Gül'ün ‘Müslüman ve Türküm' sözü onu çıldırttı___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Gül'ün ‘Müslüman ve Türküm' sözü onu çıldırttı

Kocası Mason olan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın ‘Cumhurbaşkanı'nın anne tarafı Ermenidir' sözlerinden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün ‘Geçmişim Müslüman ve Türk'tür' sözü, Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'u çıldırttı.

Hayatının büyük bölümünü dine ve dindarlara saldırmakla geçiren ve yılın yarısından çoğunu din karşıtı yazılar yazan Bekir Coşkun, ‘Çünkü o herkesin Cumhurbaşkanı değil..' başlıklı yazısında, “Cumhurbaşkanı, ailesinde Ermeni olduğunu iddia eden muhalefet milletvekiline (ki kim için söylenirse söylensin çirkin bir iddiaydı) önce ‘Benim soyum Müslüman e Türk'tür' diye yanıt verdi, sonra da bir liralık tazminat davası açtı. Sanki küfür edildi… Ya da ağır hakaret…….Yoksa niye dava açsın” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı'nız, kökeni ‘Müslüman ve Türk' olmayan vatandaşları böylece itiverdi bir kenara” diyen Coşkun, “Elbette birisi ‘Ailesinde Ermeni var' deyince kızacak. O ‘Müslüman ve Türk' çünkü…Ya başka bir şeyse?...Bu hakaret oluyor… Küfür sanki… Hele hele ‘Ailesinde Ermeni var' diyeni verir mahkemeye, sürüm sürüm süründürür…Çünkü onun dilindeki; hoşgörü, demokrasi, insanların eşitliği, tüm inançlara saygı gerçek değildir… Böylesine ‘Herkesin Cumhurbaşkanı nasıl denilir?...” diye yazdı.

http://www.habervaktim.com/haber/48279/gulun_musluman_ve_turkum_sozu_onu_cildirtti.html

artık üzerimizdeki oyunlar, sen ben fakir zengin değil müslüman ve türklük üzerine oynanıyor..yazık kı kurtuluşu milletimiz onun gibi düşünenlerde arıyorr

Faşist CHP nin kafatascı milletvekili Arıtman eğer Hitler döneminde yaşasaydı kesin onunla evlenirdi

çünkü kafa yapıları eşit gibi

iila suclucak bişey arıyolar ztn sacmalıgı hiç önemli degil.Adam c.baskanı oldugu için tarafsız olması gerektigi için yorum yapmadı yorum yapmayınca a bunun anası ermeni dediler suclamaya calıstılar adam hyr ermeni diil türkler dedi bu seferde aa sen nasıl türküm dersin ermeni watandasları dıslarsın diolar yazık size be bu kdr ucuz numaraları kimse yemio artık

DİLEKÇEDE:''Gül’ün devlet adamı kimliğini kamuoyu önünde karalamaktır” denildi. Bu çerçevede, ilgili kanun hükümleri uyarınca Gül’ün şahsiyet hakkına, hukuka aykırı bir tecavüz söz konusu olduğu anlatılarak, doğan manevi zarar dolayısıyla 1 YTL’lik tazminat talep edildi.''

Cumhurbaşkanına Ermeni kökenli demek hakaretmidir cumhurbaşkanını karalamakmıdır?dava sonucu bunu göreceğiz.

İyide yıllarca alt kimlik üst kimlik siyaseti yapanların alt kimliği sorgulanmasının nesinde karalama olabilir.ayrıca ırkçılığı hortlatan dtp değildir milleti alt kimlik üst kimlik siyaseti yapan bugünkü meclisi oluşturan zihniyettir Ne Mutlu Türküm Diyemeyen Zihniyettir.

Benim Düşünceme göre mademki alt/üst kimlik siyaseti doğruysa gereği yapılsın Türkiye Büyük Millet Meclisine Girecek olanların alt kimlikleri sorgulansın hatta kafatası ölçülsün.

