Format attim 25 gigabytem silindi bilmeyerek .. baksaniz sevinirim

Aysar

New member
Reaction score
0
arkadaslar ... format attim ..ben benim harddiski 4 bölmüstüm .. bir partindada benim bütün esyalari atmistim .. format attiktan sonra programlar (C) bölümü ve benim bölümüm (D) silindi .. benim bölümümü nasil geri getirebilirim? 25 gigalik cok uzun zamandir topladigim esyalar vardi .. birde eger olursa cok eskiden sildigim datalar degilde format atmadan evvel benim bölümde olan seyleri getirebiliyormuyum?... lütfen yardimci olursaniz cok sevinirim ..

programlarda silinen şeyleri geri çağırma programları var onları dene bi istersen

abi sadece bir sey degilki .. bir bölümü sildim .. oraya bakmamistim .. bi bakim dogru söylüyorsun tskler ..

alpgg' Alıntı:
programlarda silinen şeyleri geri çağırma programları var onları dene bi istersen

arkadaşın dediği gibi, geri çağırma programları var, ama format bu, belli olmaz, senin eşyaların nazı tutar gelmeyiverir, bence kendini şimdiden hazırla. metanetli ol :D

o kadar önemliyse teker teker çagırcan yapıcak bişi yok öyle komple geri getircek bişi bilmiorm :s

getdataback programini kullan ve hepsi geri gelir, fat32 ve ntfs versiyonu var, sana uyani kullan. ben denemistim ve hepsi geri geliyor. kolay gelsin

öncelikle o bölümün üzerine veri yazmaman lazım. veri kurtartaracağı bölüme birşey koyalama. alanında en iyi veri kurtarma programları ontrack easy recovery pro; recover my files ve rstudio. eger resim ve benzeri media kurtaracaksan daha çok media rescue pro kullanman lazım. kurtaracağın verileri başka bir bölüme kaydetmen lazım yoksa kurtarmıyor.
yardıma ihtiyacın olursa msj atman yeterli ben defalarca yaptım. üzerine veri yazmadığın sürece %80-90veri geri geliyor.

fat32 ve ntfs versiyonu hangisinin daha uygun oldugunu nerden bilecem?
suan recorver my files diye bir program kullaniyorum ..
250 civarinda data buldu ve daha ariyor ve cok sürecek herhalde arastirmasi .. bide sunu bilmek isterim ..
simdi bu geri bulunan datalari bir cogu benim eskiden belki cok eskiden sildigim datalar olacak dimi? sadece formattan evvel benim bölümde olan seyleri geri getirebilirmiyim?

heppinize ayriyeten tsk ettim ..

Aysar' Alıntı:
fat32 ve ntfs versiyonu hangisinin daha uygun oldugunu nerden bilecem?
suan recorver my files diye bir program kullaniyorum ..
250 civarinda data buldu ve daha ariyor ve cok sürecek herhalde arastirmasi .. bide sunu bilmek isterim ..
simdi bu geri bulunan datalari bir cogu benim eskiden belki cok eskiden sildigim datalar olacak dimi? sadece formattan evvel benim bölümde olan seyleri geri getirebilirmiyim?

heppinize ayriyeten tsk ettim ..

formattan daha eski datalarının üzerine veri yazıldığı için büyük ihtimalle çoğunluğunu kurtaramayacaksın. bu programlar hem fat 32 hemde ntfs dosya sistemini destekliyor. recovery seçeneklerinde format recover, partition recover, complete search ve komple harddiski recover etme seçenekleri var (recover my files için)). benim önerim eğer yerin varsa önce complete search yap ayrı bir klasöre kaydet sonrada sırasıyla format recover ve partition recover ı dene .. komple hdd recover yapmana gerek yok. bu seçeneklerde recovered diye dosyaları isimlendirecektir. yanında good ve very good yazanlar iyi durumda olanlar kurtarmada problem çekmezsin ama poor yazanlardan umudu kesebilirsin. aynı dosyadan defalarca kurtarabilir hepsi çalışmayabilir ama içlerinde birtanesi mutlaka çalışır. ama bu kadar uğraşmak istemiyorsan ontrack easy recovery pro bu işi klasörleri göstererek yapıyor ve kaldığın yerden devam edebiliyorsun.
aynı şekilde recover my files işini bitirince yukarda klasör ağacını görebiliyorsun. kurtarmak için hangi klasörleri istersen onu seçebilirsin. aratma yapmadan önce gelen ekranda hangi tip dosyaları kurtarmak istediğini soruyor (jpeg,mpeg,doc. vs..) ne kadar çok dosya türü seçersen okadar fazla zaman alır. mümkün olduğunca sana lazım olanları seç. bu diğer dosyaları aramayacağı anlamına gelmez ama diğer dosyaların fazla üstünde durmaz ve daha azını bulur.

bu arada üzgünüm özel mesajlara cevap veremiyorum forum izin vermiyor.
daha fazla bilgi lazım olursa msj atabiilirsin

ytk1 kardes özel msjina bir baksan ..

birde sunu bilmek isterim .. simdi ben benim bütün esyalarimi bir dosyanin icine atmistim .. benim dosyam diye .. simdi sadece bu dosyayi aratip hepsini kurtarabilirmiyiz?

