Format Sonrası c de bilinmeyen fazlalık...

:..asker..:

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayara format atmadan öncede vardı c nin içinde görünen klasörler 10gb ama 16gb dosya var gösteriyor .. format attım yine de geçmedi...

bilgisi olan varsa çok müteşekkir kalacam...

Vista ise şaşırmam görevlerden otomatik yedeklemeyi kapatman gerekebilir...
Otomatik disk yansıması alıyor ki oda diskin %55 ine takabül ediyor hemen hemen...

Vista ise şaşırmam görevlerden otomatik yedeklemeyi kapatman gerekebilir...
Otomatik disk yansıması alıyor ki oda diskin %55 ine takabül ediyor hemen hemen...
xp kullanıyorum açıkcası... xp de de geri yüklemeyi kapattım... geri yüklemeyi kapattıktan sonra format atmama rağmen düzelmedi.. Hard format gibi bir şey yapılabiliyormu acaba..?

''Hard format'' değilde ''low level format'' atılabiliyor.ayrıntılar için tıkla

llf çok risklidir ve harddiskin yanmasına sebep olabilir yazmış üniversitenin bir makalesinde...
başka bi yol varmı acaba? önceden karşılaşılmış sonra çözmüş olanlar vardır mutlaka...

d BAN FORMAT tavsiye ederim BIRAZ uzun bir süre gerekiyor yaklasik 10 saat:) sectorlari n üzerini KRIPTOLOJIK ALGORITMA ->YLA yazma sistemi hardiski tamamen ,hic kimse nin geri getiremeyecegi bir sekilde SIFIRLAR--<

Formatı doğru attığına emin misin? Çünkü format sonrası diskte dosya kalması mümkün değil gibi.
Formatımda problem yok diyorsan veri tablolarındaki bir hasar buna neden olmuş olabilir. quick-hızlı format atmak yerine, full-tam format at. Biraz uzun sürer ama problemi büyük ihtimalle çözer.
Yine de problem devam ediyorsa diskteki tüm bölümleri silip yeniden bölümlendirme ve format yapmanı tavsiye ederim.

Formatı doğru attığına emin misin? Çünkü format sonrası diskte dosya kalması mümkün değil gibi.
Formatımda problem yok diyorsan veri tablolarındaki bir hasar buna neden olmuş olabilir. quick-hızlı format atmak yerine, full-tam format at. Biraz uzun sürer ama problemi büyük ihtimalle çözer.
Yine de problem devam ediyorsa diskteki tüm bölümleri silip yeniden bölümlendirme ve format yapmanı tavsiye ederim.

klasik format yöntemi ile attım... yani xp cdsini tak yeni xp yükle...
sonra mavi ekranda c yi sil...
tekrardan yükle...
hala çözebilmiş değilim...

çak kendne yeni bi hdd ucuz zati esisinde yedek olarak kulllanrsın bu kadar kıllatmann manası yoki canm

çak kendne yeni bi hdd ucuz zati esisinde yedek olarak kulllanrsın bu kadar kıllatmann manası yoki canm

notebook bilgisayar dolayısıyla... :) ... neyse c ye alanı daha fazla verip taşınabilirinden almak lazım yavaştan yavaştan...

bu arada boş mesaj yazmayı ne kadar çok seviyorsunuz .. şu olayı hiç sevmiyorum "format at geçer " - " bilgisayarı değiştir " - " makine ölmüş " 8 yaşındaki çocuklar söylüyor artık bu lafları...

Arkadaşın dediği gibi C yi silmene gerek yok.
126wz.jpg
ekranında "seçili öğede win xp kurmak için.." olan seçeneği aç.
13kc8.jpg
ekranı gelcek. Buradan da çabuk veya normal ntfs format seçeneklerinden birini seç. (Fat formatı seçme 20Gb üzeri disklerde sıkıntılı.) Kolay gelsin.
Not:Resimleri googledan buldum başka forumlara aitmiş kusura bakmayın.

selamlar,kurarken dosya sistemini olduğu gibi bırak demiş olma ihtimalin yüksek.cabuk biçimlendir i seçtiğine eminsen c de dosyaların boyutunu ölçerek hangi dosyanın o kadar yer kapladığını bulup bir bak.kolay gelsin

Geri