Neden doğudaki ile batıdaki aynı kimliği kullanıyor aynı haklara sahip madem alt/üst kimlik siyaseti var o zaman kimliklerde alt kimliği şeceresini belirten kısa notlar olmalı yada kimliklerin renkleri başka olmalı .

madem Ne Mutlu Türküm Diyemiyorlar onlara farklı renk kimlik verelim .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYEMİYEN BİRİYLE AYNI KİMLİĞİ NEDEN TAŞIYAYIM NEDEN KENDİNİ ULUSUMUZUN DIŞINDA GÖRENİ ULUSUMUZUN BİR VATANDAŞI OLARAK GÖREYİMKİ?.
kimliklerde inaçları mezhepleride yazsınlar farklı inaçta olanların kimliklerinde farklı renkler kullanılsın ben şeriatı isteyen biriyle aynı renk kimliği taşımak istemiyorum benim kimliğim KIZIL OLSUN KAN KIRMIZI ÜZERİNDE AY YILDIZ OLSUN KİMLİĞİMDE KIZILBAŞ YAZSIN

Haaa diyorlarki ÜMMET MÜSLÜMAN ÜMMET Hayır ben müslümanım ama ümmetçi değilim ben KIZILBAŞIM işim olmaz şeriatla ümmetle benim kimliğim şeriatçı ümmetçi biriyle aynı olmamalı Madem ULUSAL YAPIYA İNANMIYORSUNUZ BENDE ÜMMETÇİ YAPIYA İNANMIYORUM BUYRUN HERKESİN MEZHEBİ İNANCI Kimliğinde yazsın buyrun demokrasiye buyrun özgürlüğe.

Cumhurbaşkanı dindar oluyorda ermeni neden olmasın dindar olunca tarafsız ermeni olunca taraflımı oluyorki dava açılıyor?

Demokrasi çığırtkanlığı yaparak milleti kimlik kargaşasına sokanlar sıra kendilerine gelince neden rahatsız olurlar?

cumhurbaskanın sozuyle ırkcılık tavan yaptı

cumhurbaskanı bi cevap wercekse VELEV Kİ diye baslamalıydı

Her Türk müslüman doğar

bazıları sonradan maymun soyunu seçer

kimide cok ihtimalli babalıgı bu sozum sni yaralamasın suc senin deil

Eğer bu sözünle insanın ilk atası Adem paeygamberi kasdediyorsan bir suç değil hakikattır ve onurdur

ama yok sen maymundan geldiğini iddia ediyorsan o beni ilgilendirmez ama maymunların bunu kabul edeceğini sanmam

çünkü maymunlarında bir onuru var

Eğer bu sözünle insanın ilk atası Adem paeygamberi kasdediyorsan bir suç değil hakikattır ve onurdur

ama yok sen maymundan geldiğini iddia ediyorsan o beni ilgilendirmez ama maymunların bunu kabul edeceğini sanmam

çünkü maymunlarında bir onuru var

ben evrimi kastedmedim cok ihtimalli babalık dedigim baska bisi geriye gitme o kadr sen dedin ya musluman dogar flln iste buda dogulur olunmaz

çıldırtır tabiii memlekette müslümanım ve Türküm demek çok büyük suç.
Ermeniyim diyeceksin masonum diyeceksin bak çıldırıyolar mı ama o zamanda laiklikk Atatürkçülük falan ..tellallığı yaparlar.Hani hepimiz hırant dinkiz demiyorlar mıydı....
Bu ülkede şer güçlerden amerikaymış israilmiş vız gelir korkmayacaksın asıl şer güç bizim kendi içimizde bulunan ikiyüzlü münafıklardır

bekir coşkun ne tarafta olursa olsun... bu söylediği çok doğru. sen müslüman olabilirsin ama orada olman için gereken tek şey Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmandır. müslüman olman hiç birşeyi değiştirmez.hristiyan da olabilirsin. bu ülkede TC nüfus cüzdanı olan herkes Türktür. Cumhurbaşkanı da bu fırsatı kaçırmış hala oy peşinde psikolojisi ile popülist bir yaklaşım sergilemiştir. söylemesi gereken " Ben de her TC vatandaşı gibi Türküm." idi ama olmadı.

