Forumda Saygıdeğer Biri Olmak Için 13 Altın Kural !

Çok Güzel Ögütler..

daha sonra editler doğru dürüst bişeyler yazarım
10 numara konu ve kesinlikle gerekliydi

ve aynı mesajın başına 2. kez edit faciası gelir...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1-Forumda bulunan admin,mod,smod,üye farketmez bulunan tüm insanlarla ilişkilerinizde ve onlara karşı olan davranışlarınızı ayarlarken siyasi görüş,dini inanç,düşünce farklılıkları,maddi durum ve kültürel farklılıklar vb. durumları göz önünde bulundurmayın.
İnsanlara karşı eşitlikçi ve saygılı olun (unutmayın insan isteyince herşeyi yapabilir)

2-)Belirli bir çizginiz olsun
"Dün dündür Bugün bugündür" demek yerine
"Ben hergün buyum" diyebilecek kadar tutarlı olun ve yapıcı olan tüm eleştirlere açık olun.

3-)1. madde de saydığım farklılıklar yüzünden forumda huzursuzluk yaratan, kavga çıkaran (bunu yaparken iyi bir şey yaptığını kendi fikirlerini başkalarına dayatmanın bir zevk veya bir üstünlük olduğunu düşünen ve de dünyanın tamamının onlar için yaratıldığını düşünen tektipçi,normal bir insan beyninden yoksun ve bu uğurda kendisine klon nick alabilecek kadar düşmüş insanları(!?!?) ) asla ve asla "önemsemeyin".

4-)Klon nick kullanmayın.Forumda klon nick kullanmak en büyük acizliktir.bunu yapanlarla forum kurallarını ihlal etmeden "dalga geçmek" her üyenin en doğal hakkı, şikayet etmek hepimizin üyelik görevidir.
(Bu hususta başımdan geçen bir olayı da eklemekte hiç mi hiç sakınca görmüyorum: Kendini memleketteki tek akıllı zat sanarak kıvrak bir zeka hamlesi ile, benim adıma klon üyelik alıp benim adıma küfür eden "akıllılar" vardır ki, bunu yapan "akıllı" kişi aslında acizliğin ve zavallılığın yıkılmaz kalesidir.Tabi sanırım böyle bir durumda benim yerimde olmak istemezdiniz :goz: Her klon kelimesini duyduğumda aklıma gelen lanet ettiğim olay ve tiksindiğim bir anımdır :vur: )

5)-Forumlardaki karşılıklı gruplaşmalar sakıncalıdır.Tahminimce forum kullanıcılarını en çok rahatsız edenler; siyaset,futbol takımları,etnik ve dini temelde oluşan gruplaşmalardır.

Aslında 4 numaralı madde de anlatılan "kıssadan hisse" nin amacı; kendi kendine gruplaştığını sanan ve bu yolla forumda saygıdeğer kişiler haline geleceğini tasarlayarak; fikirlerini tüm foruma dikte ettirebileceğini hayal eden bazı üyelerin(?!?), Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ gibi "çıkıntı üyelere" karşı olan en saf duygularla besledikleri bitmez tükenmek öfkeleridir.

PEKİ Garantili Çözüm NEDİR??? Mevzu bahsi geçen durumlarda ilk önce 1 ve 3 numaralı maddeleri hatırlayıp, iğneyi kendimize, çuvaldızı Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ gibilere batırmalı, yetmediği takdirde üzerine meditasyon yaparak zihinlerimizi bu bitmek bilmeyen Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ öfkesinden kurtarmalıyız.Çünkü bu Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ gibi tipler her yerde vardırlar:aşk
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ lerin birinden kurtulursunuz bir diğeri gelir:melek .Bu tip Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ ler haklı bir sebepleri olduğu sürece mantıksız ve "irrealist" (yani gerçekdışı) olan her türlü iş,oluş,hareket, kişi vs. hepsine itiraz ederler :vur
O yüzden Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ lerden kaçış olmadığını kavrayıp, en kısa zamanda kendimizi Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ öfkesinden kurtulmak en mantıklı,gerçekçi ve de kalıcı çözüm olacaktır :victory

6-)Yapılan paylaşımlarda "kaliteyi" önemseyin.Resimler ve linkler sağlam ve de paylaşım daha önce yapılmamış olsun."Emeğe saygı" hususunu hatırlatmama hiç gerek yok sanırım.

