FutboLcuLar İhanet Etti!!!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Rijkaard ile birlikte Ajax'ta yıllar önce forma giyen daha sonra Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Sarıyer ve Gaziantepspor'da futbol oynayan ve son olarak Galatasaray'da yardımcı antrenörlüğün yanısıra, tercümanlık yapan Mustafa Yücedağ şok açıklamalar yaptı. Mustafa Yücedağ futbolcuların Rijkaard'ı sattığını söylerken, "Rijkaard'ı değil Galatasaray'ı sabote ettiler" dedi.

22.10.2010_rijkaard-1.jpg

Radyospor'da yayınlanan Aydın Cingöz'le Haber Aktif Programı'na konuşan Mustafa Yücedağ, Galatasaray'daki bazı futbolculara sert eleştiriler getirdi. Ankaragücü maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Mustafa Yücedağ, "Ankaragücü maçına baktığınız zaman 11’de olan ve oynamayan futbolcular vardı. Galatasaray’ın yediği gollere bakıldığında 3 tane aynı şekilde gol yedik" dedi.

-GALATASARAY'A İHANET EDİLDİ-

Galatasaray'a ihanet edildiğini söyleyen Mustafa Yücedağ, "Bir futbolcu ekmek yediği yere ihanet etmez. Eden varsa o futbolcular derhal o kulüpten uzaklaştırılır. Galatasaray’da bazı futbolcular yanlış yaptılar. Rijkaard’ı değil Galatasaray’ı sabote ettiler. Bu olay Galatasaray kulübüne yaplmış bir ihanettir" şeklinde sert ifadeler kullandı.

Bu ihaneti Servet, sabri mi yaptı sorusuna, "Bunu Galatasaray kulübü araştırmalı ve bulmalı. Bu isimleri herkes biliyor. Başkan Adnan Polat ie görüşemedim; eğer görüşsseydim bunları iletecektim" cevabını verdi.

Galatasaraylı olduğunu ve ruhunun da Galatasaraylı olduğunu kaydeden Mustafa Yücedağ, "Bu gördüğüm olaylar, Galatasaray kulübüne yapıldı. Galatasaray kulübü, bu futbolcuları bulmalı. Ve ihanet edenler bir daha kulüpten içeri girmemeli. Herkes maç kasetlerini alsın ve izlesin. Takıma kimin ihanet ettiği net bir şekilde görülecek. İsim vermeyeceğim. Bunu Galatasaray açıklamalı" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların Rijkaard'ın gitmesi için Galatasaray'a ihanet ettiğini vurgulayan Mustafa Yücedağ, "Bazı futbolcular Rijkaard’ın gitmesi için Galatasaray’a ihanet ettiler. Bu benim net görüşüm. Bunu Galatasaray’da eğer gören yoksa, bu çok vahim" dedi.

Tercümelerinin de eleştirildiğini belirten Mustafa Yücedağ, "Beni eleştirenlerin Flemenkçe anladığını sanmıyorum. Benim Flemence bilmediğimi iddia eden biri var ama; kendisi bu dili hiç bilmiyor. Yanlış tercüme ettiğimde çıkıp basına durum anlattım. Hoca ne söylediyse ben onları söyledim. Hiçbir cümleyi farklı çevirip, anlatmadım. Bu olaylar Türk futbolunda hep oluyor. Eğer bu olayların önüne geçmezssek Türk futbolu batacak. Artık kimsenin ekmek yediği yere ihnate etmemeli. İhanet çok var. Şimdiye kadar hiç konuşmadım; ama Türk futbolunda ihanet çok oluyor." ifadelerini kullandı.

-TRANSFERLERİ RIJKAARD İSTEMEDİ-

Rijkaard'ın istifayı hiç düşünmediğini belirten Mustafa Yücedağ, "Başarılı olmak için mücadele etti. İkinci bir Barcelona yaratmak istiyordu. Rijkaard’ın transfer listesinde Lorik Cana, Pino ve Misimoviç yoktu; ama kulübün aldığın bu futbolculara hayır diyemedi. Rijkaard’a bir malzeme verildi; ama kötü gidişat hiç sorgulanmadı" şeklinde konuştu.

