FontLab Studio 5.0.2 ” Kendi Fontumuzu Yapalım “

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Reaction score
0
Tanıtım:
Windows ile birlikte gelen fontlar size yetmemeye başladıysa, veya iyi bir grafik tasarımcısıysanız ve kendi fontlarınızı üretmek istiyorsanız kullanabileceğiniz oldukça başarılı bir font editörü olan Pyrus FontLab sıfırdan yeni fontlar üretmenize, varolan font takımına yeni karakterler eklemenize izin veriyor. Kullanımı ve arabirimi oldukça kolay olan program diğer programlardan grafik veri alışverişini de destekliyor.

Bu programla kendinize fontlar hazırlayabileceğiniz gibi hazır olan fontlar üzerindede gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.. Mesela aşağıda görülen fontumuzda türkçe karakterler bulunmamakta .. ve buna türkçe karakterler ekleyeceğim… Nasıl yapıldığını resimli olarak anlatacağım….

2vi5xxt.png

FontLab Studio programını çalıştırıyoruz ve ana menüden File>open diyerek düzenlemek istediğimiz font u seçiyoruz ….

2n7419y.jpg

Ben fontumuza ” Ş ” harfini eklemek istiyorum.. baştan harfi oluşturmaya gerek yok… Açılan tabloda S harfinin üzerine mouse un sağ tuşuna tıklıyorum ve kopyalıyorum.. daha sonra tablonun üst tarafında boş kutucuklar var orda boş bir kutucuğa gelip yapıştır diyorum…

zyhhqp.jpg

Daha sonra copy/paste yaptığımız S harfine çift tıklıyoruz..

s6sikp.jpg

Açılan ekranda sol tarafta tools menüsünden çizim yapabileceğimiz en basit aracı seçiyoruz…

qpj6mu.jpg

Çizim işlemi bittikten sonra sağ tarafta Glyph Properties adında bir menü var odan name kısmına klavyeden hangi tuşa bastığımızda çıkmasını istiyorsak o harfi yazıyoruz ve ekranı kapatıyoruz…

ve Ana menüde save tuşuna basıyoruz….

Diğer harfleride ( Ç Ğ Ö Ü vs..) aynı şekilde yaptıktan sonra fontu sisteminize eklemek için… düzenlediğiniz fontu kopyalayarak C:\WINDOWS\Fonts dizinin içine yapıştırın…

Herkese Kolay Gelsin…

Geri