FikirciBey Yazıyor ÇÖZENİ DÖVERİZ

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

20u4pdz.jpg

FikirciBey Yazıyor ÇÖZENİ DÖVERİZ

Fikri Hür, Vicdanı Hür FikirciBey'in yeni yazısı

Hiçbir sorunu çözmezler,

Çözülmesine de izin vermezler,

Hatta bazı sorunların çözülmesinin teklif edilmesinin bile yasaklanmasını isterler.

İsterler ki halkımız hep yoksul kalsın

Acaba nasıl biraz daha iyi yaşarlar diye düşünmezler

Bir yere köprü yapılsa, yol yapılsa karşı çıkarlar

İsterler ki “Devrekani –Çatalzeytin arası yol yapım çalışmaları nedeni ile aralıklı olarak

trafiğe açılsın, işaret ve işaretçilere dikkat edilmesi 50 yıl önemle duyurulsun”

Darbe yaparlar, başbakan asarlar, sonra bunu marifetmiş gibi bayram ilan edip dünyaya

duyururlar ve onlarca yıl “tüm yurtta, kuzey Kıbrıs'ta ve dış temsilciliklerimizde coşkuyla
kutlarlar”

Bilmem nerenin bilmem kaçıncı kurtuluş yıl dönümünde “temsili milis kuvvetler düşmanı yener”

Sonra rap rap devlet ricalinin önünden geçer.

Ama 21 yüzyılda “kurtuluş” kavramının ne olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yoktur.

Üstelik isterler ki sadece biz değil, bütün dünya onlara inansın

Söylediklerini onaylamazlarsa “youtube” larını keserler

Onaylamayanların mı?

Yok canım, kendi youtube'larını keserler

Kafalarını kuma sokunca sorun yok olur çünkü!

Aslında ellerinden gelse tüm Interneti kapatacaklar ama teknik el vermiyor

Her iddiaya varım, bir darbe yapsalar bütün Türkiye'ye bir “firewall” koyup, resmi sitelerin

dışında hiçbir siteye girilmemesini sağlamaya çalışırlar

70 yılda herhangi bir sorunu çözmeye çalışmamışlardır

Sorunlardan beslenirler, hatta zevk alırlar

Türban sorunu çözülmek istenir; “420 parmak kaosa kalkar”

Çünkü ellerinden gelse o 420 kişiyi hapse tıkmak isterler

Tıkmışlıkları da vardır yüzbinlercemizi,

Ellerine fırsat geçsin yine tıkarlar…

Herhangi bir sorun çözülse çıldırırlar

Odasında eşya değiştirildiğinde kafasını duvarlara vuran otist çocuklar gibi (benzetme Perihan Maden'e aittir)

Başlarını Anayasa Mahkemesine vurular

Çözümü ortadan kaldırırlar, her şeyi eski yerine koyarlar.

Kıbrıs Türkü çözüm ister, Mr. No'yu kovar

Kıbrıs Türkü vatan haini olur, Kıbrıs “yavRUM” vatan olur.

Çünkü Mr. No hayallerindeki liderdir,

Onların burada yaptığını 40 yıl orada yapmış

Hiçbir sorunun hiçbir şekilde çözülmemesini sağlamıştır

Onlar her zaman sorunun bir parçası olmuşlardır, çözümün değil

Bugün yine en önemli dönemeçte

Aynı sinirceli negatiflik içerisinde bağırıp çağırıyorlar

Allahtan hükümetin Kürt sorunu için somut bir önerisi yok

Sadece diyalog arayışı içerisinde

Yoksa ilk önerilen çözümde hemen şarlayacaklar

Daha ortada fol yok yumurta yokken başladılar bile

“PKK ile masaya oturuldu”

“Mondoros bu”

Yirmibeş yıl olmuş,

Kırk bin insanımız ölmüş,

Maddi kaybımız milyarlarca doları bulmuş

Dangalağın biri hala “Neden şimdi? Amerika'mı istedi?” diyebiliyor

Evet şimdi!

Çünkü dün ve önceki gün

Ve önceki yıl

Ve önceki on yıllar çözülmesine izin vermediğiniz için şimdi!

Yoksa 25 yıl önce çözülecekti…

Hatta siz olmasanız belki bu sorun da olmayacaktı.

