Ferrari FF

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Ferrari FF şirketin tarihindeki ilk 4 çeker otomobil.

4 kişilik otomobil aynı zamanda şirketin ilk 'Shooting Brake' tarzına sahip modeli; aracın her yanında birer kapının olduğu ve arka tavan hattının steyşın otomobilleri andırdığı bir tarz.

Ferrari FF 660 beygir gücünde 683 Nm tork üreten 6.3 litre hacminde V12 motora sahip.

Azami hızı 335 km/s olan Ferrari FF'in 0-100 km/s hızlanması 3.7, 0-200 km/s hızlanması 11 saniye.

Genişliği 1.95 metre olan aracın uzunluğu 4.9 metre.

Ferrari FF'in sürüşe hazır ağırlığı 1880 kg.

Araç ilk üretim yılında sadece 800 adet üretilecek.

Ferrari FF için düzenlenen özel tanıtım aktivitesi için İtalyan Hava Kuvvetlerine ait helikopterler kullanıldı.

Ferrari FF'in özel tanıtımı 2350 metre yüksekliğindeki Dolomites tepelerinde gerçekleştirildi.

Buz ve kar pistinde gerçekleştirilen tanıtım aktivitesi için 2 adet Ferrari FF ancak kayak liftleriyle ulaşabilen bölgeye, askeri kargo helikopterleriyle taşındı.

Ferrari FF kaygan zeminde 4 çeker olmanın getirdiği avantajı kullanıyor.

Araç motorun gücünü 7 vitesli çift kavramalı şanzımanı ile tekerleklerine iletiyor.

Patenti Ferrari'ye ait olan 4 çeker sistemi, konvansiyonel sistemlere göre yaklaşık yüzde 50 daha hafif.

Ferrari FF'in kabini.

Arka koltuklar iki yetişkini alabilecek şekilde tasarlanmış.

Takometre dışındaki göstergeler dijital ekranda yansıtılıyor.

Ferrari'nin Manettino dediği, aracın stabilite sistemini, yol koşullarına veya sürücünün isteğine göre direksiyondan ayarlayan sistem.

Havalandırma, vites ve cam kontrolleri

Aracın gittiği hız, bulunduğu vites ve motor devri, sürücü koltuğu yanından izlenebiliyor.

Ferrari arka koltukta oturanlara TV veya DVD izleme imkanı da sunmuş.

Bagaj hacmi 450 litre. Koltuklar yatırıldığında hacim 800 litreye çıkıyor.

Geri