Fethullah Gülen CUMHURBAŞKANI MI OLACAK

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

qoawcy.jpg

Fethullah Gülen CUMHURBAŞKANI MI OLACAK

Sabih Kanadoğlu'na soruldu: Fethullah Gülen Cumhurbaşkanı mı olacak..

ANTALYA'da, Lozan Barış Antlaşması'nın 86'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Lozan'dan Lozan'a' konu başlıklı bir panele başkanlık eden Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konuşmacılardan Prof. Dr. Ünsal Yavuz'a, 'Lozan konferansının ikinci bölümünde İsmet Paşa, komutan Kruse'e one minute demiş mi?' diye sordu. Bu soru, salondakileri kahkahaya boğdu.

Lozan Barış Antlaşması'nın 86'ncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi tarafından “Lozan'dan Lozan'a' konu başlıklı bir panel düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen viyolo-piyano dinletisi, Barış Kerem Bahar ve Aslı Demirağ tarafından sunuldu. Dinletinin ardından ise oturum başkanlığını Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun gerçekleştirdiği panale, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Yavuz, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın konuşmacı olarak katıldı.

'AKP'YE ULUS DEVLET UYARISI'

Lozan'ın hiçbir zaman kaybedilmeyeceğini ve Sevr'e dönüştürülemeyeceğini belirten Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Bu bir ütopyadır. Ancak, Lozan sadece ve sadece Ankara'da korunabilir. Devlet bir takım tarikatların, mezheplerin, hocaların ve hoca efendilerin veyahut ırk esasına dayalı görüşmelerin kaynağı ise ve ulus devlet sağlanamamış ise orada demokrasinin kurulabilmesi, yaşatılabilmesi de güçtür. O halde Lozan'da asıl kazandığımız, ulus devlet ilkesinin hayata geçirilmesidir. Ulus devlet ilkesi, bu ülkenin temelidir ve bugün bu ülkeyi yönetenler, bunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar. Bugünlerde tersine esen rüzgar, bugün yine bizi Lozan'ı savunma ihtiyacı ortaya çıkarmıştır” diye konuştu.

'AKP KAPATILACAK MI?'

Sabih Kanadoğlu ile Prof. Dr. Bülent Yavuz'un son günlerde yaşananlara yönelik yaptıkları maç benzetmesi ise AKP'nin kapatılacağı ve birçok yöneticisinin de siyasi yasaklı mı olacağı yönünde yorumlara neden oldu. Prof. Dr. Bülent Yavuz, “Biz Atatürkçüler olarak bu maçı alırız. Silivri'ye gitmeden önce bunu çözmeliyiz” dedi. Prof. Dr. Yavuz'un bu sözlerini değerlendiren Kanadoğlu ise, “Evet bir maç benzetmesi yaparsak, süresi belli değil, hakem diye seçilenlerin işbirlikçi olarak seçildiği ortada. Öyle zannediyorum ki, rakip takım oyuncu eksilmesinden dolayı bu maçı kaybedecek” dedi.

SALONDA KAHKAHA RÜZGARI

Lozan Antlaşması görüşmelerinde dayatlamalara karşın İsmet İnönü'nün toplantıyı ilk görüşmelerde terk ettiğini hatırlaran Sabih Kanadoğlu'nun, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Yavuz'a konuşmasının ardından 'Lozan konferansının ikinci bölümünde İsmet Paşa, komutan Kruse'e one minute demiş mi?' şeklindeki sorusu tüm salonu kahkahaya boğdu ve büyük alkış aldı. Prof. Dr. Yavuz ise sadece gülümsedi ve Kanadoğlu, “Tamam ben cevabımı aldım” dedi.

'GÜLEN CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?'

Panelde, soru-cevap bölümünde bir dinleyicinin, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı görev süresi sona erdiğinde halk oylaması ile Fethullah Gülen'in mi cumhurbaşkanı seçileceğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Kanadoğlu, “Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'nı keyfinden bırakmayacak. Süresi dolduğu için bırakacak. Soruya gelince buna ben Fesupanallah derim” şeklinde cevapladı.

Türkiye'de 30 bin insanın katili olan Abdullah Öcalan'ın cezaevinden terör örgütünü yönettiğini belirten Sabih Kanadoğlu, “Hiç kimse bu ülkede terör örgütünü cezaevinden yönetememeli. 30 bin kişinin katilinin oradan yapılan yönlendirme ve çözüm önerilerine bu millet hiçbir zaman 'evet' demeyecektir” dedi.

'F TİPİ KADROLAŞMA KORKUNÇ BOYUTTA'

Bir izleyicinin F tipi örgüt olarak nitelendirilen Fethullah Gülen cemaatinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra yargıyı da ele geçirmeye yönelik durumu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Kanadoğlu, “Tabi bu bizim tesbitimiz değil ve kendilerinin ortaya koyduğu bir olay. Ben görevde iken yargıda belirli bir kadrolaşmayı görüyorduk, ama önleme gücümüz de yoktu. Bugün baktığımızda ise çok daha korkunç boyuta ulaştı” ifadesini kullandı.

