FLash! TMSF'den açıkLama..Merkez Grubunu DevraLdık!

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
TMSF'den açıklama
TMSF: 'Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerini devraldık'

flash.jpg

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili
hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerinin fon tarafından devralındığı belirtildi.

Fondan yapılan açıklamada şöyle denildi: ''Etibank A.Ş. hakim ortağı Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin yeni ortaya çıkması sonucunda, Bilgin ve Merkez Grubunun medya sektöründe faaliyet gösteren 63 adet şirketinin yönetim ve denetimleri 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca TMSF tarafından devralınmıştır.

Etibank A.Ş'nin hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubunun doğrudan veya
dolaylı hakim ortağı Turgay Ciner arasında imzalanan 1 Ekim 2002 tarihli lisans sözleşmeleri, Fon ile Medya grubu arasında imzalanan 17 Kasım 2003 tarihli ve Fon, Medya ve Merkez Grubu firmaları arasında imzalanan 3 Mayıs 2005 tarihli protokollerin imzası aşamasında mevcut olduğu halde protokol taraflarınca Fonun bilgisinden gizlenen 12 Haziran 2002 tarihli protokol ve 8 Ağustos 2002 tarihli sözleşmeler, Fon tarafından muvafakat verilen satış ve devir protokollerini geçersiz hale getirmiştir.

Bu hukuki durum karşısında, Dinç Bilgin'in Merkez grubu da dahil olmak üzere
yukarıda zikredilen protokollere konu mal, hak ve varlıklardan oluşan tüm Medya sektöründe Turgay Ciner ile ortak olduğu, 1 Ekim 2002 tarihli ilk lisans
sözleşmelerinden itibaren başlayan bu sürecin tamamında ortak hareket ettikleri, hileye dayalı ve muvazaalı işlemlerle Fon'u yanılttıkları belgelenmiştir.

Bu nedenle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince
Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç
ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri fon tarafından devralınmıştır.''

AA

Kaynak

TMSF, Sabah ve atv'ye el koydu

TMSF, Sabah ve atv'ye el koydu

sabah.jpg

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinden Sabah ve atv'nin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devraldı.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerinin fon tarafından devralındığı belirtildi.

Fondan yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Etibank A.Ş. hakim ortağı Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin yeni ortaya çıkması sonucunda, Bilgin ve Merkez Grubunun medya sektöründe faaliyet gösteren 63 adet şirketinin yönetim ve denetimleri 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca TMSF tarafından devralınmıştır.

Etibank A.Ş'nin hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubunun doğrudan veya dolaylı hakim ortağı Turgay Ciner arasında imzalanan 1 Ekim 2002 tarihli lisans sözleşmeleri, Fon ile Medya grubu arasında imzalanan 17 Kasım 2003 tarihli ve Fon, Medya ve Merkez Grubu firmaları arasında imzalanan 3 Mayıs 2005 tarihli protokollerin imzası aşamasında mevcut olduğu halde protokol taraflarınca Fonun bilgisinden gizlenen 12 Haziran 2002 tarihli protokol ve 8 Ağustos 2002 tarihli sözleşmeler, Fon tarafından muvafakat verilen satış ve devir protokollerini geçersiz hale getirmiştir.

Bu hukuki durum karşısında, Dinç Bilgin'in Merkez grubu da dahil olmak üzere yukarıda zikredilen protokollere konu mal, hak ve varlıklardan oluşan tüm Medya sektöründe Turgay Ciner ile ortak olduğu, 1 Ekim 2002 tarihli ilk lisans sözleşmelerinden itibaren başlayan bu sürecin tamamında ortak hareket ettikleri, hileye dayalı ve muvazaalı işlemlerle Fon'u yanılttıkları belgelenmiştir.

Bu nedenle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri fon tarafından devralınmıştır.''

Polis ve TMSF yetkilileri Yeni Asır binasında

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nun (TMSF) Dinç Bilgin ve Merkez Grubu medya şirketlerinin yönetim ve denetimini devralmasının ardından TMSF yetkilileri ve polis, İzmir'de bulunan ve Türkiye'nin en eski gazetelerinden biri olan (112 yıllık) Yeni Asır binasına geldi.

TMSF yetkilileri içeriye girerken emniyet güçleri kapıda halen nöbet tutuyor. İçeriye girenler ise polisler tarafından tek tek kontrol ediliyor.

Grubun İzmir'de Yeni Asır'ın yanı sıra İzmir TV isimli kanalı bulunuyor.

AGAR: ÖZGÜR BASINDAN YANAYIZ

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, TMSF'nin, Bilgin ve Merkez Grubu medya şirketlerini devralmasıyla ilgili olarak, ''Özgür basından, demokratik Türkiye'den yanayız'' dedi.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yılı anma gecesine katılmak üzere İzmir'e gelen Mehmet Ağar, program öncesinde Hilton Oteli'nde bir süre dinlendi.

