kuzay
Pesimist
- Katılım
- 2 Nis 2007
- Mesajlar
- 28,387
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Yemek Türü: Kekler-Pastalar-Sütlü Tatlılar
Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 25
Kişi Sayısı: 10

6 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Kreması için: 1 çay bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı un 2 çay bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 su bardağı donmuş frambuaz 1 yemek kaşığı tereyağ

Un, toz şeker ve sütü karıştırıp tencereye alın. Hindistan cevizi ve vanilya ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağ ekleyin, tereyağ eriyince ocağı kapatın. Hazırladığınız karışımı miksere alın, soğuyana kadar çırpıp buzdolabında bekletin. Mikserde yumurta ve toz şekeri çırpın. Un, limon suyu, vanilya, kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı spatula yardımıyla eşit kalınlıkta, incecik yayın. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Muhallebiye 1 su bardağı böğürtleni koyup karıştırın. Kekin üstüne muhallebiyi yayın. Tepsinin uzun tarafından başlayarak ruloyu sarın. Hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip servis yapabilirsiniz.