Gözünüz doysun

ramo46

New member
Reaction score
0
ŞUNCA zamandır tek başınıza hükümet ediyorsunuz...

Çankaya"ya bayrağı diktiniz...

Valileri siz atıyorsunuz...
Emniyet müdürlerini siz belirliyorsunuz...

Meclis"in kahir ekseriyeti sizde...
YÖK Başkanlığı"na kafa dengi birini getirdiniz...

Yüksek yargıçları da belirlemeye başladınız...

Kısacası...

"Muktedir olmanın hazzı"nın doruklarındasınız...

Peki yetmedi mi?

Yetmiyor mu?

Bırakın, İstanbul Üniversitesi Rektörü de "cemaat"ten olmayıversin...

Olmuyor mu? Olamıyor mu?

* * *

İstanbul Üniversitesi"nde seçim yapılmış...

Öğretim üyeleri en fazla oyu Prof. Ali Akyüz"e vermiş...

O Prof. Ali Akyüz ki...

Çalışkan, herkes tarafından saygı gören, katı ideolojik bir tutumu olmayan,
"Kemal Alemdaroğlu"nun adamı" falan olamayacak kadar kişilik sahibi,
mesleki başarıları takdir edilen, ilkeli, mesleğine tutkun,
"Ergenekonculuk" ile uzaktan yakından ilişkisi bulunmayan bir bilim adamı...

Ama bir kusurcuğu var: Cemaatten değil...

Ne yani?

Devri iktidarınızda cemaatten olmayana ekmek yok mu?

Cemaatten olmadığı için daha fazla oy aldığı halde onu atamayacaksınız da,
daha az oy aldığı halde cemaatten olanı mı atayacaksınız?

Söyler misiniz?

Nerede duracak şu sizin "ille de eşi başörtülü biri olsun" takıntınız?

Nerede duracak şu sizin "ille de bizim gettodan biri olsun" inadınız?

Nerede duracak şu sizin "ille de eskiden beri tanıdığımız biri olsun" tutkunuz?

* * *

Sizin bu yaptığınızı vaktiyle Kemal Gürüz ile Ahmet Necdet Sezer yapmıştı da demediğinizi bırakmamıştınız...

Demek ki sizin derdiniz "ilke" falan değilmiş...

Demek ki o zamanlar içten içe "Hele bir iktidara gelelim... Aynısını yapacağız" diye yanıp tutuşuyordunuz?

Demek ki siz de...

Haksızlığa uğradığında
"Yandım Allah" diye bağıran, ama "muktedir" olduğunda aynı haksızlığın kralını yapanlardanmışsınız...

* * *

En çok oy alan Prof. Ali Akyüz ile daha az oy alan Prof. Yunus Söylet arasında ne fark var?

İkisi de başarılı... İkisi de çalışkan... İkisi de şaibesiz... İkisi de rektörlüğe layık... İkisi de dürüst...

İkisi arasında bir tercih yaparken hangi kıstası uygulayacaksınız?

"Daha çok oy alma" kıstasını mı?

"Cemaate mensubiyet" kıstasını mı?

Eğer cemaate mensubiyet kıstasını uygulayacaksanız...

Nerede kalacak sizin o meşhur, "sandıktan çıkana saygı"yı temel alan yaklaşımlarınız?

"Yetkim var...
Yetkimi kullanırım...
Her yere olduğu gibi, İstanbul Üniversitesi"nin burçlarına da bayrağımı dikerim kardeşim" mi diyorsunuz?

