Görünmez tank

mehmetünlü

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
İngiliz ordusu, görünmez tank projesinin test sonuçlarında başarılı oldu. Sadece 5 yıl sonra envanterlerindeki bütün tankların görünmez olabileceği açıklandı.

İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin geliştirdiği görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacağını açıkladılar.

"GÖRMESEM İNANMAZDIM"

Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Ön tarafımda ağaçlar ve çimler vardı. Gerçekte ise dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.

ÇOK GİZLİ

Ordu yetkililerinin sır gibi sakladığı ve ayrıntı vermediği bu çalışma daha önce ABD'de 'görünmez pelerin' ile denenen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde kamera ve projektörlerle ışığın kırılıp cismin görünmez hale getirilmesine dayanıyor.

Çalışmanın bir sonraki aşamasının ise bütün bunlara gerek kalmadan cismin görünmez kılınması olduğunu belirtiliyor
4363272.jpg

biz neden böyle icatlarda bulunmuyoruz da, aklımızı fikrimizi başka şeylere yoğuruyoruz......

Maksat , Dünyayı korkutmaktır inanmayın o çakallara..... ben photoshop'ta bundan daha iyisini yaparım

Coperfield' le Beraber Yapmışlardır... :D
Ama Gerçek, Sistem Şöyle Çalışıyor Anladığım Kadarıyla, Tankın Üzeri Özel Bir Silikon Ekranla Kaplanıyor, Tank Geçtiği 1 Kaç Adım Gerisindeki Görüntüyü Ekrandan Yansıtınca Görünmez Gibi Oluyor...

Coperfield' le Beraber Yapmışlardır... :D
Ama Gerçek, Sistem Şöyle Çalışıyor Anladığım Kadarıyla, Tankın Üzeri Özel Bir Silikon Ekranla Kaplanıyor, Tank Geçtiği 1 Kaç Adım Gerisindeki Görüntüyü Ekrandan Yansıtınca Görünmez Gibi Oluyor...

katılıyorum öle dir muhtemelen öle degilse FEYK :D

Günümüz ordularında radar yok zaten. Motor sesi de duyulmaz. Toprakta iz filan da bırakmaz.

O tank ilerlerken toz bulutu oluşturmayacak mı, gölgesi olmayacak mı.Sesi duyulmuycak mı?Tank optik ve de elektronik görünmezlik ile donatılsa ne olur..3000 beygirlik 12 silindirli bir dizel motorun sesini bastıracak bir teknik geliştiremedikleri için, bir tankı görünmez yapmaya çalışmak komik bir çabadır. Zaten bir tankı görünmez yapabiliyorsanız, bu her aracı görünmez yapabileceğiniz anlamına gelir.
Haydi motor sesini tamamen kamufle ettiniz diyelim...Palet sesleri, gıcırtıları ne olacak...
Gevşek zeminde,paletli araçlar hızlı seyir halinde iken 50 metre ötedeki insan, ayaklarının altındaki toprağın zangır zangır titrediğini hisseder...Bu şartlarda bir er kulağını yere dayasa, birkaç km ötedeki aracı algılar...

ya aslında yaptıkları tam olarak gorunmeslik değil bi nevi kamuflaj gibi bişi

-askerlikte ağır silahlar kullananlar bilir kamufulajın etkisini ....sadece intikal (bir mevziden başka bi mevziye gitme) sırasında toz bulutu gürültü ses saklanamaz ama ağır toplar her zaman cephenin 20-30 km gerisinde ve mevzi içinde kamufule edilmiş halde olur ...kamufulaj sayesinde düşman uçakları nın mevzileri tespit etmesi nerdeyse imkansızdırr....yani ağır silahlar fazla yer değiştirmez yani mevziye çakılıdır ve 30-40 km deki hedefleri çok rahat vurur en büyük tehlike düşman uçakları dır...

-yani piyade birlikleri gibi devamlı yer değiştirmez bu sebeple iyi saklanmış olmalı....

Geri