Firefox Genel Eklenti Paketi

W.PiTToN

W.C.ConsuAllen
Reaction score
0
Firefox İçin Colorzilla Alternatifi "Rainbow Color Tools"
57787.png

Firefox kullanıcıları firefox’un birbirinden faydalı eklentilerini iyi bilirler başlıkta adı geçen Colorzilla’da benim için tam öyle bir eklentiydi ama taki bugüne kadar..Firefox tarayıcımdaki ufak problemden ötürü tarayıcıyı tamamen silip en son sürümü kurmam gerekti, tarayıcıyı kaldırdım en son sürümü yükledim ve hemen colorzilla’yı tarayıcıya kurmayı denedim ama oda nesi? eklenti firefox’un son sürümünü desteklemiyormuş, eklentinin güncellenip güncellenmeyeceğini Allah bilir dedim ve başka alternatif var mı diye biraz bakındım ve hemen bu eklentiyi buldum..Eklentinin adı Rainbow Color Tools, eklentiyi kurduktan sonra aynı colorzilladaki gibi sağ alt köşeye bir simge yerleşiyor, rainbow’un simgesi adına yakışır şekilde bir gökkuşağı, simgeye tıkladığımızda renk gösterim kutusu imleç boyunca takip ediyor ve üstüne geldiğimiz grafik veya sayfa zemininin ne renk olduğunu HEX renk kodu denilen formatta gösteriyor.
Eklentiyi kullanmak isteyenler hemen aşağıdaki sayfaya gidip eklentiyi Firefox tarayıcılarına kurabilirler, kurulumdan sonra tarayıcıyı yeniden başlatmanız yeterli.
Rainbow Color Tools Firefox’a Ekle
Eğer tarayıcınızda alt menü görünmüyorsa tarayıcının üst adres kutusunun civarlarında sağ tıklayın ve açılan menüde eklenti çubuğu varsa aktif edin.

Twitter Tiryakileri İçin Firefox Twitter Eklentisi "Echofon"
echofontwitterfirefox.png

Tanıtacağım eklentiyi belki bir kısmınız biliyordur sanırım eklenti İphone telefonlarda twitter içinde kullanılıyormuş ama ben sizlere Firefox tarayıcına ek yazılan eklenti versiyonunu paylaşıcam..
Eklentiyi kullanabilmeniz için tarayıcınızın Mozilla Firefox olması gerekiyor eğer henüz Firefox kullanmıyorsanız bu bağlantıdan indirip kullanabilirsiniz.Firefox’u kurduğunuzda İnternet Explorer yada Chrome tarayıcınızı silmenizde gerekmiyor..Firefox tarayıcısında çalışan eklentiyi kurduğunuzda twitter hesabınızla ilgili ufak bir tanımlama yapıyorsunuz ve tanımlamayı başarıyla geçtikten sonra artık tüm twitterı tarayıcınızdan siteyi açmadan takip edebiliyorsunuz..
Sistemi anlamanız için birkaç resim paylaşmak faydalı olacaktır, hadi aşağıdaki resimlere bakalım ve eklentiyi daha iyi tanıyalım..
36954.png

Eklentiyi tarayıcınıza kuruyorsunuz ve tarayıcının sağ altına bir simge yerleşiyor, eğer son versiyon tarayıcıyı kullanıyorsanız tarayıcınızda alt menü kapalı olduğundan sağ altta hiçbirşey göremeyebilirsiniz, eğer durum böyle ise tarayıcının üst kısmında butonlara yakın bir yerde sağ tıklamalı ve eklenti menüsünü aktif etmelisiniz..Eğer bu kısmı geçtiyseniz ve sağ altta ikonu görüyorsanız üzerinde sağ tıklıyor ve oradanda Tercihler‘e tıklıyorsunuz, hemen karşınıza ayar penceresi geliyor bu pencere twitter hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini giriyorsunuz (uygulama tamamen güvenli, bu nedenle rahatlıkla nick ve şifrenizi girebilirsiniz)
echofonmenu.jpg

Kullanıcı tanımlamasını yaptıysanız tamam diyerek pencereyi kapatıyorsunuz, eğer tanımlama başarılı olduysa kısa süre sonra sağ tarafta twitterdaki son güncellemeler görmeye başlıyorsunuz..
36955.png