Burada bir gazetecinin, TMSF'nin, Bilgin ve Merkez Grubu medya şirketlerini devralmasıyla ilgili sorusuna, kendisine de konuyla ilgili bir tek cümle bilgi verildiğini, ayrıntılı bilgisinin olmadığını söyledi.

Ağar, ''Özgür basından, demokratik Türkiye'den yanayız'' diye konuştu.

Kaynak

Ciner Grubuyla Bilgin Grubu Anlaşıp Devleti Yanıltmak İstediler, Allahtan TMSF 2 grup arsında Yapılan Anlaşmaları Buldu...

NoMaD1978' Alıntı:
bakalım gelişmeler ne yönde olacak.

Meda tekel gibi çalışmaya başlanıcak . Atv'yi Doğan alır gazeteyide Tarikatçılar olur biter .
Erdoğan sütten çıkmış ak kaşık olur herzamanki gibi .

iyii olmuşşşş:p

Sabah'ın künyesi ilk günden değişti
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devraldı.

TMSF'nin Sabah Gurubu'na Medya Grup Başkanı olarak Yavuz Onursal'ı, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Akif Yaşin'i atadığı belirtiliyor...

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ilgili hükümleri gereğince Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerinin fon tarafından devralındığı belirtildi.

EL KONULAN MEDYA KURULUŞLARI

GAZETELER
SABAH GAZETESİ
TAKVİM GAZETESİ
PAS FOTOMAÇ GAZETESİ
YENİ ASIR

TELEVİZYONLAR
ATV
TÜRKÇE TV
KANAL1

DERGİLER
YENİ AKTÜEL
Marie Claire
FHM
Marie Claire Maison
Süper Alışveriş
Forbes
Cosmo Fit & Light
Harper's Bazaar
Oto Haber Cosmo Style
Cosmogirl
Yeni Para
Cosmo Bride
Cosmopolitan
Şamdan Plus
House Beautiful
Feminen
Homa Art
Hülya
Sofra
Geo
Sinema
Jet Life
Transport
Global Enerji
Esquire
Bebeğim & Biz
Hukuki Perspektifler
Seventeen
Rolling Stones

RADYOLAR
RADYO SPORT
KİSS FM

DİĞER
MERKEZ HABER AJANSI
MERKEZ DAĞITIM
MERKEZ KİTAP
MERKEZ MATBACILIK (PRİNTCİTY 6 BÖLGESEL MATBAA )

Sabah'ın baskı tesislerinde yangın çıktı
Samandıra'da bulunan Sabah Gazetesi'ne ait baskı tesislerinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu söndürülen yangın alanına TMSF yetkililerinin gelmesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 10.00 sıralarında Samandıra'da bulunan ve yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı alana kurulu Sabah Gazetesi baskı tesislerinin içerisindeki baskı makinelerinin bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 600 metrekarelik bir alanda bulunan baskı makinelerinde çıkan yangın, Sultanbeyli itfaiye grubunun yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Bu arada, tesislerde çalışan işçiler, dumandan etkilenmemek için tesis dışında bekledi.

Öte yandan, yangının meydana geldiği baskı tesislerine TMSF yetkililerinin gelmesi dikkat çekti.

Leke' Alıntı:
Meda tekel gibi çalışmaya başlanıcak . Atv'yi Doğan alır gazeteyide Tarikatçılar olur biter .
Erdoğan sütten çıkmış ak kaşık olur herzamanki gibi .

ne oldu hani diodunuz erdoğan kanal türke işine gelmediği için giriyo die hani atv falan filan yalaka basındı ?ilahi adalet hiç bi dönemde bu kadar çabuk teselli etmedi kanaltürkde olsa doğanda olsa ilk açığında bu kadar büyük şirketleri zımbalıcak hükümet var başımızda... cnr ıda zımbaladılar... inşallah sırasıyla diğerleride gelir... erdoğan sütten çıkmış ak kaşık dostum kimsenin kaşığı bu kadar ak olmadı.... rahatsızlık bundan olsa gerek ...
ayrıca memleket ekonumosini merak ediysanız cnn ntv izleyin borsayı takip edin sulandırılmış yorumlanmış öğütülmüş haberleri dğeil...

öyLe satıLmış bir medya var ki bu üLkede,
grup veya isim vermicem
benim için en yakın örneği verecem;

-Yunanistan maçında adamLar birbirLerini kestiLer,sahaya neLer attıLar bir tanesi gösteriLmedi
ama bizim medyamız İsviçre maçının soyunma odasına kadarki tüm görüntüLeri çekti ve iftiharLa yayınLadı
aLLah topunun cezasını versin..!

Geri