Ben artık anladım ki,

Türkiye'nin Kürt sorunu da yok

Demokrasi sorunu da yok

Türkiye'nin çözüm istemeyen statükocu sorunu var

Otistler güruhu sorunu var…

Ama o güruhun bir kısmında bile iyileşme belirtileri görülüyor artık …

Kimi “Dilim varmıyor ama CHP gerici” demeye başladı

Kimi “bu sorunu çözsün oyum onların” diyor

Hatta amiral gemisinin kaptanı bile çözümden yana görünüyor

Artık herhalde o bile utanmaya başladı

Bu kadar otizmden…

kaynak

sorun elbette çözülmeli.ama taviz vere vere nereye kadar.bugün bebek katili imralı'da krallar gibi yaşıyor.avukatlarıyla görüşüyor.pkk'yı yönetiyor.hangi demokratik ülkede böyle bir şey olabilir.pkk silah bırakmadıkça her seferinde Türkiye'yi tehdit edecekler.önce pkk'nın silah bırakması lazım.yok silah bırakmıyorlarsa zaten barışmayada niyetleri yok demektir.

Sorunun çözülmesini istemeyenler bu sorundan beslendikleri için bu kadar tepsi gösteriyorlar

Biliyorlar ki sorun biterse kendilerine ihtiyaç duyulmayacak

AK Partinin ve Erdoğanın sorunu çözme şekline karşı olduklarını iddia edeler önce şunu cevaplasın

siz kendi yömtenlerizi uyguladığınız halde 30 yıl da neden çözemediniz

belki hala kimse farkında değil ama pkk türkiye cumhuriyetideki bütün kürtleri yandaşı yapmış durumda zaten bu devletimizin ayıbı

Bu ayıp kürt açılımı gibi saçma sapan bir projeyle tastiklenmek isteniliyor

Ozaman pkk da Apo AYyyyyyyy pardon SAYIN ABDULLAH ÖCALAN da suçsuzlar sözde davalarında

idamın kalkmasına mhp el kaldırmamışmıydı yoksa ipmi bulamadı :D

PKK sorununun çözülme ihtimali bile birilerini iyice panikletti

neden acaba?

€rd@ls10;4543927' Alıntı:
sorunlar çözülmemeli kaos olmalı ki bazılarının rant kapıları kapanmamalı.......

ondan sonra AKP Ortaya Atılır Bak Biz Yaptık Bunlar Karşı Çıktı Der Bir 5 6 Puan 2011 Seçimlerinde Arttırır.. Ne Oldu Diyarbakır Şırnak'ta Neden Susmuyor Ortalık.. ?? Kürt Açılımıymış... Dünyada Kaç Ülke Kürtçe'yi Dil olarak Kabul Ediyor onuda Geçiyorum Kürt Dili Ve Edebiyatı Diye Bölüm Açıyor Üniversitesinde.. Yarın Öbür Gün Lazı Çerkez'ide Başlarsa Onlara Verdin Bizede Vereceksin Demeye ?? Ülkeyi Feodal Bir Bölünmeye Sokmaz Mı.. Rant Diyorsunuz Yok Apo Diyorsunuz Yarın Öbür Gün Diğerleride İsterlerse Ne Olacak Onu Açıklayın.. ???

işte gerçek çözüm önerisi :

1 kürtçe konuşmayı yasa çıkararak serbest bırakın ama sadece yanlarında herhangi bir türk yokken.

2 acil olarak toprak reformu yapın ağalık sistemini gerekirse faşizan bir yasa çıkararak yok edin.

3 sadece özel sektör olarak istedikleri gibi radyo tv yayını yapmalarına izin verin trt şeşi derhal kapatın.

4 kürtlerin doğu illeri dışındaki illerde çalışmalarını ve ikamet etmelerini yasaklayın bunu mutlaka yapın
herne kadar faşizanca olsada şu anda sahip oldukları herhangi bir türk asıllı yurttaşın bütün haklarını kullandıklarını hatırlamalarına yardımcı olacaktır. mesela yasa çıkarın 2 yıl boyunca uygulayın bakın bakalım ne olacak ben batılıyım doğuluların yüzünden çalışmam , çalışınca hakkımı alabilmem çok çok zorlaştı benden daha kalitesiz yaptıkları işleri daha ucuza yaparak haksız rekabete sebeb oluyorlar sonra aldıkları paralarda bir şekilde pkk nın eline geçiyor.