Rijkaard'ın Liverpool'a gidip gitmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Mustafa Yücedağ, "Şu anda bu konu netleşmedi. Rijkaard şu anda İstanbul’da; ama mutlaka bir takımın başına geçmek istiyor. Rijkaard çok üzgün, böyle olsun istemiyordu. İstediğini yapamadığı için kırgın. Çünkü Rijkaard’ı çok yıprattılar. Hoca alt yapıdan yeni oyuncular istiyordu; ama malzeme yoktu. Alt yapıda istediği çalışmaları da yapamadı. Florya’da bir ekip çalışması yaratmayı çok istedik; ama bunu başaramadık. Bu konu için elimizden gelen mücadeleyi verdik; ama ekip çalışması sıfır" dedi.

Servet Çetin'in Karabük maçında yedek bırakılmasına da değinen Mustafa Yücedağ, "Karabük maçına daha savaşçı bir takım çıkarmak için Servet’i kadro dışı bıraktık. Ama Srevet çıktı, garip garip açıklamalar yaptı. Rijkaard her oyuncuyu denemek istiyordu. Hoca Mustafa Sarp’ı da iyi oynadığı maç sonunda dinlendirdi; ama onu kimse konuşmuyor. Herkes Servet’i konuşuyor. Bizde yeri geldi yedek kaldık. Oyuncunun çıkıp “hoca beni niye oynatmıyorsun mu dememiz lazım" şeklinde konuştu.

Mustafa Yücedağ derbiyle ilgili de konuşurken Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesinin zor olduğunu sözlerine ekledi.

Radyospor

Maalesef bariz ortada Servet,Hakan Balta bu isimlerin başında geliyor.. Futbolcularla arası açıldı Rijkaard'ın çünkü Rijkaard kadar profesyonel olamadılar..
Neymiş Servet'i pohpohlucakmışsın öyle oynarmış falan da filan..

Rijkaard'ı "değerlendiremedik"

Ama dinsizin hakkından imansız gelir.. Hagi 1-2 seneye takımı temizler diye düşünüyorum..

Dün canlı olarak izledim . Adam doğru açıklamalar yaptı . Terüme konusunda da önemli şeyler söyledi . Şerefsiz basın Bu adamı da çıkarları doğrultusunda harcadı ama inşallah Gs bu adamı anlamaz çünkü Harbi Galatasaraylı

yazık ettiler adama göz göre Rijkaard gibi bi adam hiçe sayılmıycak bi yöneticiydi nese yolu açık olsun artık başarılarının devamını diliyorum ona...

The World‘s Best Coach of the 1st Decade (2001-2010)
(2001-2010 arasi en iyi Teknik Direktörleri. Galiba bir puanlama sistemine göre.)
1. Arsène Wenger France 142

2. Sir Alexander Ferguson Scotland 133

3. José Mário dos Santos Mourinho Felix Portugal 115

4. Guus Hiddink Nederland 112

5. Fabio Capello Italia 106

6. Luiz Felipe Scolari Brasil 101

7. Rafael Benítez España 97

8. Carlo Ancelotti Italia 92

9. Marcello Lippi Italia 88

10. Marcelo Alberto Bielsa Argentina 86

11. Franklin Rijkaard Nederland 80
...
14. Carlos Alberto Gomes Parreira Brasil 65

--. Vicente del Bosque España 65
...
26. Joachim Löw Deutschland 39
...
31. José Luis Aragonés Suárez España 35
...
35. Arthur Antunes Coimbra »Zico« Brasil 29
...
41. Mircea Lucescu România 26
...
43. Şenol Güneş Türkiye 25
...
60. Fatih Terim Türkiye 18

IFFHS

eRCe malesef bizim için ilk sırada olması gerekiyo malum ülkemde o kadar başarılı teknikdirektör var ki Benim yöneticilerim beğenmiyor Frank Rijkaard gibi adamları

Geri