Gereksiz bir tartışma

Türkler kendilerini herzaman Müslüman türk şeklinde tanıtırlar

G€NÇ B€YİN;3871498' Alıntı:
Gereksiz bir tartışma

Türkler kendilerini herzaman Müslüman türk şeklinde tanıtırlar

bn ole tanıtmıom turkum ama dini inancım yk

iila suclucak bişey arıyolar ztn sacmalıgı hiç önemli degil.Adam c.baskanı oldugu için tarafsız olması gerektigi için yorum yapmadı yorum yapmayınca a bunun anası ermeni dediler suclamaya calıstılar adam hyr ermeni diil türkler dedi bu seferde aa sen nasıl türküm dersin ermeni watandasları dıslarsın diolar yazık size be bu kdr ucuz numaraları kimse yemio artık

bi düşündüm bu yazıya nasıl bi cvp versem ama gerek kalmamış ağzına sağlık...

bn ole tanıtmıom turkum ama dini inancım yk

istisnalar kaideyi bozmaz..

1- b. coşkun çıldırmamış gayet sakin sakin alatmış.
2- yazılarını takib etmeyenler için söyliyim, bekir coşkun ne din ne dindar düşmanıdır. o kendi yazılarında da bulabileceğiniz gibi "dinci" düşmanıdır. asıl din düşmanları da dincilerdir.
3- yazının hepsi de doğru. ermeni demek hakaret midir ki tazminat davası açılır? cumhurbaşkanı bile bu haldeyse türkiyede ciddi şekilde ayrımcılık var demektir...

dünyanın başka hiçbir yerinde dininden bu kadar korkan, mensup olduğu dinin ne olduğunu ne anlatmak istediğinden bihaber yaşayan ve hiç bilmediği halde bu kadar yorum yapan başka bi millet varmıdır acaba çok merak ediyorum..bu adam hristiyan olsaydı, o zamanda ''ne işi var hristiyan birinin tc'nin başında'' diye yorum yapmayacakmıydınız..chp, bekir coşkun canan arıtman vb. zihniyette olanların tek gocuntusu kendileri gibi düşünmeyenlerin, daha doğrusu çok çok zorlamalarına,çok uğraşmalarına( anayasa mahkemesi chp nin şubesi olmuştu..hergün yeni bi başvuru...) rağmen abdullah gül'ün cumhurbaşkanı olmasını hazmedemiyor olmaları.. dökün içinizdekileride sizde rahat edin bizde...! kasmaya gerek yok yani

bazı arkadaşları her türk müslüman doğar demişler... bi yerimle gülerim... çarpma türk olduğu buradan belli... ilk türk karanlık çağdaki... ondan sonra orhunlar göktürkler... dinleri şamanizm-budizmdir... ondan sonra göktürklerde göktanrı bensenmiştir... ama hala türk müslüman doğar demi..!!!

Türkler’in İslam dini ve müslüman Araplarla tanışmasına vesile olan "Talas Savaşı"ndan Çin Ordusu karşısında zorlanan Müslümanların yardımına Türk süvarileri yetişmiştir. Savaşı izleyen Karluk beyinin emriyle savaş alanına giren Türk süvarileri karşısında neye uğradıklarını şaşıran Çinliler Talas Savaşı’nda yenilgiye uğramışlardır. Bu savaşın ardından islamiyet Maveraünnehr’de kalıcı hale gelmiş ve Türkler de uzun zaman Çin tehlikesinden kurtulmuşlardır.

Bölgeye adım atan Müslüman Araplar, Türklerin yüksek ahlaklarını, idarecilik ve savaştaki üstün meziyetlerini yakından tanıma imkanı bulmuşlardır. Bu savaş sonucunda, Türklerin islamiyete girmesiyle bu dinin kısa sürede bir "dünya dini" olacağı inancı doğmuştur. Türklerin müslüman Arapları, Arapların da Türkleri tanımasına neden olan "Talas Savaşı" dünya tarihi için bir dönüm noktası olmuştur.

Talas Savaşı’nın ardından kitleler halinde islam dinine geçen Türkler, iddia edilenlerin aksine hiçbir zorlama ile karşılaşmamışlardır

http://www.turk-islamkulturu.com/kultursayfasi4/kultursayfasi4.html

herkesin kendi inancı kendine ancak böyle basit atma tutmalar yerine mantıklı konuşulursa iyi olur...!!! SAYGILARIMLA..!!

Kişi kendisini ne ve nasıl hissediyorsa odur...

Geri