GüLümSeTen FıKRaLaR 3

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Türk Cehennemi

Dört samimi arkadaş aynı arabada yolculuk ederken trafik kazasında ölürler. Azrail "Türk cehennemine mi yoksa avrupa cehennemine mi gitmek istersiniz?" diye sorar. "Fark nedir?" diye sorarlar. Azrail "Avrupa cehenneminde her gün bir kepçe Türk cehenneminde her gün bir kova b*k yersiniz" der.

Üç tanesi "biz Türk doğduk, Türk ölürüz" der. Bir tanesi ise uyanıktır, Avrupa cehennemini seçer. Ve aradan epey zaman geçer avrupa cehennemindeki adam artık kepçe kepçe yemekten bıkmıştır, arkadaşlarının durumunu merak eder, hallerini görmek için ziyarete gider.

Oysa onlar şen şakrak gülerek karşılarlar onu. Dayanamaz sorar: "Ben bir kepçesini hazmedemezken siz her gün bir kova b*k yiyip nasıl bu kadar neşeli olursunuz?" "Oğlum oğlum" derler "Burası Türk cehennemi, bir gün b*k olur kova olmaz bir gün kova olur b*k olmaz, 3 aydır bir b*k yediğimiz yok!"

Papağan ve Diyarbakırlı

Bir Diyarbakırlı İstanbul’a gelmiş, işlerini hallettikten sonra karnı acıkmış ve bir lokantaya girmiş.

Lokantadaki papağan, “Diyarbakırlı geldi” demiş.

Diyarbakırlı hayretler içinde kalmış ve lokanta sahibine, papağanın kendisini nasıl tanıdığını sormuş.

Lokanta sahibi de “herhalde esmer oluşunuz ve giyiminizdendir” diye cevap vermiş.

Ama Diyarbakırlı çok etkilendiği bu papağanı satın almak için ısrar etmiş.

Adam bu papağanın yerine, yumurtalarını satabileceğini söylemiş

Ve elindeki yumurtaları yüksek fiyattan Diyarbakırlı’ya satmış.

Diyarbakırlı sevinçle şehrine dönmüş ve olanları herkese anlattıktan sonra, kuluçkadan çıkacak yumurtalar beklemeye başlamış.

Bir yumurtadan civciv çıkmış!

Diğerinden bir bıldırcın...

Ötekinden de bir ördek yavrusu çıkmış!

Buna çok sinirlenen Diyarbakırlı uçağa atlayıp İstanbul’a ve doğru o lokantaya varmış.

Papağan, “Aptal Diyarbakırlı geldi” diye bağırmaya başlamış.

Çok sinirlenen Diyarbakırlı, papağana yaklaşıp “Benim aptal olduğumu bir tek sen biliyorsun” deyip eklemiş:

- Ama senin ne fahişe olduğunu bütün Diyarbakırlı öğrendi!.
.

Alkol farkı

İki sarhoş mezarlıkta içiyorlarmış.

O sırada bir cenaze alayı gelmiş. Sarhoşlardan biri meraklanıp, cenaze alayının yanına gidip sormuş:

- Hayrola? Bu arkadaş neden öldü acaba?

- Rahmetli çok içki içerdi, alkol yüzünden öldü.

Sarhoş, arkadaşının yanına döner, canları çok sıkılmıştır.

Az sonra mezarlığa bir cenaze daha gelir, meraklı sarhoş, yine gidip sorar:

- Yakınınız niçin öldü? Yoksa o da mı alkolden vefat etti?

Cenaze sahibi “yoook” der; “rahmetli ağzına hiç alkol koymazdı.”

Bizimki, arkadaşının yanına gelip “içmeye devam edelim” demiş:

- Nasıl olsa, içenle içmeyen arasında sadece 5 dakika fark var
!

Barmenin gafleti!

Adamın biri bir gün bara gider ve “Hey barmen bana bir bira” der.

Barmen birayı verir. Adam bir dikişte birayı içer ve “takkk” diye masaya bardağını vurarak sorar:

- Borcum kaç lira?

- 10 lira!

Adam, metal 10 tane liraları üst üste dizer. Sonra elinin tersiyle vurup paraları dağıtır.

Barmen de öfkeyle paraları tek tek toplar.

Adam ertesi gün yine gelir ve üç bira ister borcunu sorar.