Ne diyeyim? Allah gözünüzü doyursun...

http://www.aydinpost.com/author_article_detail.php?id=8004&interstitial=true&uniq_id=1230590276

istanbul ünüversitesinin rektörü kim olsun sen söyle onu yapalım o zaman

bir söz var duydunmu bilmiyorum

bal tutan parmağını yalar sen başkasına yalatan gördünmü

Akp, Chp, Mhp kim olduğu önemli değil bütün partiler için geçerli

başa geçen herkes kendi adamlarını heryere sokuyor ama siyaset olarak

bürokrat dediğimiz yani (okul müdürleri, rektörler, devlet dairesi müdürleri vb.) kalıcı olur değişmemelidir,

TCDD genel müdürü değişti yerine tren rayının ne olduğunu bilmeyen biri getirildi 2 ay sonra eskişehirde kaza oldu kaç on kişi öldü,

şuan işi bilen yerine yine az oy alan vasat birisi getirilmeye çalışılıyor

demek istediğim madem adamlarınızı sokacaksınız bari işe bilenleri getirin armutun sapından anlamayan adama armut bahçesi diktirilmez.

bunlar fanatik

gözü kapalı

senin dediğini anlamazlar

bunlara atla köprüden diyeceksin

atlarlar

sadece buna akılları erer

vatan,toprak,şehit,bayrak,bilim,insanlık,kadın,uzay,bilgisayar,sanat,resim,müzik

bunlar anlamaz

bi zamanlar Sayın Sezer Hazretlerinin atamalarını da görmüştük:hhmanD.O zaman böle yazıları yazan zatlar adamı göklere sığdıramıyolardı yalan mı?Peki o zaman sesleri niye çıkmıyodu.Şimdi yetkiyi almış diye Cumhurbaşkanının atamalrı bu kadar rahatsız ediyor.Kanunsuz bi iş mi var ortada şayet adaletsizlik vardı da sadece o mu yaptı.Özal döneminde seçilen, mahkeme üyeleri hala görevde ,Demirelin atadığı bazı kilit isimler hala görevde :Sezerin gider ayak atadıkları da malum :D.Biraz da bunlar dan bahsedilse iyi olur herhalde

€rd@ls10;3871674' Alıntı:
bi zamanlar Sayın Sezer Hazretlerinin atamalarını da görmüştük:hhmanD.O zaman böle yazıları yazan zatlar adamı göklere sığdıramıyolardı yalan mı?Peki o zaman sesleri niye çıkmıyodu.Şimdi yetkiyi almış diye Cumhurbaşkanının atamalrı bu kadar rahatsız ediyor.Kanunsuz bi iş mi var ortada şayet adaletsizlik vardı da sadece o mu yaptı.Özal döneminde seçilen, mahkeme üyeleri hala görevde ,Demirelin atadığı bazı kilit isimler hala görevde :Sezerin gider ayak atadıkları da malum :D.Biraz da bunlar dan bahsedilse iyi olur herhalde

o atamalar sistemi koruyan,sayanlardan oluşuyordu

sistemi bozmaya çalışan insanlar değildi

aradaki fark bu

yoksa kim gelirse gelsin, kim atarsa atasın

Türkiyeyi ileri götürecek biri gelsin

100 yıl geriye değil

durmak yok yoLa (YOLM:victoryAYA) devam

aradaki fark bu

100 yıl geriye değil

Zaten bu sistemin bozulması gerekliydi bence ...Çünkü vatandaş onları cezalandırdı..Hem bırak Türkiye yi 100 yıl geriye götürmeyi 10 yıl ileri götürecek daa şu an adam yokk ortada .Atatürk ten sonra .Kim gelirse gelsin ambarını doldurup öyle gitmiyor mu .Dürüstlükl edebiyatları kimsenin karnını dopyurmuyo arkadaş..chp .mhp.dsp .anap. dyp.....nokta nokta hepsi denen di gördük onların da icraatlarını.....hepsi de çalıp çırpmadı mı .ekonomimiz çok mu iyiydi....

Bazı arkadaşların ızdıraplarını anlıyorumda,bugün AKP iktidarını savunmalarını
anlamıyorum.Bu gün AKP yi eleştiremeyenler geçmişte iktidar olmuş veya
olamamış siyasileri Kurumları eleştirmeye hakkı yoktur diye düşünüyorum.
Sırf siyasi emeller örtüşüyor diye AKP nin yaptıkları görmezden gelinemez.