'ERGENEKON'UN ARDINDAN NE GELECEK?'

Sevr antlaşmasının Malta sürgünün ardından geldiğini belirten Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş ise, "Bugün Ergenekon'un ardından ne gelecek acaba? Sevr gelmeden Türkiye'nin kahraman askerleri ve aydınları Malta'ya sürgün edilmişti. Sevr Antlaşması'nın ardında İngiltere olduğu düşünülüyordu ancak ABD'nin olduğu belgelendi. ABD Senatosu'nun aldığı o dönemdeki gizli kararları, 'ılımlı islam cumhuriyeti kurulacak ve tamamen yabancı güdümlü biri başa getirilecek' şeklinde" dedi. Türkiye'nin korku imparatorluğuna dönüştürüldüğünü de dile getiren Vural Savaş, en güzel yasaların askerler tarafından getirildiğini de söyledi. Savaş, bugün gizli tanıklar diye de PKK'lıların konuşturularak en şerefli Türk askerlerinin lekelenmeye çalışıldığını vurguladı.

'ELEŞTİRENLER ANITKABİR'DE HATİM İNDİRMELİ'

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Yavuz, uzun bir aradan sonra Cumhuriyet mitinglerinin yeniden düzenlemeye başladığını belirterek şunları söyledi:

“Cumhuriyet mitingleri aralıksız devam ettirilmeli. Malta sürgünlerinden Silivri sürgünlerine. Lozan öncesine benzer günleri yaşıyoruz. Bugün utanmadan sıkılmadan Atatürk'ü eleştirenler, özgürlüklerini ona borçlular ve Anıtkabir'e gidip sabaha kadar hatim indirmeleri lazım.”

'YARGI, BÜYÜK TEHDİT VE BASKI ALTINDADIR'

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK), Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş haline getirilme çabası olduğunu ileri sürerek, “Artık zaman gösteriyor ki, yargı bağımsızlığı büyük bir tehdidin altındadır” dedi.

Anayasa'nın 159'ncu maddesinin HSYK'nın görevlerini, yetkilerini gayet net, açık bir şekilde gösterdiğini belirten Kanadoğlu, şunları söyledi:
“Eğer zannediliyorsa ki, HSYK doğrudan doğruya Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı kararnameyi olduğu gibi onaylamakla görevlenmiştir, yanlış bir düşüncedir. Bağımsızlığı elinden alınan bir yargı siyasallaşır. Yapılmak istenen, HSYK'ya bir baskıyla, onu etki altında bulundurarak yargı bağımsızlığını doğrudan doğruya ortadan kaldırıp, Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş haline getirme çabası görülüyor. Yapılanlar tamamen Anayasa'ya aykırıdır. Artık zaman gösteriyor ki, yargı bağımsızlığı büyük bir tehdidin altındadır.”

Kaynak

istediği mevkilere kendi adamları yerleşemeyince kadrolaşma oluyor oda iyiymiş:)

ya bu adamlar harbi komik adamlar insan önce aynada bakar ve kendisine su soruları sorar.

daha önce beni bu mevkilere getirenler kadrolaşma yapıyormuydu?

beni babalarının hayrına mı bu mevkiye getirdiler yoksa onlar gibi düşündüğüm için mi getirdiler?

ben aslında kimlere hizmet ediyorum?

falan filan gibi milyonlarca soruyu kendine sormadan kadrolasmadan bahsetmesi acaip komik olmus.Aslında cevabını bildigi soruları kendisine sorması abesle iştigal olur ama bizim ki umut işte belki gercekten iyi niyetlidir düşüncesi ile böyle sorular soramsını istiyoruz ama nerde....

Ortalığı bulandırıp insanları kışkırtan
şu Kanadoğlu parazitinden de kurtulduğumuz günleri
nasip edecek rabbim!

çankayaya etek öpmeye gider artık bazıları :D:D:D

alıntı;

'AKP'YE ULUS DEVLET UYARISI'

Lozan'ın hiçbir zaman kaybedilmeyeceğini ve Sevr'e dönüştürülemeyeceğini belirten Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Bu bir ütopyadır. Ancak, Lozan sadece ve sadece Ankara'da korunabilir. Devlet bir takım tarikatların, mezheplerin, hocaların ve hoca efendilerin veyahut ırk esasına dayalı görüşmelerin kaynağı ise ve ulus devlet sağlanamamış ise orada demokrasinin kurulabilmesi, yaşatılabilmesi de güçtür. O halde Lozan'da asıl kazandığımız, ulus devlet ilkesinin hayata geçirilmesidir. Ulus devlet ilkesi, bu ülkenin temelidir ve bugün bu ülkeyi yönetenler, bunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar. Bugünlerde tersine esen rüzgar, bugün yine bizi Lozan'ı savunma ihtiyacı ortaya çıkarmıştır” diye konuştu._______________________________

