ama helal olsun istiklal marşını okutuyo sonuçta" mı dersin...
"şerefsize bak eroin kullanımını arttırmak için okul açıyo eğitimi de alet ediyo amacına" mı dersin???

BAŞKA SORUM YOK!!!!!!!!!

ama sizde gelişme var "çamur atmayın kaynak yanlı" demekten başka şeyler de keşfetmişsiniz........

Eğitim için üniversite açmak her zaman iyi bir gelişmedir. Hele kuzey ırak gibi bir yerde üniversite açmak kime zararı dokunabilir, İsteyen üniversite açabilmeli ve devlet üniversite açana her zaman destek vermeli.

Türk okullarını gören CHP'liler: Mutlu olmamak mümkün değil...

Okulları gören CHP'liler, yabancı çocukların İstiklal Marşı okumaları karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını belirtiyor.

CHP'li Mesut Değer ve Mehmet Yıldırım, devletin de bu okullara destek vermesi gerektiğini söyledi.

CHP Kastamonu milletvekili Mehmet Yıldırım da Yemen'de, Hindistan'da ve Moğolistan'da Türk okullarını ziyaret ettiğini ve gururlandığını söyledi. Yabancı çocukların kendilerini İstiklal Marşı'yla karşılamasının duygu verici olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Gittiğim okullarda Atatürk'ün resmi asılıydı ve cumhuriyetimizin tem ilkeleri öğretiliyordu. Laik bir eğitim verildiğini gördüm. Çocuklar Türkçe öğreniyordu. Bu tablodan mutlu olmamak mümkün değil." dedi. Hindistan'daki okulda gözyaşlarını tutamadığını belirten Yıldırım, Türkiye'den binlerce kilometre ötede Türkçenin ve Türk kültürünün öğretildiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Yurt dışında bu okullar aracılığıyla çok yararlı hizmetler gördüm, çok etkilendim. Hindistan gibi bir yerde Atatürk'le Gandi'nin fotoğrafı yan yana. Moğolistan'a gittim; devletin yapamadığını bu okullar yapıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hizmet gönüllüleri, dünyada 100'den fazla ülkede bu hizmetleri yapıyor. Eğitime karşı durmak yanlıştır; Alkışlamamak lazım."

Türk okullarını gören CHP'liler: Mutlu olmamak mümkün değil...

Okulları gören CHP'liler, yabancı çocukların İstiklal Marşı okumaları karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını belirtiyor.

CHP'li Mesut Değer ve Mehmet Yıldırım, devletin de bu okullara destek vermesi gerektiğini söyledi.

CHP Kastamonu milletvekili Mehmet Yıldırım da Yemen'de, Hindistan'da ve Moğolistan'da Türk okullarını ziyaret ettiğini ve gururlandığını söyledi. Yabancı çocukların kendilerini İstiklal Marşı'yla karşılamasının duygu verici olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Gittiğim okullarda Atatürk'ün resmi asılıydı ve cumhuriyetimizin tem ilkeleri öğretiliyordu. Laik bir eğitim verildiğini gördüm. Çocuklar Türkçe öğreniyordu. Bu tablodan mutlu olmamak mümkün değil." dedi. Hindistan'daki okulda gözyaşlarını tutamadığını belirten Yıldırım, Türkiye'den binlerce kilometre ötede Türkçenin ve Türk kültürünün öğretildiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Yurt dışında bu okullar aracılığıyla çok yararlı hizmetler gördüm, çok etkilendim. Hindistan gibi bir yerde Atatürk'le Gandi'nin fotoğrafı yan yana. Moğolistan'a gittim; devletin yapamadığını bu okullar yapıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hizmet gönüllüleri, dünyada 100'den fazla ülkede bu hizmetleri yapıyor. Eğitime karşı durmak yanlıştır; Alkışlamamak lazım."

Evet gerçekten güzel güzel bir duygu,Keşke herşey böyle tozpembe olsa
Dün bir bugün iki derler ya Daha ne gördükki Balık avcısı gerçek yemi
bittiği zaman Zoka kullanır.Herneyse ,işallah öyle değildir lakin İşin
başında Gülen olunca .....................................

bir okulda...

istiklal marşı okuması..

vatan hainleri dışında..

kimleri rahatsız eder?

dogru söylüyosun da ingilizce okuncaksa beni rahatsız eder.vatan hainligiyle ne alakası var

istiklal marşı Türkçe okunuyor. :D

ramo46 Gülenin ne kötülüğünü gördün?

not:cemaatiyle alakam yok.

benim istiklal marşını hintli, gürcü, özbek, kırgız.... (100 ülke varmış) çocuklara Türkçe okutması bana yeterde artar bile.

Sana yetenler onlara yetmiyor keşke dediğin gibi olsa da
bende kuruntu yapıyor olsam...