AKP yi savunduğum falan yok akp li de değilim ama diğer siyasilerin yanlış haretleri akp yi doğurdu....ondan sonra politika üretmek yerine akp nin üstüne gidiyolar bu ise akp nin oykarını arttırmıyomu Deniz baykalla devlet bahçeliylen bi yere varılamaz.Bu ikisi yüzünden akp ikinci defa iktidar oldu..Aman bu muhalefetin koltıkları gitmesinnn....zaten deniz baykal muhalefette kalmayı çooook seviyoo.öbürü desen vatan millet icraat yokk......

sandıktan cıkanın basa gecmesi için herkesin siyasete katılmaması gerekio mesela adam rektorse rektorlugunu yapsın siyasete karısmasın ama bizim ulkede böle diil herkes siyaset yapıo iktidardaki partide kim olursa olsun madem siyaset yapıolar benim adamım olsun benim lehime siyaset yapsın die dusunup kendi adamlarını basa geciriolar

sandıktan cıkanın basa gecmesi için herkesin siyasete katılmaması gerekio mesela adam rektorse rektorlugunu yapsın siyasete karısmasın ama bizim ulkede böle diil herkes siyaset yapıo iktidardaki partide kim olursa olsun madem siyaset yapıolar benim adamım olsun benim lehime siyaset yapsın die dusunup kendi adamlarını basa geciriolar

çok doğru söylemişsin.Türkiyenin kaderi maalesef....

Siyaset yapmadan olmaz,Taraf olmadan olmaz,Herkesin aynı
düşüncede olmasını bekleyemeyiz.Eğer bu işi en iyi ben yaparım diyen bir parti iktidar olmuşsa elbetteki kendi adamlarını kadrolarını
iş başında görmek isteyecektir bu o iktidarın en doğal hakkıdır.

Buraya kadar herşey güzelde her nedense o koltuklara oturanlar
dün söylediklerini bugün unutuyorlar hatta bu söylediklerini seçim taktiği
gibi ifade edebiliyorlar.
Kısaca kendi menfaatleri Vatan Millet menfatlerinin önüne geçiyor.
Bal tutan parmağını yalar gibi komik ifadelerle de bu yüzsüzlüklerini
haklı çıkarır pozizyonuna sokabiliyorlar...

Siyaset yapmadan olmaz,Taraf olmadan olmaz,Herkesin aynı
düşüncede olmasını bekleyemeyiz.Eğer bu işi en iyi ben yaparım diyen bir parti iktidar olmuşsa elbetteki kendi adamlarını kadrolarını
iş başında görmek isteyecektir bu o iktidarın en doğal hakkıdır.

Buraya kadar herşey güzelde her nedense o koltuklara oturanlar
dün söylediklerini bugün unutuyorlar hatta bu söylediklerini seçim taktiği
gibi ifade edebiliyorlar.
Kısaca kendi menfaatleri Vatan Millet menfatlerinin önüne geçiyor.
Bal tutan parmağını yalar gibi komik ifadelerle de bu yüzsüzlüklerini
haklı çıkarır pozizyonuna sokabiliyorlar...

tmm herkes taraf tutcak herkes siyaset yapcak ama kendi içinde yapsın belli etmek zorunda diil kimse hele bu adam egitimcise.koltuklara oturanlar konusunda katılıorum ama bu hep böle oldu akpyi karalamak için kullanmak sacma

aradaki fark bu

100 yıl geriye değil

sezerin atadıklarının ne faydasını gördün üniversitelerini ilk 500e soktular, dünyada en çok bilimsel makale yayınlar arasına girdiler, adamların pek çok intihal yaptıkları ortaya çıktı, bu mu ileriye götürmek, birisi üniversitede türkçe eğitim dili olamaz eğitim dili ingilizce olmalı dedi bu mu siistemi korumak, birisi başörtülüleri okula almazken pkk bayraklarına göz yumdu ve bu öğrencilerin demokratik hakkıdır dedi yoksa bumu ülkeyi ileri götürdü.

Geri