Eklenti ile tarayıcınızın sağ altına yukarıda gördüğünüz gibi bir pencere yerleşiyor, ama sürekli öyle açık durmuyor, mavi bir ikonu var siz tıklarsanız açılıyor siz tıklarsanız kapanıyor, ama kapalı olduğunda güncellemeleri almayada devam ediyor..Friends kısmında takip ettiklerinizin son tweetleri çıkıyor, cevap yazmak istediğiniz biri olursa mesajın sağında bir ok oluyor ona basıp cevap atıyorsunuz veya direk alttaki kutuya @nick şeklinde mesajı başlatıp direk cevap tweetinizi atabilirsiniz…Birini Retweet etmek mi istediniz o zaman o tweetin üzerinde sağ tıklamalı ve Tekrar-tweetle komutunu vermeniz yeterli..
echofonrt.jpg

Son olarak Mentions bölümüne girerseniz size yazılan mentionları görebilir, Messages kısmına girerseniz de size yazılan özel mesajları görebilirsiniz..Eklentinin iyi yanı twitter.com sitesini sürekli açık bırakmanıza gerek kalmıyor twitterı başka siteler açıkkende takip edebiliyorsunuz, kötü yanı ise aynı bilgisayarı birden çok kişi kullanıyorsa sizin adınıza tweetler atabilir sizin yazışmalarınıza oda karışabilir..
Eklentiyi görüp beğenen ve kurmak isteyenler aşağıdaki bağlantıyı takip edip eklentiyi kısa sürede tarayıcılarına ekleyebilirler..
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/echofon-for-twitter/
Eklenti ile alakalı sorularınız olursa yorum olarak sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışırım..Eklentiyi kurduktan sonra kaldırmak isterseniz tarayıcının eklentiler bölümüne girip Echofon eklentisini etkisizleştirebilir veya tamamen tarayıcıdan kaldırabilirsiniz..

Firefox Eklentileri ile Youtube Videolarını indirme
87280505.jpg

Daha önceki bir konumda Facebook videolarını kolay bir şekilde indirmeye yarayan Firefox eklentisini tanıtmıştım, sadece facebook değil pek çok video sitesinden video indirmeyi sağlayan eklentiyi hala kullanıyorum..Ama o eklentinin haricinde unutulmaması gereken birçok alternatif Firefox eklentisi bulunuyor, bu yazımdada Download Helper eklentisine rakip iki video download eklentisini tanıtıcam..
İlk Eklentinin adı Easy Youtube Downloader;
44373.png

Bu eklenti kurulduktan sonra youtube sitesine girdiğinizde videoların altına bir buton ekliyor ve bu buton sayesinde hiç uğraşmadan o an izlediğiniz videoyu bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz..
Eklentiyi Firefox Tarayıcınıza kurmak için bu linki takip etmeli ve açılan sitede Add to Firefox butonu yardımı ile eklentiyi tarayıcınıza kurmalısınız..Eklenti kurulduktan sonra tarayıcıyı tekrar açtığınızda artık eklenti aktif hale geliyor..Bundan sonra yapmanız gereken birşey yok, youtubeda bir video izliyorsanız ve videoyu indirmek istiyorsanız video playerın tam altındaki Download As butonuna basın video formatı ve kalitesini seçip indirin..

Eğer yukarıdaki eklentiyi beğenmezseniz (öyle bir ihtimal olacağını sanmıyorum ama) sizlere ikinci bir alternatif daha paylaşıyorum..
İkinci Eklentinin adı Complete Youtube Saver;
44875.png

Bu eklentiyide diğer eklenti gibi kurmanız gerekiyor, eklentiyi kurduktan sonra üst menüde yerleşen buton sayesinde Youtube videolarını indirebiliyorsunuz…Eklentiyi bu bağlantıyı takip edip açılan sitedeki Add to Firefox butonu ile tarayıcınıza kurun ve tarayıcınızı tekrar başlatın..
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi eklenen buton sayesinde Firefox tarayıcınızdan uğraşmadan Youtube videolarını indirmek çok kolay..
pic4zg.jpg

Firefox Eklentisi ile Facebook Videolarını indirme
72144033.jpg

Facebook sitesinde sayısını bilmediğimiz kadar video var hergün yeni videolar yükleniyor ve bu videolar içinde bazıları bizim için ayrıcalıklı olabiliyor ve indirip saklamak yada sevdiklerimizede izletmek istiyoruz..
Firefox tarayıcısı kullananlar bu konuda çok şanslılar çünkü Firefox için hazırlanan eklentilerden biri pek çok online video sitesi yanında facebooktanda video indirmenize olanak sağlıyor…Eklentiyi bir kereliğine Firefox Tarayıcınıza kuruyorsunuz ve kurulumdan sonra tarayıcıyı tekrar açıyorsunuz.