Recovery

Aysar' Alıntı:

birde sunu bilmek isterim .. simdi ben benim bütün esyalarimi bir dosyanin icine atmistim .. benim dosyam diye .. simdi sadece bu dosyayi aratip hepsini kurtarabilirmiyiz?
kusura bakma özel mesaj atamadığım gibi internet bağlantısındada sorun var.

klasör aratma seçeneği mevcut fakat sen format attığın için artık öyle bir klasör yok. yani format atmamış yalnızca silmiş olsaydın olabilirdi. bence lazım olan dosya uzantılarını seç sadece öyle arattır daha hızlı arar. ama dersenki ben sistemime güveniyorum , verilerin üzerinede yazmadım fast format recover ve quicq search seçeneklerini bir dene derim. ben bu işi defalarca yaptım nerden baksan tam aratma 4-5 saatten az sürmez. yatmadan önce complete format recover de sabaha kadar aratsın. birkeresinde 16 saat arama yapmıştım öyle buldum. en sağlam yolu bu.

simdi 4:30 saattir ariyor .. ve hala 10da 1ini yapmis diyebiliriz .. dedigim gibi nereye kaydettiginide bilmiyorum suan .. birde buldugu cogu datalara kullanilamaz tip diyor ..

Recovery

Aysar' Alıntı:

kusura bakma özel mesaj atamadığım gibi internet bağlantısındada sorun var.

klasör aratma seçeneği mevcut fakat sen format attığın için artık öyle bir klasör yok. yani format atmamış yalnızca silmiş olsaydın olabilirdi. bence lazım olan dosya uzantılarını seç sadece öyle arattır daha hızlı arar. ama dersenki ben sistemime güveniyorum , verilerin üzerinede yazmadım fast format recover ve quicq search seçeneklerini bir dene derim. ben bu işi defalarca yaptım nerden baksan tam aratma 4-5 saatten az sürmez. yatmadan önce complete format recover de sabaha kadar aratsın. birkeresinde 16 saat arama yapmıştım öyle buldum. en sağlam yolu bu.

Aysar' Alıntı:
simdi 4:30 saattir ariyor .. ve hala 10da 1ini yapmis diyebiliriz .. dedigim gibi nereye kaydettiginide bilmiyorum suan .. birde buldugu cogu datalara kullanilamaz tip diyor ..

alttaki preview kısmına bakıyorsan harddiske almadığın sürece öyle yazar ve kaydedince açılır meraklanma. ama yanında poor yazıyorsa belki açılır belkide açılmaz

harddiske almak zor degil ins? kaydedince mi poor yazabilir? simdilik poor ibaresi bir yerde gecmiyor .. yaklasik 30 saat sürecek daha :( ..

o hardisk üzerinde hiç bi işlem yapma veri kurtarma yazılımı dahil hiç bi program kurma bilgi kapatma fişini çek hard diski sök sonra başka bi makineye veri kurtarma yazılımlarını kur bulabildiğin hepsini en son o formatladığın diski yazılımları kurduğun bilgisayara Slave olarak tak (mümkünse bilg. çalışırken USB ile bağla) ve taramalarını yap

the firefox .. senin dedigin sekilde yaparsam olabilir mi?
bu veri kurtarma olayini nasil baska harddiskte yapabiliyoruz?
ben bir kac programm kurdum ama :(

Aysar' Alıntı:
harddiske almak zor degil ins? kaydedince mi poor yazabilir? simdilik poor ibaresi bir yerde gecmiyor .. yaklasik 30 saat sürecek daha :( ..

almak zor değil, kaydedeceğin dosya veya klasörün başında tick işareti var onu seçip hardiskin neresine kurtaracağını belirliyorsun, tamam deyince gerisi geliyor.
poor ibaresi dosyaların birkaçsekme yan taraflarında yazıyor. good , very good, unknown ve poor şeklinde kurtarılabilirliği yazıyor. poor yazmıyorsa bu senin için çook iyi.

firefoxun dediği olayda yanılmıyorsam hardiskinin üzerine veri yazılmasın diye. yazıldığı zaman dosyalar kurtarılamıyor. yukardada belirttiğim gibi. yalnız recovery yapacağın dosyaları ayrı bir bölüme veya harddiske kaysetmen lazım başka türlü kurtarmıyor.

yani olay dosyaları seç--->hdd seç ---> recovery yap ve izle.

kurtaracğın dosyaları iyi seç öyle şu neymiş gibi merak edipte hepsini işaretleme 25gb hdd den 150gb veri kurtarıldığı bile oluyor. bunun 50 gb felan kısmı çalışıyor ama sonuçta çok fazla alan kaplıyor.

ykt1' Alıntı:
firefoxun dediği olayda yanılmıyorsam hardiskinin üzerine veri yazılmasın diye. yazıldığı zaman dosyalar kurtarılamıyor.

aynen öle ve o harddisk hiç bişey yazılmadığından emin olmak için
bilg.de hiç bi işlem yapma kapatma bile fişini çek sonra
veri kurtaıcğın diski sök ve slave olarak başka makineye tak sonra master diskten boot et
önceden Master diske kurduğun veri kurtarma yazılımlarıyla Slave diski tarattır
bulduğun dosyaları master diske kaydet

NOT: Her veri kurtarma yazılımında tek tek dosya arayabileceğin gibi genel tarama özelliğide vardır

Geri