Flash İle mouse la çizim yapacaz önce tabi normal çizim yapma deil actionscript yazarak çizim oyunu yapacağız önce script kodlarını vereyim Bu kodla basitce bir çizim yapabiliriz
Kullandığınız flash programına bağlı olarak actionscriptini girin örn ben adobe kullanıyorum f9 ' a basarak girebilirsiniz.
Oyundaki Çizim rengini değiştirmek için ( rengi pembedir ) kodlarda bu kod ile 0xFFFFFF oynama yapabilirsiniz. Bu kısımları _xmouse, _ymouse çok da uzun uzun açıklamak istemiyorum.Şimdilik genel kullanılan değişkenler diyelim Şimdi flash oyunuzda direk başlar başlamaz çizim yapıyor ve bu o kadar da iyi deil çünkü hiç durmuyor hadi o zman bu kodu geliştirelim.
kodumuzu
Böyle yazalım :
Birkaç değişken ekledindi açıklayalaım
Satır 15-19 : Eğer mouse tıklanmadıysa otomatik çizim yapmayacaktır mouseun sol tıkıyla otomatik çizime başlar
Buraya değişik türde actionscript eklenecektir
Kodları yazan : Kaynak
Kod:
createEmptyMovieClip("terrain", 1);
terrain.lineStyle(10, 0xff00ff, 100);
onEnterFrame = function () {
terrain.lineTo(_xmouse, _ymouse);
};
Oyundaki Çizim rengini değiştirmek için ( rengi pembedir ) kodlarda bu kod ile 0xFFFFFF oynama yapabilirsiniz. Bu kısımları _xmouse, _ymouse çok da uzun uzun açıklamak istemiyorum.Şimdilik genel kullanılan değişkenler diyelim Şimdi flash oyunuzda direk başlar başlamaz çizim yapıyor ve bu o kadar da iyi deil çünkü hiç durmuyor hadi o zman bu kodu geliştirelim.
kodumuzu
Kod:
};
Kod:
imdrawing = false;
onMouseDown = function () {
if (imdrawing == false) {
terrain.moveTo(_xmouse, _ymouse);
imdrawing = true;
}
if (imdrawing == true) {
};
}
};
onMouseUp = function () {
imdrawing = false;
};
};
Satır 15-19 : Eğer mouse tıklanmadıysa otomatik çizim yapmayacaktır mouseun sol tıkıyla otomatik çizime başlar
Buraya değişik türde actionscript eklenecektir
Kodları yazan : Kaynak
alıntıdır.