Tarayıcıyı yeniden açtıktan sonra eklenti aktif hale geliyor, bundan sonra video sitelerine girdiğinizde videoları play tuşu ile oynatmaya başlamanızla birlikte eklenti o videoyu buluyor ve indirmeye hazır konuma getiriyor sizin yapmanız gerekende indir komutu vererek videoyu indirmek..

Normalde eklenti sayfa üzerinde sağ tıkladığınızda Download Helper menüsü altından hizmet veriyor fakat işleri dahada kolaylaştırmak için tarayıcıda üst buton ekleme olanağıda bulunuyor…
Eklentiyi hala kurmadıysanız vereceğim bağlantıdan açılacak siteye gidin ve Add to Firefox butonunu kullanarak eklentiyi tarayıcınıza kurun..
Eklentiyi kurduktan sonra üst menüde buton görünsün istiyorsanız tarayıcının üst bölümünde sağ tıklayıp özelleştir komutuna gelin ve açılan butonlar penceresinde en altta yer alan Download Helper butonunu tutup sürükleyerek Firefox üst menüde uygun yere bırakın ve ardından o pencereyi kapatın..
Eğer işlemi başarabilirseniz tarayıcınızda resimdeki gibi bir buton yer alacak..

Eklenti facebook haricinde web siteleri üzerindeki pek çok videoyu sizi uğraştırmadan yakalıyor ve indirmenize olanak tanıyor eklentiyi kurcalayarak pek çok özelliğini keşfedebilirsiniz, indireceğiniz videolar FLV formatlı olursa bilgisayara indirdikten sonra izleyebilmek için bilgisayarınızda FLV player bulunmalı yine aynı şekilde indireceğiniz videolar MP4 formatlı ise MP4 playerınız olmalı..Eğer MP4 Oynatıcınız yoksa buradan indirebilirsiniz..
Bu arada anlatıp duruyorum ama acaba sizin Firefox tarayıcınız var mı? Eğer eklentiyi kurup kullanmak için Firefox Tarayıcınız yoksa buradan indirip kurmanız gerekiyor :) Eğer eklentiden sıkılır kaldırmak veya ayarlarını değiştirmek isterseniz tarayıcınızın üst menüsünde Araçlar > Download Helper bağlantısı veya Araçlar > Eklentiler bağlantısından eklenti ayarlarını bulup Seçenekler bağlantısından ayarlarını değiştirebilir veya sağ taraftaki eklentiye ait Etkisizleştir-Kaldır butonları yardımıyla eklentiyi kapatabilir veya tamamen kaldırabilirsiniz…

Firefox personas ile 30bin’den fazla tema sizi bekliyor
hanger-bg.jpg

Firefox epey bi zamandır zaten böyle bir hizmeti veriyordu yani tarayıcılarınızı hazır temalar yükleyerek kişiselleştirebiliyordunuz ancak tema sayısı çok fazla değil ve yapılan temalarda pek zevkimize göre değildi..
Firefox son versiyonuyla birlikte Personas adını verdiği hafifleştirilmiş tema sistemine geçti ve bu sistemle birlikte tarayıcınıza 30binden fazla tema seçme şansı yaratılmış oldu..Temalar arasında ne ararsanız bulabiliyorsunuz bazı Türk kullanıcılarda Türk Bayraklı ve Atatürklü Personas temaları oluşturup upload etmişler zaten..
Personas dan faydalanmak istiyorsanız yapmanız gereken Firefox’un son versiyonunu kurmak veya güncellemesini yapmak ardındanda aşağıdaki siteye girip orada beğendiğiniz temaları önizleyip ardından beğendiklerinizi Wear it butonuyla tarayıcınıza kurmak…
Tüm persona’lar:
Personas for Firefox | Gallery
Popüler persona’lar:
Personas for Firefox | Gallery
Son Versiyon Firefox:
Mozilla Firefox Web Browser — Free Download

