Gökkuşağı ters oluştu

Tunyukuk

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Ya yağmur gibi yağarsınız yada lağım gibi akarsını
Ne kurgu, ne de fotoshop... Ters gökkuşağı oluştu, görenler şaştı kaldı.

9rnn9w.jpg

Bu fotoğraf önceki gün İngiltere'nin Cambridge kentinde çekildi. Fotoğrafı çeken İngiltere'nin önde gelen astronomi uzmanlarından Dr. Jacqueline Mitton. İlk kez böyle bir olaya tanık olduğunu belirten Dr. Mitton, "O anı fotoğraflayacak kadar şanslı olduğuma inanamıyorum. Bu müthiş bir doğa olayı. Buna tanıklık etmek herkese nasip olmaz" dedi.

Uzmanlar, son derece sıradışı olan "ters gökkuşağı" olayına açıklama getirmeye çalıştı. Bu konuda, "Atmosferde çok özel koşulların oluşması gerekiyor. Atmosferin belli bir noktasında, oldukça yüksek seviyede, tuz tanecikleri büyüklüğünde su kristalleri olmalı, güneş ışınlarının bunlara belli bir açıdan vurması gerekiyor. Ayrıca gökyüzünde çok az bulut olması gerekiyor. Demek ki bu özel koşullar oluşarak ters gökkuşağının doğmasına yol açtı" dediler.

Cambridge'de olaya tanıklık edenler ise ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylediler.
msn haber

ÇoK iLGiNÇ

ilginçmiş gerçekten bilgi için saol

vay canına , ilginç

Daha Neler Görücez...

ben gayet normal karsiladim,benim ilgimi daha cok haberin kaynagi cekti..( msn haber ) o ne yaa?
cnn cnbc gibi haber kanallari biliyoruz ,msn den teyzeoglumu yazmis bu haberi?

ben sasırmadım.Ters olusmasında bı sakınca yoksa olussun dai

daha neler olacak ya.korkuyorum artık

iki gun once aynisini gorduk ancak biz arabanin cami kirli oldugu icin yanildik sandik meger resmini cekmek varmis

Geri