FLaş!!! Ibra Barca'da, Eto'o Inter'de!!! [Tek BaşLık]

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Oldu bu iş! Zlatan Ibrahimovic, bu haftasonu Barcelona'ya gidecek; Eto'o ve Hleb'se Milano'ya. Konuya ilişkin resmi açıklama Barcelona'nın internet sitesinden geldi. Yılın takası, artık yalnızca formaliteye kaldı...

52487_news.jpg

Nihayet beklenen oldu. Zlatan Ibrahimovic yeni sezonda, Messi ve Henry'yle takım arkadaşı olacak. Samuel Eto'o ve Aliaksandr Hleb'se, İtalya şampiyonu Inter'e katılıyor. Barcelona Kulübü, Zlatan Ibrahimovic'in, resmi bir açıklamayla, Zlatan Ibrahimovic'in pazar günü sağlık kontrolünden geçeceğini duyurdu. Açıklamada, Hleb ve Eto'o'nun da Inter'e katılacakları vurgulandı.

Barcelona'yla sözleşmenin detayları konusunda anlaşmaya varan İsveçli futbolcu, Inter'le Katalan ekibin de anlaşmasıyla, Barcelonalı olmaya bir imza kadar yaklaştı.

Barcelona'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yeni transferlerin hepsinde olduğu gibi, Zlatan Ibrahimovic de Pazar günü kente gelerek, sağlık kontrolünden geçecek. Inter'le transferi konusunda anlaşmaya vardığımız futbolcu, resmi imzadan önce bazı sağlık testlerine tâbi tutulacak" ifadelerine yer verildi.

Transferin diğer tarafında ise, Barcelona'nın da Hleb ve Eto'o'ya İtalya'ya giderek sağlık testinden geçmeleri için izin verildiği bildirildi.

Malmö'den Barça'ya

Kariyerine İsveç'in Malmö Kulübü'nde başlayan Zlatan Ibrahimovic, 2001 yılında Hollanda'nın Ajax takımına transfer olmuştu. Burada yıldızı parlayan 'Gol makinası', 2004 yılında İtalyan devi Juventus'un yolunu tuttu. 2006 yılında Juventus'un şike skandalı nedeniyle küme düşürülmesinden sonra, Inter'e geçen Ibra, 2001 yılından bu yana İsveç Milli Takımı'nın da formasını giyiyor.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'e elendikleri maçın ardından yaptığı açıklamalarda, Devler Ligi'ni kazanmak istediğini ve bunun için başka bir takıma transfer olmak istediğini söyleyen Ibra'nın, Milano ekibinin taraftarlarıyla da arası açıktı.

Real kıymetini bilmedi

Dev takasın diğer ayağı ise 1997'de Real Madrid'de profesyonelliğe ilk adımlarını atan Samuel Eto'o. 2000 yılına kadar sırasıyla Leganes, Espanyol ve Mallorca'da kiralık olarak forma giyen Kamerunlu golcü futbolcu, 2000 yılında resmen Mallorcalı olmuştu. Ada ekibinde geçirdiği 5 sezonun ardından, La Liga'nın en önemli forvetleri arasında yer almayı başaran Eto'o, 2004 yılında transfer olduğu Barcelona'da, 145 karşılaşmada 108 gol attı.

Geçen sezon Barcelona'nın kendisini satmayı düşünmesine içerleyen Eto'o, Katalan ekibine para kazandıramadan takımdan ayrılmak istiyordu. Ancak, takımda istenmediğinin açıkça ortaya konmasının ardından, O da Inter'in yolunu tutmaya mecbur kaldı.

Dev takas Mourinho'yu da memnun etti

Samuel Eto'o'nun da Ibrahimovic kadar iyi olduğunu düşünen Jose Mourinho takastan memnun.

47207_news.jpg

Zlatan Ibrahimovic - Samuel Eto'o takasından memnun olduğunu belirten Inter teknik direktörü Jose Mourinho, bu transferden memnun olmaması için salak olması gerektiğini ifade etti.

Dev takasın gerçekleştiği Barcelona tarafından resmen açıklandı. İmzalarında hafta başında atılacağı tahmin ediliyor.

La Gazzetta Dello Sport'a konuşan Mourinho, "Sadece aptal bir teknik adam Samuel Eto'o gibi bir oyuncusu olduğu için mutlu olmaz, ben Eto'o gibi bir oyuncuya sahip olduğum için mutluyum. Ibrahimovic'in kalacağını düşünüyordum, çünkü sadece Real Madrid'in bu kadar çılgın olduğunu sanıyordum, Barça'nın da pek farkı yokmuş" dedi.

Jose Mourinho ayrıca Samuel Eto'o ve Zlatan Ibrahimovic arasında bir fark göremediğini ifade ederken, "Benim için bu ransferin ücreti 100 milyon avro, bence Eto'o da Ibrahimovic kadar değerli" dedi.

logo_hp.png

"Ibrahimovic'in kalacağını düşünüyordum, çünkü sadece Real Madrid'in bu kadar çılgın olduğunu sanıyordum, Barça'nın da pek farkı yokmuş"

İspanyollar çıldırmış olmalı :durdurun

Eto ne yapsa yaranamadı Barçaya.O kadar gol,şampiyonluklar vs.Sanırım sırf ten renginden dolayı.Aralarında aman aman bir fark yok ikisinin.İnter çok karlı çıktı bu işten.

hayırlı olsun o zaman..

İkiside iyi golculer..

Geri