Filimleri DVD Playerda izleyemiyoruz. Sorunu çözemedim!

erkin77

New member
Reaction score
0
Herkeze merhaba..

Geçen yıldan itibaren yalnızca aynı siteden film idriyorum. Ve bu filimleri DVD'ye NERO ile yazdırıp tanıdıklarıma veriyordum ve sorunsuz izleyebiliyorlardı.

Son zamanlarda ise aynı yöntemle yazdırdığım filimleri aynı DVD oynatıcılarında izleyemiyorlar. Film isimleri listeleniyor başlattığımızda ise süre devam ediyor fakat görüntü de ses de yok sadece siyah ekran var. Next yapıp sahne atlattığımzda ise görüntünün olduğunu görüyoruz, fakat play yaptığımızda tekrar siyah ekran geliyor önümüze. Geçen yıl yaptığım DVD leri taktığımızda ise filimleri gösteriyor. NERO ile "Çoklu oturum" olarak yazdırdım, "Çoklu oturum olmadan" yazdırdım, Windows'un disk yazma aracıyla yazdırdım, 24x hızında yazdırdım, 16x hızında yazdırdım sorun hep aynı. Bilgisayarda bir sıkıntı olabileceğini varsayıp filimleri leptopa aktarıp yazdırdım gene aynı sorunu yaşadık. Çok ilginç.. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Neden kaynaklanıyor olabilir? Acaba indirdiğimiz filimlerde bir engelleme mi söz konusu? Yardım edebilirseniz çok sevinirim..

peki eski indirdiğiniz filmlerin kodekleri ile yeni indirdiğiniz filmlerin kodekleri aynımı ?

muhtemelen farklıdır eğer farklı değil ise dvd oynatıcınızda bi sorun olabilir gibime geliyor.

eski dvd ler ile yeni dvd ler aynımı ? belki dvd den olabilir.

başka dvd yazıcıda yazıp öle izlemeyi denedinizmi ?

Codeclerde bi değişiklik olduğunu sanmıyorum.

Dvd oynatıcıda sorun olmadığını eski yazdırdığım dvdleri oynattığında anladım. Eski yazdırdıklarımda bir sıkıntı yok..

Yeni yazdırdığım DVD ler daha kaliteli muhtemelen

Başka bir bilgisayarda leptopta yazdırdım, benim bilgisayarımda dvd içerisini boş gösterdi fakat dvd oynatıcısında yine aynı problemi yaşattı..

o zaman dvd player ınız dvd seçiyor olabilir.

farklı marka dvd lerde yazıp dvd player da izlemeyi deneyin.

dvd player ınızın lensi kirlenmiş de olabilir.

onun için özel spreyler var.

Geri