format hakkında yardım

LeaDerLyCa

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ilk kez format atacam .. format atmasını birçok kez izledim format ile ilgili simülasyonların hepsini yaptım ... normalde format Cd sini taktıp resetledikden sonra önyükleme için bi tuşa basın der ama bende demiyor direk bilgisayar nasıl açılıyorsa tekrar masaüstüne geliyor .. bi arkadaş bios ayarları fln demiş bu bios ayarları nedir ? nasıl yapmam lazım.. CD yi takıyorum bilgisayar açılıyor format atamıyorum anlayacağınız şu bios mudur nedir bi yardım edermisin ? ? ??

Eğer biosu görmedin ve bilmiyorsan bence elleme derim bilen birinden önce öğren, çünkü deneyim şart bence ...

Arkdaşım şimdi sana bişi dicem şimdi bu format cd yerleştir ilk önce sonra klavyedeki o bütün F1 den başla F12 kadar dene çünkü bazen otomatik kulan mıyo pc onun icin sen dediğimi yap her yapışında reset at göreceksin olucak benimde başıma geldi cünkii her pcde ayırı oluyoo F tuşu bende mesela F11 sende belki F6 flan olabilir dene

tamam deniyecem ama bilen birisine yaptırmak bana uygun geldi :)

Sen bilir Aslın Basit Bişiydi Resteti Atıktan Sonra Hemen F Tuşları dan Birini deniycektinn :D

1.DEL tuşuna bas oradan bios ayarlarına gireceksin
2.Markaya göre bios ayarları değiştiği için tam olarak söyleyemeceğim ama boot gördüğün bir yerin yanında HDD yada HARDDİSK gibi bir yazı görüyorsan onu + ve - tuşlarına basarak CD rom yap(yada direk CD romunun markası modeli şeklinde de karşına çıkabilir) oradan ESC ile çık daha conra ilk ekrana dönünce F10 a bas ve onayla (yes yada y çıkacak)
3. şimdi pc cd den başlayacaktır. Bu şekilde cd ön öyküleme başlatılıyor çıkacaktır.
NOT: kurulum esnasında bazı aşamalarda Pc kendini tekrar başlattığında yine '' ön öyküleme ile başlatılsın mı diye soracak bir tuşa vasın falan diyecek sen bu seferki aşamalarda basma''
4.İşletim sistemini kurduktan hemen sonra tekrar biosa üsteki dediğim şekilde gir ve cd rom yaptığın yeri eski haline çevir

inşallah yardımcı olmuşumdur. Yenisen eğer yaptığın her adımı bir kağıda yaz.Takıldığın yerde ben burda neyi değiştirmişdim diye kafana takıldığında her şey önünde olsun.

sana kolay gelsin inşallah yardımcı olmuşumdur

aga her zaman kendi işini kendin gör boot lu bi xp cdsi bul kurarsın kendin

Geri