AKP ve Gülen Cemaati el ele Hewler’e gidiyor
HEWLER / Fethullah Gülen Cemaati’nin Güney Kürdistan’da hibe edilen geniş bir arazi üzerinde kurduğu Feza Eğitim Kurumları’na bağlı Fezalar Işık Üniversitesi’nin akademik açılış töreni 22 Kasım’da yapılacak. Açılış törenine Türkiye’den aralarında AKP milletvekillerinin de olduğu bir heyetin katılacağı bildirildi.

Güney Kürdistan’da da asimilasyon seferberliği başlatan Gülen Cemaati, AKP ile kol kola faaliyetleri yürütüyor. Hewler’de açılan Fezalar Işık Üniversitesi’nin 22 Kasım’da yapılacak akademik yıl açılış törenine Türkiye’den de bir heyetin katılacağı öğrenildi. Kürdistan Bölgesi yetkililerinin de katılacağı törene Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül de davet edildi.

KÜRT YETKİLİLER AKP’LİLERLE GÖRÜŞECEK

Davet edilenler arasında AKP milletvekillerinden Halil Mazıcıoğlu, İbrahim Hasgür, Saadettin Aydın , Vahit Kirişçi ve Mehmet Erdoğan da bulunuyor. Bunlar arasında Hasgür ve Mazıcıoğlu katılacaklarını bildirdi. Aydın ve Kirişçi henüz karar vermezken, Mehmet Erdoğan katılmayacağını belirtti.

Kürt yetkililer de bölgeye gelen AKP’liler de Hewler’de görüşme yapacaklar. AKP’lilerle Kürtlerin gündeminde hangi konuların olduğu öğrenilemedi.

KÜRT TOPRAKLARI GÜLEN CEMAATİ’NE HİBE EDİLDİ

Federal Kürdistan Bölgesi’nde Fethullahçılar giderek yayılıyor. Hewler’de bu cemaat tarafından 21 Ekim 2008 tarihinde Özel Işık Üniversitesi açıldı. Üniversitenin arazisinin Mesud Barzani’nin talimatı ile Fezalar Eğitim Kurumları’na hibe edildiği belirtiliyor. Kürt topraklarının hibe ile Gülen Cemaati’ne verilmesine yönelik tepki gösterilmemesi dikkat çekti. Gülen tarikatının bölgede 10 koleji bulunuyor.

Fethullahçıları n okullarında Türkçülük empoze ediliyor. Eğitim faaliyetleri adı altında 1994’den bu yana etkin olmaya çalışan Gülen Cemaati’nin faaliyetlerin Hewler, Süleymaniye ve Kerkük’te yoğunlaşıyor. Gülen Cemaati’nin Hewler’de Fezalar Eğitim Kurumları, Işık Dil Merkezi, Işık İlköğretim Okul, Nilüfer Kız Koleji ve Işık Erkek Koleji bulunuyor. Süleymaniye’de ise Süleymaniye Kız Koleji, Selahattin Eyyubi Erkek Koleji ve Selahaddin Eyyubi Dil Merkezi dikkat çekiyor.

OKULLARDA ZENGİN ÇOCUKLARI OKUYOR

Bu okullarda özellikle Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin yakınları ile KDP ve YNK’den üst düzeylilerin çocukları eğitim görüyor. Zira her bölüm için 50 öğrencinin alınacağı Işık Üniversitesi’nde okumak için her öğrencinin ilk yıl için 35 bin dolar vermesi gerekiyor. Bu da bölgede özellikle “mesul” olarak adlandırılan zengin yetkililerin çocuklarının üniversiteye kaydolabileceğ ini gösteriyor.

Öte yandan Kürt öğrencileri Fethullah Gülen Cemaati’nin bölgedeki istilasına karşı tepkileri artıyor. Gülen Cemaati’nin faaliyetlerini “kaleyi işten fethetme” olarak değerlendiren Hewler Koleji ve Selahattin Üniversitesi' nde okuyan yaklaşık 400 öğrenci önceki gün gösteri yaptı. Öğrenciler Fethullah Gülen tarikatına bağlı Işık Koleji ve Cihan Üniversitesi' nin kapanması amacıyla Federal Kürdistan Parlamentosu önünde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

Duhok, Süleymaniye ve Hewler'de 4 Ekim'den itibaren başlayan eylem ve protestolar ise sürüyor. Yaklaşık 4 bin öğrencinin derslere girmediği eylemlerin yanı sıra tıp fakültelerinden mezun olmuş 700 öğrenci de atamaları yapılmadığı için eyleme destek veriyor.

ANF NEWS AGENCY

Güney Kürdistan kelimesi filan kullanılıyor..

Dikkat edelim beyler..

Geri