Film mi kitap mı?(acil ödev)

gurayaltun

New member
Reaction score
0
Bir münanzara ödevim var da. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar. Konu şu:
Arkadaşlar günümüzde bir çok kitap beyaz perdeye uyarlanıyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Sizce kitaptaki bir düşünce karşı tarafa kitap yoluyla mı daha iyi anlatılır yoksa film yoluyla? Her türlü düşüncelerinizi bekliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------

kitap yoluyla anladtım daha etkili olur diye düşünüyorum. romanlarda her karakterin ve olayın ayrı ayrı detayına inildiği için filmden daha fazla ayrıntı yakalayabilirsin

şöyle düşün arkadaşım ...

Kitap okurken o an ki sahneyi aklında kurman gerekiyor...

Filmde kurulmuş bir şekilde görüyorsun

fakat .. filmler yani yaprak dökümü aşk-ı memnu , hanımın çiftliği , kavak yelleri gibi ... dizilerin bak kesinlikle altını çiziyorum dizilerin ... film değil ... dizileri reyting amaçlı kitabın dışına doğru saptırıyorlar ... onlardan pek bir verim alamazsın ama film olarak anlatımı gayet iyidir...

slm arkadaşlar.. ben yüzbaşı corellının mandolini kitabını okudum, ardından da filmini izledim.. kitabın kaç sayfa olduğunu olduğnu hatırlamıyorum ancak; şunu biliyorum ki 1) 1.5 saatlik bir filme okitapta anlatılanlar yansıtalamaz. 2) kitapta kahramanlara yüklenen yönler huylar seçimler filmde verilememiş sebebi de kitapta kahramanların iç dünyasına yolculuk yapmak kolaydır malesef bir filmde bunu yapmak izleyiciyi ziyadesiyle sıkacaktır. bu nedenle filmde kahramanları siz tahlil etmek zorundasınızdır. örnek vereyim.. corellinin komutasında bulunan bir asker eşcinseldi ve komutanına aşıktı filmde bu verilememiş hatta kitapta corellinin kurşuna dizilme sahnesinde bu asker ona aşık olduğu için sarılır ve kurşunlar kendi bedenine saplanır corelli kurtular.. filmi izlerseniz corellinin kız arkadaşına verdiği söz için komutanının hayatını kurtarmıştır.. bir de corellinin tuvalet orkestrası vardır klozetlerde tuvaletlerini yaparken müzik aleti çalar arada malum sesler çıkartıp bir nevi hayali enstrümanlardan çıkan gerçek seslerle renk katarlardı müziğe :) bu sahne canlandırılamamış.. demem o ki filmler kitapları katlediyor ama yapabilecekleri bir şey de yok çünkü zaman kısıtlaması ve hayalgücünün filmde vizyona dökülmek zorunda olması film yapımcılarını ve yönetmenlerini bu na zorlamaktadır.. ARKADAŞIM BUNU AYNEN SUNUMUNDA KULLANABİLİRSİN.. YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU :)

Geri