flash disklerden bulaşan virüslerden bilgisayar nasıl korunur

karakter7

New member
Reaction score
0
bir arkadaşım daha doğrusu ben öyle sanıyordum flash diskine film atmam için bana verdi sonra bilgisayar tuhaflaşmaya başladı usb disk security diye proğramı kurdum autorun.inf virüsü buldu esetle tarattım birşey bulmadı sonra microsoft security ile tarattım iki tane daha virüs buldu bunlardan birisi internetten bağlantısını kesen bir virüsmüş herneyse bu tür kötü niyetli kişilere karşı ne yapabiliriz yani flash diskten bilgisayara adamlar gizli dosya ile virüs bulaştırıyorlar nasıl çözüm bulabiliriz combofix diye proğramla tarattım ve sonunda bilgisayarım çöktü combofix sistem dosyalarını sildi şimdi

LÜTFEN BİLEN BİRİSİ BU KONUDA AÇIKLAYICI BİRŞEYLER YAZSIN ......

teşekkür ederim dostum ama onu zaten kullandım bir işe yaramadı bilgisayara format attım şu anda ve recycler diye bir virüs var gene çıkıp duruyor s.....diye devam ediyor ne yapacam bilmiyorum nasıl kurtulacağım bilmiyorum formattansonra bile çıkınca virüs insanın canı sıkılıyor .

aslinda (recycler) bir turuva ati silmek istiyorsun anladimda sistemin ne ?
win 7 mi
XP mi
vistami
ben almanyadanim alman siteklerinden arastirdim aciklama yapmislar simdi sana türkce tercüme edip yolluyacagim ama hangi sistem onu bilmem lazim

vista arkadaşım az önce dracula diye bir proğram kullandım iki tane nesne çıktı masaüstünde desktop diye özelliklerden güvenliğe girdiğim zaman system yazıyor diğer iki kullanıcı adı benim ve birde interactieve diye bir kullanıcı var yani dört kullanıcı adı gözüküyor bunlardan biri system biri benim bilgisayarın c ye kurduğum işletim sisteminin adı diğeri d ye kurduğum işletim sisteminin adı birde hiçbilmediğim bir kullanıcı adı interactive diye var diğer desktop öğesinde bu yok acaba fazla mı evhamlanıyorum ne bu recycler mıdır nedir ıp i alıyor bilgisayarına başkalarının ulaşmasını sağlıyormuş acaba bu interactive kullanıcısı o mu yoksa buda sistemin bir özelliğimi

Başlat - Çalıştır - cmd - [OK]
rd / s C: \ $ Recycle.Bin [ENTER]
(Örnek C: \ sürücüsü için)

Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Ve çöp silinmesi bu dizine Windows otomatik olarak yeniden yatırılan yeniden başlatmak için, çünkü zarar değil GERİ DÖNÜŞÜMÜ.

Önce internet kablosunu çek. klasör seçeneklerınden gizli sistem dosyalarını göster. sonra sistem geri yuklemelerı kapat. ntfs biçimli ise kullanıcı admini system volume inf. dosyalarına erişmek için yetkili olarak ekle. System Volume recycler içini boşalt c-d. KAV 7 kur kendine veya kis key bulamazsan bana ulaşabilirsin. iyi geceler

Geri