Firefoxda Güvenli Sürf "Gizli Tarama" Özelliği
34o3u4h.jpg

Web sitemin istatistiklerine baktığımda siteme gelenlerin %60′ının İnternet Explorer kullandığı görmek beni üzsede firefox kullanıcı sayısıda tabiki küçümsenecek kadar az değil.Tarayıcınız ile sitelere girip sürf yaptığınızda bu gezintinin ardından geride bir takım izler bırakıyorsunuz aynı durum tüm tarayıcılarda geçerli..
Firefox geliştiricileri kullanıcılar için güzel bir özellik eklemişler, bu özelliğin adı "Gizli Tarama" bu özelliği aktif ettiğinizde özelliği pasif edene kadar ki gezintilerinizdeki hiçbir işlem firefox tarayıcısında kayıt altına alınmıyor..
Firefox’un Gizli Tarama boyunca kayıt etmedikleri şunlar..
Gezindiğiniz web siteleri, Form ve Arama kayıtları (sitelerde doldurulan form içerikleri ve arama motorlarındaki aramalarınız), şifreler (web sitelerinde girdiğiniz özel şifreler), indirme geçmişi ve site çerezleri…
Gizli Taramayı nasıl kullanıyoruz ?
Firefox tarayıcısını her zamanki gibi açıyoruz Araçlar menüsünde Gizli Taramayı Başlat seçeneğini buluyor ve tıklıyoruz..

Web tabanlı resim düzenleme ortamı Aviary, "Talon" isimli eklentisiyle Firefox’a pençe attı.
talon.jpg

Talon, sayfanın tamamının, seçilen bölümünün ya da görünen kısmının ekran görüntüsünü almaya yarıyor. İstenen işlem yapıldıktan sonra açılan mini pencerede dört değişik seçenek sunuluyor: Ekran görüntüsünü panoya yapıştırmak, masaüstüne kaydetmek, Aviary’de düzenlemek ya da Aviary’ye yükleyerek barındırmak. Ayrıca, sayfanın arkaplan resmini de Aviary’de düzenlemek ya da kaydetmek mümkün.

Eklentinin asıl amacı, alınan ekran görüntülerinin ikinci bir araç olmadan, doğrudan Aviary’ye aktarıp hemen düzenlenmesini sağlamak. Aviary de, fotoğraf boyutlandırmak ve temel düzeltmeler yapmak, hatta bazı basit karalamalar çizmek için gayet yeterli bir araç. Çevrimiçi olmasına rağmen, bir hayli de hızlı.
Henüz "deneysel" aşamada olan Talon’u buradan indirebilirsiniz. Kendinize bir Aviary hesabı açmayı da unutmayın tabii.

Firefox tarayıcınızı renklendirin Anycolor eklentisi indir
1207918236

Firefox web tarayıcısı için firefox web sitesinde birçok güzel eklenti var buda onlardan birisi eklentileri incelerken rastladım denemek istedim ve hoşumada gitti paylaşmak istedim..Eklentinin adı Anycolor..

Eklentiyi kurduktan sonra firefoxu tekrar başlattığınızda eklenti yardım sayfası açılır sağ üstte add butona tıklayın tarayıcınıza sağ üste yardımcı buton eklenecek o buton sayesinde firefox tarayıcınıza orada ekli renklerden istediğinizi giydirebilir böylece tarayıcınızı farklı renklerde kullanabilirsiniz..
Eklentiye ekstra preset lar ekleyerek arka fonlu veya arka fonsuz yeni renklerde katabiliyorsunuz..Eklentinin options menüsünde Appearance bölümünden renk ayarlarıyla oynayarak yeni renkler de katabilir ve kullanabilirsiniz..Eklenti ilk kurulduğunda pasif yani Disable olarak geliyor browser açılırken size uyarı penceresi geliyor o pencerenin tikini kaldırıp tamam derseniz size uygulama kapalı demiyecek..
Uygulamayı Enable seçerek aktif edeceksiniz tabi bu enabled butonu sağ üste gelen anycolor menüsünde bulunuyor yine isterseniz oradan Enabled tikini kaldırarak uygulamayı pasif yapabiliyorsunuz..
Ayrıca Bu bağlantıdan kolaylıkla renk ayarlarını yapabiliyorsunuz..
Eklentiyi bu sayfadan kurabilirsiniz..

1207918236

Eklentinin tüm özelliklerini kullanarak keşfedebilirsiniz eklentiyi sevmez kaldırmak isterseniz eklentiler menüsünden kaldırabilirsiniz..Soru ve görüşlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz..

Geri