Flash Flash Başörtüsünde AK Parti-MHP anlaştı

yorumsuz54

Banned
Reaction score
0
AK Parti ile MHP, üniversitede başörtüsü çözümü konusunda anlaşmaya vardı. 10 ve 42. maddeye ek olarak YÖK Kanunu'na şöyle bir madde ekleniyor:

AK Parti ile MHP, üniversitelerde başörtüsü sorununun çözümü konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre, Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde değişiklik yapılması ve YÖK Kanunu'na madde eklenmesi kararlaştırıldı.

Görüşme sonrası basın mensuplarına yazılı bir açıklama yapıldı.

Anayasanın 10. maddesinde şöyle bir düzenleme yapılması öngörülüyor: "Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır."

Anayasa'nın 42. maddesindeki düzenleme ise şöyle; "Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı ve kullanılmasının sınırları kanunla tespit edilir ve düzenlenir."

İki parti arasında varılan mutabakata göre, YÖK Kanunu'na da şöyle bir maddenin eklenmesi öngörülüyor; "Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydı ile yüksek öğretim kurumlarında kılıf kıyafet serbestir. Hiç kimse başının örtülü olması sebebiyle yüksek öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz ve bu yönde uygulalama ve düzenleme yapılamaz. Ancak başın örtülmesi, kişinin yüzü açık ve kimliğinin tanınmasınını imkan verecek ve çene altından bağlanacak şekilde olması gerekir."

Bu arada, görüşme yapılırken Ankara'nın ünlü Çırağan Et Lokantası'ndan karışık ızgara ve ayran geldi.

Öte yandan, görüşme sırasında salonun elektrik sigortası attı. Görevli elemanların anında müdahalesi sonrasında sigorta tamir edildi. Görüşme yapılan salon 2-3 dakika karanlıkta kaldı.

CHA

İşte MeHePe yi de görduk ....

bu ne biçim bi milliyetçiliktir ?

basbakandan hesap sormazsa NAMERD olacağını anıra anıra meydanlarda söyleyen
bahçeli amca , noldu da böle dönuverdı ???

meydanlarda fırlattıgı ipler , hesap soracağım dediklerini kurtarmaya basladı ...

ama olsun her iste bi hayır wardır , me he pe de kendi
değersizliğini butun kamuoyuna tescilledi!!!

kendinden cacık bile olmayacaını ispatladı !!!

Türbandan sonra mescit

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne ait R-1 dersliklerinde bazı öğrencilerin adı resmen konulmamış bir mescidi kullandıkları öne sürüldü

ADANA (Cumhuriyet Bürosu) - Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) türbanlı öğrencilerin dersliklere girdiklerinin belgelenmesinden sonra, söz konusu dersliklerin bulunduğu binanın çatı katında mescit de açıldığı ileri sürüldü.

ÇÜ Eğitim Fakültesi'ne ait R-1 dersliklerinde eğitim gören bazı öğrencilerin ibadet etmek istediklerinde adı resmen konulmamış bu mescidi kullandıkları öne sürüldü. Üniversite yerleşkesinde rahatça dolaşan türbanlı öğrencilerin derslere de türbanla girmesinden sonra ortaya atılan "mescit" savı "Çukurova Üniversitesi'nin dinci yapılanmaya açık hale geldiği" yorumlarına yol açtı.

Eğitim Fakültesi, Felsefe Grubu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Gümüş' ün türbana gösterdiği hoşgörüye karşın, aynı bölümden bazı öğretim üyelerinin türbana karşı dirençli bir tutum takındıkları bildirildi. Sezai Durgun, Mustafa Günay ve Zeynep Yüreğir gibi öğretim üyelerinin derslerine kesinlikle türbanlı öğrencilerin alınmadığı yan binadaki Fen-Edebiyat Fakültesi'nde de türbanlı öğrencilerin dersliklere alınmadığı kaydedildi.

Bu arada, gazetemizde dün yayımlanan ve ÇÜ'de türbanlıların bazı dersliklere rahatça girebildiklerini belgeleyen haberin ardından tepki açıklamaları geldi. Üniversitenin her yerinde türbanlıların bulunduğunu söyleyen Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, türbanlıları üniversiteye alan rektörlüğe ve dekanlığa tepki gösterdi. Üniversite yerleşkesinin sadece bir girişinin bulunduğunu anımsatan Boğa şunları söyledi:

"Türbanlıların üniversiteye ve dersliğe girmesinden birinci derecede Rektör Alper Akınoğlu, ikinci derecede ise Eğitim Fakültesi Dekanı Necmi Yaşar sorumludur. Güvenlik görevlileri kılık-kıyafet kurallarına uymayan öğrencileri engelleyebilir. Kampusa kadar giren türbanlılar derslere de girer. Bunu akademisyenin önlemesi mümkün değildir."

Geri