7-)Hackhell forumlarında üye olmak bir ayrıcalıktır.Bu ayrıcalığı yaşamak ise bambaşka bir ayrıcalıktır.
Onun için foruma bir mesaj yazmadan önce en az İKİ KERE DÜŞÜNÜN!

:cool:Yazılan konu başlıklarına biraz özen gösterelim!!!Konunun içeriği ile alakalı ve genel ahlak kurallarına,kişilerin inançlarını ve de değerlerini gözeterek,foruma giren herkesin aynı cinsiyette ve terbiye seviyesinde olmadığını da unutmadan, özene bezene konu başlığı yazalım.

9-)Şikayet başlığı açmak büyük bir özen ister!Eğer forumda en az 1 yıllık tecrübeniz yoksa,bu başlıkları uzaktan seyretmeyi tercih edin veya bir bilene danışın öyle açın şikayet başlığınızı.Bu tür başlıklar ile huzuru bozmaya çalışanların banlandığını hatırlatmakta fayda var.

10-)Eğer bütün bunları yerine getiriyorsanız ama olmuyor işte diyorsanız suçu diğer üyelere atmadan önce iğneyi kendinize batırın!tam anlamıyla saygı değer birisi olmak istiyorsanız, öncelikle diğer insanlara kendi beklediğiniz oranda saygıyı gösterin.Ayrımcılık yapmadan her insana eşit mesafede olursanız göreceğiniz saygı artacaktır.Yani "ona buna" küfredenler, "şundan bundan" çok fazla saygı görürler ama genel olarak forum çapında geniş bir kitleden bir saygı bekliyorsanız kimseye küfretmeyin. (küfür kelimesi sadece bir örnektir, önemli olan kişilik ve davranışlarınızdır :goz: )

benim yazıcağım 10 altın kuralım bunlardır
bazen zorlandığım durumlar olsa da genelde uymaya çalışırım
herkese iyi forumlar :goz:

Saygıyı tek geçerim saygı oldumu gerisi gelir

hajı uzun uzun 13 kuralı yazana kadar "antony'i örnek alın!"deseydin ya:D

gerçekten güzel bi çalışma hakkatten...:)

4oo.ooo üyemizin 3oo.ooo kişisinin okuması lazım :D

Teşekkürler ќαcαη αѕiќ...

10 numara adamsın kacan hLL walla tebrikler :)

Çok güzel konu hakikaten ....Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde kurallara uyarak forum ortamında harika işler çıkarılabileceğinin en güzel örneğini gösteriyor Hackhell...Kıymetini bilmek lazım .....

Ben zaten uyuyorum ki şuanda Forum Yöneticeleri arasındayım di mi kanka ? :D

yannız userların bu kurallara kesinlikle yorum yapmadan uyması gerekli bnce ...

YAPILAN PAYLAŞIMLAR KARŞILIK BEKLENMİYİNCE GÜZEL

tüm üyelerin okuması lazım bence:clap:clap

ќαcαη αѕiќ;2057181' Alıntı:
1-) Bilgisayar başındayım, istediğimi yapabilirim diye düşünmeyin.İnsanlara saygılı olun.En azından gerçek hayatta olabildiğiniz kadar.

2-) Küfür etmeyin.Küfür edenleri uyarın.Forum hariç istediğiniz yerde istediğiniz kadar küfür edebilirsiniz.Ama burası ortak kullanılan bir alan.

yazılanlar ve çizlenler pratikte birbirini tutmayınca samimiyetsiz ve anlamsız kalıyor

Forumumuzda bu tip kişiLer mevcut =) Örnek aLmak Lazım..

bakın ne güzel demiş karma ;)
bende bu kişilere bir örne vereyim
lazaslan bu adamı takip edip örnek alın =)
bişey kaybetmez aksine kazanırsınız ;)

Forumumuzda bu tip kişiLer mevcut =) Örnek aLmak Lazım..

karma ya katılıyorummm.... formda benım rutbem yok ama abim ALPMONTANA ve abımın en yakın arkadası KARMA BAna cok yardımcı oldular...umarım sizler de herhangı bır konudaa bır takım seyler paylasırsınız ... :clap

7-) İnsanların fikirlerine saygı duyun. Size karşı yapılan eleştrilere kulak asın.
bide seviyeli eleştiri yapsa arkadaslar hiç sorun olmıcak da işte........

