Format yarıda kalıyor... Lütfen yardımmm...

thsn10

New member
Reaction score
0
Bilgisayarıma format atarken biçimlendirme ve kopyalama işlmeleri bittikten sonraki windows yüklemesi yarıda kalıyor.. Aygıt yüklemesinde bilgisayar kendine res atıyor veya bilgisayar donuyor ne yapmam gerek baska bir hardiskle format atmayı denedim sorun yine karşıma çıktı... Arkadaşlar bilen veya basına gelen varsa yardımcı olabilirmi???

evet 4-5 tane cd kullandım yine fayda etmedi....

mavi ekran sorunu.

çok klasik olucak ama pc başlarken F8 e bas çek devamlı gelen listeden sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak de.

daha sonra aynı hatayı verirse mavi ekran hatasında 0x0 gibi kodları araştırırsan cevabı bulursun.

Ama bazende donup kalıyor özellikle yeniden baslatmadan çok donma meydana geliyor...

hocam şöyle yap pcine format atarken normalde C. ve D sürücülerini ayarlıyoruz yha windowsuda c ye kuruyoruz sen önce şöyle yap pcye format atarken hızlı biçimlendir yerine normal standar olandan devam et yani en altakinden devam et geç format atacaktır ama sağlıklı olacaktır sorun yine devam ediyorsa F-disk çekip pciyi windowsu D ye kur genel farkı yok sadece program file cye kurulacak şansını bir dene düzelecekmi

önce yavaş format özelliğğini kullan olmazsa windowsu d ye kur bizi aydınlat sonra

Ama bazende donup kalıyor özellikle yeniden baslatmadan çok donma meydana geliyor...

belki o reset atması ve donması aynı sebeptendir.

sen dediğimi yap reset atması gereken yerde mavi ekran göreceksin.

orda 0x000 gibi kodlar çıkar onları yaz araştır.

sorunun cevabı orda.

öncelikle tşkr edrm verdiğin bilgi için senin sölediklerinin hepsini ve daha fazlasını denedim sorun hdd mi diye baska hdd denedim yine olmadı yani denemediğim yöntem kalmadı önce C ye denedim snra D ye daha sonra hdd nin tümünü biçimlendirip denedim yine olmadı...

aslında mavi ekran genelde ramlardanda kaynaklı oluyor hocam sen bir ramlarada el at söküp geri tak yerleri değiştir tabi pc kapalı halde iken...

Wolf senin dediğin gibi herhangi bir mavi ekran gelmiyor bilgisayar direkt yeniden baslıyor....

aslında mavi ekran genelde ramlardanda kaynaklı oluyor hocam sen bir ramlarada el at söküp geri tak yerleri değiştir tabi pc kapalı halde iken...

son çare olarakta senin dediğin gibi ram leri yer degiştirmek geçiyordu aklımda son olarakta bunu denicem...

Wolf senin dediğin gibi herhangi bir mavi ekran gelmiyor bilgisayar direkt yeniden baslıyor....

sistemini başlatırken F8 e basıp gelen listeden sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak dedinmi ?

dediysen direk yeniden başlatmaması gerek.

ama senin sorunun büyük ihtimal donanım hatası gibi.2 ram varsa tek tek dene.

hocam bu sıkıntının cevabını resmen kitledin

cdrom,dwdrom vs değiştin cdleri değiştin hdd değiştin eee daha ne kaldı. Ramlerden iş çıkmazsa ne olcak yani hocam bir yerde eksik bişi yapıyorsundur o pc elime geçse varya canavar gibi formatlarım uzaktan müdahale etmekte güç oluyor

sistemini başlatırken F8 e basıp gelen listeden sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak dedinmi ?

dediysen direk yeniden başlatmaması gerek.

ama senin sorunun büyük ihtimal donanım hatası gibi.2 ram varsa tek tek dene.

senin dediğini aynen uyguladım bazen direkt res atıo bazende donuyo ram 2 adet ram de denicem artık... ilgin için tşkrlrr...

hocam bu sıkıntının cevabını resmen kitledin

cdrom,dwdrom vs değiştin cdleri değiştin hdd değiştin eee daha ne kaldı. Ramlerden iş çıkmazsa ne olcak yani hocam bir yerde eksik bişi yapıyorsundur o pc elime geçse varya canavar gibi formatlarım uzaktan müdahale etmekte güç oluyor

arkadasım bende anlamdımki bana büyük ihtimal sorun donanımsal geliyor ram i de deniyince sizi haberdar edrm... ilgin için tşkrlrr...

tmm haberdar et yani ramlardan sonraki tek sökülecek şey işlemcidir normalde mesleki hayatımda formatı işlemci yüzünden atramadığım olmamıştır ama sen yinede dene denemekte fayda var fazla ısınıp reset atıyor olabilir. buda olmazsa hocam bişi demeden al eline kasayı götür teknik servise ne yapılırki başka iyi geceler bol şans umarım hal olur

tmm haberdar et yani ramlardan sonraki tek sökülecek şey işlemcidir normalde mesleki hayatımda formatı işlemci yüzünden atramadığım olmamıştır ama sen yinede dene denemekte fayda var fazla ısınıp reset atıyor olabilir. buda olmazsa hocam bişi demeden al eline kasayı götür teknik servise ne yapılırki başka iyi geceler bol şans umarım hal olur

evet son care olarak teknik servis yolu görünüyor inşallah olur... tşkrlr ii gclrr...

Kardeşim işlemcin aşırı ısınıyorsa ve fanı arasıra takılıyorsa, ram ler uyumsuzsa power supply yeterince elektriği dağıtamıyorsa veya voltajı ayarlayamıyorsa da bahsettiğin sorun olabilir.bazen usb girişlerini bios tan devre dışı bırakmak bile sorununu çözebilir. Öncelikle daha önceden sorunsuz kurulum yapabildiğin parçalarla kurmayı dene(256 lık ramlar gibi veya 512 lik).Sonra biosu default ayarlarına getir tekrar dene.Usb girişlerini biostan kapat tekrar dene. Olmaz sa önce power supply sonra işlemciyi değiştirmeyi dene.

ram leri kontrol et benimde format atarken resetliyodu ramin teki yanmis degistirince oldu

Kardeşim işlemcin aşırı ısınıyorsa ve fanı arasıra takılıyorsa, ram ler uyumsuzsa power supply yeterince elektriği dağıtamıyorsa veya voltajı ayarlayamıyorsa da bahsettiğin sorun olabilir.bazen usb girişlerini bios tan devre dışı bırakmak bile sorununu çözebilir. Öncelikle daha önceden sorunsuz kurulum yapabildiğin parçalarla kurmayı dene(256 lık ramlar gibi veya 512 lik).Sonra biosu default ayarlarına getir tekrar dene.Usb girişlerini biostan kapat tekrar dene. Olmaz sa önce power supply sonra işlemciyi değiştirmeyi dene.

Biostan yapılabilecek herşeyi denedim olmadı ramleri de denedim yine olmadı denemediğim bir tek power supply ve işlmeci kaldı bunlarıda denemem şimdilik imkansız elimde yok tek çare teknik servis yolu göründü artık....

Geri