5 uzun lafın kısası türkiyede kürt sorunu yoktur türk sorunu vardır. lakin türkler ses çıkarmadıkları için
kimsede kaale almamaktadır. bir örnek: beş altı kişi bir arada sohbet ediyor ikisi kürt diğerleri türk
bu kürtler türkçe bildikleri halde kendi aralarında kürtçe konuşuyorlar bu ne demek hainlik demek ve yaptıkları hainliğin yanlarına kar kalmaması gerek. kardeşim ben doğduğum büyüdüğüm şehirde
ekmeğimi kürtle paylaşmak istemiyorum ben türküm ve nankörlük eden kürtle sorunum var. bu insanların türk şehirlerinde yaşamasını istemiyorum türkiyedeki sorun kürt sorunu değil türk sorunudur. bir sürü batı şehirlerinde 10 binlerce kürdün iş yeri fabrikası var gitsinler kendi kıymetli (kürdistanlarında) açsınlar fabrikalarını yazımın başından beri buraya kadar okuyunca sanki bir faşistin yazısı gibi anlaşılabilir inanırmısınız ben aslında sosyalist bir düşünce yapısına sahip olmama rağmen ne yazıkki geldiğim yada getirildiğim nokta burasıdır...

işte gerçek çözüm önerisi :

1 kürtçe konuşmayı yasa çıkararak serbest bırakın ama sadece yanlarında herhangi bir türk yokken.

2 acil olarak toprak reformu yapın ağalık sistemini gerekirse faşizan bir yasa çıkararak yok edin.

3 sadece özel sektör olarak istedikleri gibi radyo tv yayını yapmalarına izin verin trt şeşi derhal kapatın.

4 kürtlerin doğu illeri dışındaki illerde çalışmalarını ve ikamet etmelerini yasaklayın bunu mutlaka yapın
herne kadar faşizanca olsada şu anda sahip oldukları herhangi bir türk asıllı yurttaşın bütün haklarını kullandıklarını hatırlamalarına yardımcı olacaktır. mesela yasa çıkarın 2 yıl boyunca uygulayın bakın bakalım ne olacak ben batılıyım doğuluların yüzünden çalışmam , çalışınca hakkımı alabilmem çok çok zorlaştı benden daha kalitesiz yaptıkları işleri daha ucuza yaparak haksız rekabete sebeb oluyorlar sonra aldıkları paralarda bir şekilde pkk nın eline geçiyor.

5 uzun lafın kısası türkiyede kürt sorunu yoktur türk sorunu vardır. lakin türkler ses çıkarmadıkları için
kimsede kaale almamaktadır. bir örnek: beş altı kişi bir arada sohbet ediyor ikisi kürt diğerleri türk
bu kürtler türkçe bildikleri halde kendi aralarında kürtçe konuşuyorlar bu ne demek hainlik demek ve yaptıkları hainliğin yanlarına kar kalmaması gerek. kardeşim ben doğduğum büyüdüğüm şehirde
ekmeğimi kürtle paylaşmak istemiyorum ben türküm ve nankörlük eden kürtle sorunum var. bu insanların türk şehirlerinde yaşamasını istemiyorum türkiyedeki sorun kürt sorunu değil türk sorunudur. bir sürü batı şehirlerinde 10 binlerce kürdün iş yeri fabrikası var gitsinler kendi kıymetli (kürdistanlarında) açsınlar fabrikalarını yazımın başından beri buraya kadar okuyunca sanki bir faşistin yazısı gibi anlaşılabilir inanırmısınız ben aslında sosyalist bir düşünce yapısına sahip olmama rağmen ne yazıkki geldiğim yada getirildiğim nokta burasıdır...

evet sorun seningibi kardeş düşmanları bunu söylemene gerek yoktu biliyoruz zaten...sorunun temeli bu faşist söylemler...yoksa pkk başladığı yerde biterdi.......

Sorunun çözülmesini istemeyenler bu sorundan beslendikleri için bu kadar tepsi gösteriyorlar

Biliyorlar ki sorun biterse kendilerine ihtiyaç duyulmayacak

AK Partinin ve Erdoğanın sorunu çözme şekline karşı olduklarını iddia edeler önce şunu cevaplasın

siz kendi yömtenlerizi uyguladığınız halde 30 yıl da neden çözemediniz

soruz sizle başladı apoist akepeliler sorun bitmiş öcalan içeri tıkılmıştı ne halt ettiyseniz kimle pazarlık yaptıysanız pkk yı hortlattınız size boşuna apoist akepeliler demiyoruz

Geri