ĦĄЯĄMÍ;2177537' Alıntı:
yazılanlar ve çizlenler pratikte birbirini tutmayınca samimiyetsiz ve anlamsız kalıyor

bakın ne güzel demiş karma ;)
bende bu kişilere bir örnek vereyim
lazaslan bu adamı takip edip örnek alın =)
bişey kaybetmez aksine kazanırsınız ;)

Ben şimdi bunu geç gördüğüme mi yanayım, sabitten indirildiğine mi?
Onore edici bu sözlerin için çok teşekkürler Harami.
Örnek gösterilen bir insan olmak için özel bir çabam olmadı hiç.
Sadece kendim olmaya çalıştım. Yani hayat felsefemi foruma da taşımaya gayret ettim.

Burayı sanal değil gerçek hayat olarak algıladım ve ona göre hareket ettim.
Elbette yaşça pek çok arkadaşımdan büyük olduğum için bunun getirdiği bir olgunluk olabilir.
Ama size hayata dair bir iki prensibimi yazmak isterim.
Bence bu prensipler her nerede uygulanırsa uygulansın, hayatınıza katkı sağlar.
Bana sağladı, sizlerle de paylaşayım istedim. Amacımız paylaşmaksa şayet;

1. Her zaman dürüst olmaya ve yalan söylememeye gayret ettim.

2. Hoşgörülü olmayı öğrendim, unutmayın ki hepimiz etten kemikten ve sinir sisteminden oluşan insanlarız.
herkesi yaşı ya da cinsiyeti ne olursa olsun insan olarak görmeye çalıştım. Ona göre davrandım, saygı gösterdim ve değer verdim.
Değer verdiklerim de beni hiç yanıltmadı. Değer verdikçe insanlardan değer ve saygı gördüm.
İstisnalar hariç elbette, çünkü kıskanç ve hazımsız insanlar her zaman vardır ve istisnadır. Öyle ki sizden bir teşekkürü bile esirgerler.
Herkes hata yapar ve hepimizin ortak noktaları var. Ayrıştıracak değil birleştrcek noktaları bulmaya çalıştım.

3. Kimseye haksızlık etmemeye çalıştım. Kendimi karşımdakinin yerine koydum. Böylece onun hissettiklerini de anlamaya çalıştım. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye boşuna dememişler.

4. Kalp kırmaya değmez diye düşündüm hep. Burası dünyanın merkezi değil. Dünya da buradan ibaret değil. Hepimiz gerçek dünyada nokta kadar yer kaplıyoruz. Basit tartışmalar yüzünden insan onuruyla oynamaya bence değmez.

5. Ve asla tükürdüğümü yalamadım. Ne söylediysem hep arkasında oldum. Yanlış yaptığım yerde özür diledim. Ama doğru bildiklerimi kırmadan dökmeden söylemeye çalıştım. Fikirlerimi herkesle paylaştım. Belki bir kişi bile nemalanırsa ne mutlu bana dedim.

6. Bu dünya Sultan Süleymana kalmamış bize mi kalacak? Neyi paylaşamıyoruz? Bugün varız yarın yokuz. Sevmek sevilmek her zaman güzeldir. Takdir görmek de öyle. Ama bırakın insanlar bunu kendiliğinden yapsın. Zorla güzellik olmuyor.

Bunca söylenen laftan sonra bir gün yüzünü görmediğiniz, sesini bile duymadığınız insanlar sizi abi olarak görüyor ve bir yerlere adınızı yazıyorsa, üstelik forumun en'lerinde şimdiye dek nickini dahi farketmediğiniz bazı kardeşleriniz sizi "en olgun, en canayakın, en sevilen, en iyi yorumcu" gibi kategorilere layık görüyorsa, o zaman hayattan tat almanın ne demek olduğunu çok daha iyi görüyorsunuz.
Hepinize teşekkürler...

14 ay oldu buralardan gideli ve HH gerçekten çok büyüdü arada vakit buldukça mutlaka ziyaret ediyorum eski bi üyeyim ve askere gelmeden bıraktığım HH ailesi gayet seviyeliydi şu anda öle mutlaka yeni sesler gelmiştir gördüğüm kadarıyla gidenlerde var olsun isteğim şudur HH den lütfen 1ay sonra gene aranızdayım yeni üyeler de yavaş yavaş tanırlar artık ozaman saygılı olalım sevgiyle yaklaşalım birbirimize çünkü HH den başka HH in dostu yok

Geri