tek bir paragrafındaki yanlışı düzeltmeye kalkılsa kitaplık çapta eser dökülesi şu absürt ve saptırma paragrafı irdelemek yeterlidir.. TÜRK tarihinden bile habersiz şu tekaüte zorlanmış koltuk saplantılı makam hırslısı, bir ayağı teneşire yakın ergenekon sevdalısı kanadoğlu lozan kazanımlarından bahsertmiş ve ayrıca LOZAN ınANKARADAN korunması gerektiğini beyan buyıurmuş... ben sana ne diyeyim kanadoğlu_? yok bişey demiyecem seni hala bişey biliyor ayağına sağa sola çağırıp mikrofon uzatan postal yalayıcılarına selamlarımı sunuyorum.. seni, vural savaşı, demireli, cindoruğu,hala kendinde bişey olduğunu sanan bilimum masonik kafanın o kendini ombüdsman sanan biraderlerin hepsine sonsuz selam ediyorum.. sizi çok seviyoruz aman ölmeyin ,varlığınız bizi hırslandırıyor azmimimizi güçlendiriyor sizin aciz yapılarınızı tek tek yıkan iman ve aksiyon hareketlerinin hergün bir menzil kazanmasını nolur görmeden ölmeyin diyorum...

bos konusmayı ne kadar cok seviyorlar ya..

Cumhurbaşkanı olupta ne yapacak.Üç beş kuruş maaşa mı talim edicek.Zaten amerika da bir eli yağda bir eli balda.Müritleri sağ olsun.

Cumhurbaşkanı olupta ne yapacak.Üç beş kuruş maaşa mı talim edicek.Zaten amerika da bir eli yağda bir eli balda.Müritleri sağ olsun.

MEVZU PARA DEİL ADAM TABİKİDE AMERİKADA DÜNYA KADAR MALI VAR ORDU GİBİ CEMAATİ VAR ALLAH BE.. VER.. ONUN AMA EGER YASALARLA ÖNÜ ACILIRSA FEYTULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ KESİN CUMHURBASKANI OLUR TAYYİP VE GÜL GİTTİGİNDE TÜRKİYEDE GERİYE KALAN (kalırsa tabi) NE KADAR GÜZEL SEY VARSA DA İÇİNE EDER....

feytullah hoca cumhurbaskanı olunca bizde müritlerimi olcaz yada çankaya köşkü çankaya dergahımı olcak ne dersiniz

fetullah cumhur baskanı olunca bizde müritlerimi olcaz çankaya köşkü çankaya gülen dergahımı olcak ha ha ha.

arkadaşlar fethullah gülen bir peygamber değildir ve onu peygamber olarak gören bir gerizekalı da yoktur. bu nasıl iş son peygamber bizim peygamberimizdir.O'ndan sonra da peygamber gelmemiştir gelmeyecektir.bu birinci nokta.
ikincisine gelince chp zamanında öyle kadrolaşma yaptıki (araştırırsanız görürsünüz) emsali bulunmaz. bu gün de dindarlar bir yerlere gelince hemen kadrolaşmadan bahsediyorlar.

MEVZU PARA DEİL ADAM TABİKİDE AMERİKADA DÜNYA KADAR MALI VAR ORDU GİBİ CEMAATİ VAR ALLAH BE.. VER.. ONUN AMA EGER YASALARLA ÖNÜ ACILIRSA FEYTULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ KESİN CUMHURBASKANI OLUR TAYYİP VE GÜL GİTTİGİNDE TÜRKİYEDE GERİYE KALAN (kalırsa tabi) NE KADAR GÜZEL SEY VARSA DA İÇİNE EDER....

üzerine konuştuğunuz insanları ne kadar tanıyorsunuz merak ediyorum. oturduğunuz yerden başkaları hakkında atıp tutuyorsunuz.

istediği mevkilere kendi adamları yerleşemeyince kadrolaşma oluyor oda iyiymiş:)

ya bu adamlar harbi komik adamlar insan önce aynada bakar ve kendisine su soruları sorar.

daha önce beni bu mevkilere getirenler kadrolaşma yapıyormuydu?

beni babalarının hayrına mı bu mevkiye getirdiler yoksa onlar gibi düşündüğüm için mi getirdiler?

ben aslında kimlere hizmet ediyorum?

falan filan gibi milyonlarca soruyu kendine sormadan kadrolasmadan bahsetmesi acaip komik olmus.Aslında cevabını bildigi soruları kendisine sorması abesle iştigal olur ama bizim ki umut işte belki gercekten iyi niyetlidir düşüncesi ile böyle sorular soramsını istiyoruz ama nerde....

bunlar için demokrasi kendi lehlerinde olduğu zaman ddemokrasidir. kendi kadrolarının pisliğini daha temizleyemedi bu memlekt valla yine iyi ayaktayız.bu sabih kanadoğlu nedir necidir bu vural savaş kimdir kime hizmet eder bunlar memleketi her zaman gerisin geriye götürmüş adamlardır. ve kaosların baş kahramanları herzaman bunlardır....

Fettullah sen napti cumhurbaskanimi oldu :D

anca filmde replik olur baskada bir halt olamaz :D

Geri