Barmen “30 lira” der.

Yine paraları üst üste koyar elinin tersiyle vurur. Çok sinirlenen barmen, “müşteri velinimettir” der ve yine de paraları toplar.

Bu adamın vukuatları peş peşe devam eder en sonunda sinirlenen barmen bu adam bir daha bara gelip aynı şeyi yaparsa çök kötü dayak atacağına dair kendi kendine yemin eder.

Ertesi gün adam yeniden gelir ve 11 tane bira içer ve borcunu sorar ve barmen “110 lira” der.

Barmen, tam adama yumruk atacakken adam cebinden 1000 lira kağıt para çıkartır.

Barmen şaşırır ve “ulan, şu adama bir oyun oynayayım” der.

Daha evvelden adamın ona vermiş olduğu bozuk paraları üst üste dizer...

Elinin tersiyle vurarak dağıtır ve ekler:

-Buyurun efendim paranızın üstü!

Adam barmene bakıp alaycı bir şekilde gülerek karşılık verir:

- Üstü kalsın!..

Bizim Karı

Mahkemede hakim Temel e soruyor:

- Kiminle evlisin?

- Bizim karıyla hakim bey...

Hakim sinirleniyor;

- E, herhalde, sen hiç erkekle evlenen duydun mu?

- Duydum tabii, nasıl duymadım hakim bey?

- Kim?!

-Bizim karı!..

Uzay

Temel ile Dursun, NASA tarafından araştırmalar yapmak üzere Ay’a gönderilmiş.

Ay’a indiklerinde Dursun, arkadaşına “Temel, sen mekikte kal” demiş:

- Ben biraz Ay’da dolaşıp etrafı kontrol edeyim.

Dursun mekikten dışarı çıkmış. Yarım saatlik bir uzay yürüyüşünün ardından mekiğe tekrar dönmüş.

Bakmış, uzay mekiğinin kapısı kapalı.

Başlamış kapıyı çalmaya...

Temel içerden bağırmış:

- Kim ooooooo?!!

Müebbet

Amerika'da, müebbet hapis cezasına çarptırılan bi adam, sabah akşam hapishaneden kaçmanın yollarını düşünüyomuş. Bi gün bahçede volta atarken gardiyanların bi tabutu cenaze arabasına yüklediğini görünce nihayet aylardır aradığı fikri oracıkta bulmuş. Burası büyük bi cezaevi olduğu için her hafta mutlaka 2-3 kişi Tanrı'nın rahmetine kavuşuyomuş. Mahkum, gardiyanlardan birine, cenaze olduğu bi gün tabuta konularak kaçırılması karşılığında epey yüklüce para teklif etmiş. Gardiyan korktuğundan başta biraz mızırdanmış ama sonra paranın cazibesine kapılıp kabul etmiş.
Gardiyan adama, gece cenazelerin bekletildiği yerin anahtarından yaptırıp vermiş. İlk cenazede adam tabutun içine girecekmiş. Cenaze defnedildikten sonra da, gece gardiyan gelip adamı mezardan çıkaracakmış.

Plan aynen uygulamaya konmuş. Kaçma ateşiyle yanıp kavrulan mahkum ölüye aldırmadan sıkış tepiş tabutun içine girmiş. Sabah da gardiyanlar tabutu cenaze arabasına yüklemişler ve mezarlığa götürüp laf olsun diye yapılan bir dini törenle gömmüşler.

Mahkum tabutun içinde sabırsızlanarak gardiyanın gelip onu çıkarmasını bekliyomuş. Epey vakit geçtiği halde gelen giden olmayınca biraz biraz endişelenmeye başlamış. Bayağı bi zaman geçip de hala gelen olmayınca bizimki hafiften tırsmaya başlamış. "Acaba kendim çıkabilir miyim?" diyerek etrafı araştırmak istemiş. Cebinden zar zor çakmağını çıkarıp yakmış. Tabutun üstünü incelerken gözü bi an yanındaki ölüye takılmış. Ve o an donup kalmış! Yanındaki ceset anlaşmayı yaptığı gardiyanmış!

hepsi çok güzel teşekkürler

hepsi birbirinden güzelmiş kardes saolasın

süperrrr

Walla kardeş emeğine sağlık ilk iki de koptum yaaa:clap :clap :durdurun :durdurun

Geri