Fotoğrafçılardan Muhteşem Kareler

tıesto

New member
Reaction score
0
1_d3548909d992f1ac1a3308607eabaae0.jpg

Bir İçim Su
Fotoğraf: Bryan Johnson, Tucson, Arizona, ABDBryan Johnson yüzme havuzundan su içen eşekarısının bu kusursuz karesini elde etmeye yönelik uzun süreli ve tehlikeli çabalarını anlatırken, "Karım pahalı dijital kameramızı suya düşürmemden korkuyordu, " diyor. Tucson'daki (Arizona) evinin yakınındaki bir yuvadan gelen bazı eşekarıları susuzluklarını gidermeye çalışırken, Johnson da saniyelerle ölçülecek bir sahneyi yakalamak üzere, bel hizasına gelen havuzun içinde hantal adımlarla dolaşıp durmuş -ta ki sonunda istediği şeyi çekinceye kadar.

2_2889a73efccf475e0fe52469dbe9bdea.jpg

Balık Uçuşu
Fotoğraf: Irina Lynch, Londra, İngiltere Irina Lynch havada uçan bu zarganayı görüntülediğinden habersizmiş. Dominik Cumhuriyeti'nde tatil yaparken, öylesine bir deniz fotoğrafı çektiğini sanıyormuş. "Güneş öylesine göz kamaştırıcıydı ki balığı görmedim bile. Sadece bir su şapırtısı duydum," diyor. "Tatilden dönüp fotoğraflara bakınca balığın farkına vardım." Londra'da bir matbaada çalışan 27 yaşındaki Lynch, "On iki yaşımdan beri amatör fotoğrafçıyım," diyor. "Babamın Zenit marka makinesiyle fotoğraf çekerdim ve filmleri banyo ederken ortalığı korkunç biçimde dağıtırdım."

3_6ddee34117cbe77c19c82389c7a69d91.jpg

Aç Balıkçıl
Fotoğraf: Bill Houghton, Montgomery, Alabama, ABDEmekliye ayrılınca fotoğrafçılık tutkusuyla uğraşma olanağı bulan Alabamalı Bill Houghton, Montgomery'nin Shakespeare Bahçesi'nde bir göl kıyısında yaşanan bu yaban hayat dramına tesadüfen rastlamış. Dalış yapan iri bir Amerika gri balıkçılı, talihsiz annenin altındaki ördek yavrusunu kapmış. Balıkçılın biraz öteye uçarak yavruyu yutuşunu izleyen Houghton, "Anne ördeğin onu durdurmak için yapabileceği bir şey yoktu," diyor. "Balıkçıl daha sonra geri geldi ve yedi yavrunun hepsini teker teker alıp kaçırdı."

4_d858fbfef677133201014cf56527fc4b.jpg

Kaktüs Üstündeki Kedi
Fotoğraf: Terry Stevens, Scottsdale, Arizona, ABD Terry Stevens bu vaşağı sırık ucuna takılmış bir gırgır ağıyla 10 metrelik bir saguaro kaktüsünün üstünden indirmeden önce, böyle bir enstantane fotoğrafını çekmiş ve hayvancağızı incitmeksizin ağdan çıkarıp çevredeki çöle salmış. Kedileri kaktüslerden çekip almakla uğraşmadığı zamanlarda pilotluk yapan 58 yaşındaki fotoğrafçımız, "Yörede bir dağ aslanının dolaştığına dair haberler vardı," diyor. "Vaşağı kovalayıp oraya çıkmak zorunda bırakan şey o aslan olabilir."

5_5665f0526ffd38fc19645c52f70322f4.jpg

Tam Yeri!
Fotoğraf: Mark Dilley, Salem, Güney Dakota

Alaska'nın Denali Ulusal Parkı'nda "Yumuşak Sırt" yazılı bir yol levhasına harfiyen uyan iki yavru bozayı. Bu görüntüyü arabasının içinden korkusuzca çeken fotoğrafçı Mark Dilley'nin gözüne yıllar önce de sırtını aynı levhaya sürterek kaşıyan bir ayı ilişmiş. "Bu çekim için bir fırsat daha bulacağımı hiç sanmıyordum," diyor.​

güzel kareler :D

FotoğrafçıLık bölümüne taşındı...

ilk 2 tanesi sanki photoshop gibi duruyor
çok güzel resimler eline sağlık

AyIArr güsellmisS... emegine sağlık kardesim

Geri