Format atamıyorum(+20 Teşekkür)

Dragon1212

New member
Reaction score
0
Abimin bilgisayarına neler oldu neler :eek:ha yapamazsam evde kavga çıkacak :vur .Ben de size danışıyorum :p
Problemler:
Bilgisayar açılırken "Hardware monitor found error" F1 to contiune,DEL to enter setup. diyor.Dolayısıyla F1'e basıyorum.Format atamamamı sağlayan şey bu!Bu hata gitse format atabileceğim.Ama nasıl giderileceğini bilmiyorum.

Format atmamın sebebi şu:I can football diye bir oyun var.Onu oynamak için .Net 2.0 lazımmış.Microsof.com dan yüklemek için xpyi orjinal yaptık.Sonra Net'i indirdik.Kurduk.Oyunu kurduk.Açılmadı.Abim "Sen sil bunları hem internet yok hem bilgisayar kasıyor" dedi.Ben de silmeyi denedim.Net'i uninstall yaptım.Oyun silinmedi onu da dosyasından sildim.Zar zor interneti de getirdim.Ama olmuyor.
Bilgisayar açıldığında dl.exe ve Nvidia hatası çıkıyor(Kapat-Yoksay seçenekleri var yoksay deyince olmuyor).

Sorunumu tamamen çözene 20 tane teşekkür :)
Kısmen çözene 5 teşekkür :)
(çok olmuyormu demeyin sorun büyük :/ )
Not:Lütfen yorumunuzu biraz ayrıntılı anlatın =)

anladığım kadarıyla bios ayarların değişmiş. bios da neyin değiştiğini bulamazsan fabrika ayarlarına dönmeyi dene.
load setup defaults veya
load bios defaults olması lazım. bu seçeneklerden hangisi varsa seçip onaylamalısın.
kolay gelsin

bu sitede o işi tşk için yapacak insanlar olduğunu sanmıyorum

bios ayarlarını kontrol et kardeşim

windows xp cdsini windows ortamında çalıştır onar seçeneğini seç . hiçbirşeyin kaybolmadan kurtarabilirsin bence

bence sen en ıyısı bıos'u güncelle yıne sorun devam ederse hata bıldırımını kapat abınde goremez bolece:D:D

:) yorumlarınız için teşekkürler

@kariyer
Tamam deniyeceğim.Az önce kavga ettik de :p

@dante
bunu çok iyi biliyorum sadece elimden bu kadar geliyor =)

@xonox
Sürüm uymuyor diyor ama format atarken atıyor.

@revolation
Malesef.Sistem geri yükleme kapatılmış(en son formatı bilgisayarcı attı o kapattı herhalde ya da açmayı unuttu)

@nadir60
nasıl güncelleyeceğim.Hata bildirimine gelince iyi fikir.

Bu arada dışarı çıkmıştım bilgisayarcıya 512 intel ram sordum(herhalde +512 alacak sandı ) 85 ytl dedi.Biraz pahalı değil mi ? ben 40 falan bekliyordum ?

bilgisayarımda ilk acılışta ntldr hatası cıkıyor yeniden başlat deyip ctrl alt del diyor yapıyorum gene aynısı format denedim cd görmüyor bile acil yardımm

bilgisayarımda ilk acılışta ntldr hatası cıkıyor yeniden başlat deyip ctrl alt del diyor yapıyorum gene aynısı format denedim cd görmüyor bile acil yardımm

snn sorunun ap ayrı konu ile eger elinden geliyo ise hdd ki çıkar ve ve başka bi bilgisayara tak bu sorunun sanırım %40 ını düşürecektir... eger olmassa xp cd sini tak ve xp yi onar sorundan net olarak kurtulmak içn ise format atman gerekebilir..

hem dragon snn sorunun ise kariyerin dedigi gibi bios ayarları karışmışır load defults ayarlarını yaptınmı bi sorun kalmıyacaktır...

Sistemi Geri Yükle Bence Ben Format Atmadan önce Deniom Geri Yüklemeyi Daha Sonra Olmazsa Format

Şanslısın =), daha bikaç gün önce aynı boyle bi pc ye format attım. yanlız bu sorunun ne oldugunu bilemedim,.

"Hardware monitor found error" F1 to contiune,DEL to enter setup bu hata cıkınca del e basıp setupa gir 1.aygıt olarak cd roomu sec, yani normal format atarken yapman gereken işlemleri yap, ardında res at sonra yine o kısmı f1 ile gec ardından cd den önyükleme için vs vs dediği yerde bas bi tula devam

google den aratırsan sorunu cözebilirsin. bende atamıyodum.bi kac tane bios ayarını deiştirince oluyo.hangisi olduğunu unuttum. googleden aratırsan bulursun sorunu

Arkadaslar belirtmis zaten bios ayarlarını düzeltmelisin .... Hic birseyden anlamıyorsan bile bios ayarlarını fabrika ayarlarına göre ayarla .....

sistem geri yükleme kapatılmış ondan yüklemiyorum.

@NeCcKo
Bios ayarlarından birtek onu biliyorum. :) Benim laptopta dediğiniz yer çıkıyor ama CD/DVD yeri(Boot bölümünde) hiç abimin bilgisayarındakine benzemiyor.Değişik şeyler var onları yazabilirim.
Primary Slave gibi birşeyler var ana sayfada. Auto'ymuş CD-ROM yaptım 2 tanesini de.o f1 hatası çıkıyor Primary Slave Hardware found error diyor.Acaba Cdrom'da mı birşey var?

@G a D a
Sağol. Deneyeceğim :) Edit:Fabrika ayarı yaptım ama hala hatayı veriyor.

Geri