Fenerbahçe ile Galatasaray çeyrek finalde eşleşti

D4gg3Я

ultrAslan
Reaction score
0
Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Fenerbahçe ile Galatasaray çeyrek finalde eşleşti. İlk maç 3 Şubat'ta Kadıköy'de, rövanş ise 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimine göre eşleşmeler şöyle gerçekleşti:

Çaykur Rizespor - Beşiktaş
Fenerbahçe - Galatasaray
Gençlerbirliği Oftaşspor - Kayserispor
Adana Demirspor - Gençlerbirliği"

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde ilk maçlar 3 Şubat'ta, rövanş müsabakaları ise 27 Şubat'ta oynanacak.

5-1 ' i Unutmayın Unutturmayın :durdurun:clap

İlk macın Kadıköy'de olması iyi...!

maçlar gzl olacak haydi hayırlısı gerçi tv de vermiyo dimi maçı :(

FENERLİ ARKADAŞALR ŞİMDİDEN ALDIK GİTTİK YORUMLARINDA BULUNUYORLAR (burada rastlamadım ama illaki diyeceklerdir) BEN SİZE KÜÇÜK BİR İSTATİKLİK SUNAYIM BİZ KONUŞMAYALIM İSTATİSLİKLER KONUŞSUN DERİM

TÜRKİYE KUPASI'NDA YAPILAN TOPLAM 23 MAÇTAN 11'İNİ GALATASARAY, 3'ÜNÜ FENERBAHÇE KAZANDI,9 MAÇ DA BERABERE SONUÇLANDI..

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2 sezon öncesinde olduğu gibi Fortis Türkiye Kupası'nda yine çeyrek finalde birbirleriyle eşleşti.

Ezeli rakipler kupada en son 2005-2006 sezonunda çeyrek finalde eşleşmiş, Kadıköy'deki ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Mecidiyeköy'deki rövanşı 3-2 yitirmesine rağmen, gol averajıyla turu geçmeyi başarmıştı.

Kupada iki takım arasında 2004-2005 sezonunda, 11 Mayıs 2005'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçını ise Galatasaray 5-1 kazanmıştı.

Bu sezon 46. kez düzenlenen kupayı daha önce Galatasaray 14, Fenerbahçe ise 4 kez müzesine götürdü.

-KUPADA GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ-

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 99 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise ezeli rakibinin gerisinde kaldı.

İki takım arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan toplam 23 maçtan 11'ini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray 39, Fenerbahçe ise 28 gol attı.

Bu arada ezeli rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, 1 kez de uzatma bölümünde belirlendi.

-TÜRKİYE KUPASI MESAİSİ-

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 5 kez yarı final, 4'er kez de final ve çeyrek finalde eşleşti, 9 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı.

Ezeli rakiplerin, kupada daha önce birbirleriyle yaptıkları maçlar şöyle:

1962-63 Sezonu: Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 1 - 2

Galatasaray-Fenerbahçe: 2 - 1

1964-65 Sezonu: Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 0 - 0

Galatasaray-Fenerbahçe: 1 - 0

1965-66 Sezonu: Yarı Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 0 - 0

Galatasaray-Fenerbahçe: 3 - 1

1968-69 Sezonu: Yarı Final

1973-74 Sezonu: Yarı Final

Galatasaray-Fenerbahçe: 0 - 0

Fenerbahçe-Galatasaray: 3 - 0

1981-82 Sezonu: Çeyrek Final

Galatasaray-Fenerbahçe: 2 - 0

Fenerbahçe-Galatasaray: 2 - 2

1984-85 Sezonu: Çeyrek Final

1988-89 Sezonu: Çeyrek Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 2 - 2

Galatasaray-Fenerbahçe: 3 - 4

1994-95 Sezonu: Yarı Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 1 - 1

Galatasaray-Fenerbahçe: 1 - 1 (Penaltılarla 7-6)

1995-96 Sezonu: Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 1 - 1 (Uzatmada)

2000-2001 Sezonu: Yarı Final

Fenerbahçe-Galatasaray: 4 - 4 (Penaltılarla 7-6)

2004-2005 Sezonu: Final

Galatasaray-Fenerbahçe: 5 - 1

2005-2006: Çeyrek Final

08.03.2006 Fenerbahçe-Galatasaray: 2 - 1

22.03.2006 Galatasaray-Fenerbahçe: 3 - 2

Herkes Ne Olacagını Biliyor Zaten Yorumlarımızı Fenerbahce Kac Atar Seklınde Yapalım Bence ıstatıkcı Arkadasada Sen Son Bızı Kadıkoyde Ne Zaman Yendınız Ve En Son Bızı Ne Zaman Yendıgınızı Soruyorum Klasık Bır Fenerbahce 6alatasaray Macı Olacak Sahaya 11 Tane Fener Forması Atın Yeter Yıldızlarımızı Yormanın Luzumu Yok

Herkes Ne Olacagını Biliyor Zaten Yorumlarımızı Fenerbahce Kac Atar Seklınde Yapalım Bence ıstatıkcı Arkadasada Sen Son Bızı Kadıkoyde Ne Zaman Yendınız Ve En Son Bızı Ne Zaman Yendıgınızı Soruyorum Klasık Bır Fenerbahce Galatasaray Macı Olacak Sahaya 11 Tane Fener Forması Atın Yeter Yıldızlarımızı Yormanın Luzumu Yok

istersen sen önce rakip takıma nasıl hitap edilecegini bir yerden ögren ikici olarak farkettiysen kupa maçı sitatislikleri ama dogru sende haklısın kaç tane kupa maçı gördünkü bu yaşına kadar benim yaşım 30 pek fenerbahçenin kupa maçını seyretmeşansı bulamadım

...Galatasaray böyle oynadığı sürece değil Kadıköyde galip gelmek AliSamiYen de bile yenemeyiz...gerçekleri görelim arkadaşlar artık şişirme toplarla hiçbişey yapamayız...:eek:

Herkes Ne Olacagını Biliyor Zaten Yorumlarımızı Fenerbahce Kac Atar Seklınde Yapalım Bence ıstatıkcı Arkadasada Sen Son Bızı Kadıkoyde Ne Zaman Yendınız Ve En Son Bızı Ne Zaman Yendıgınızı Soruyorum Klasık Bır Fenerbahce 6alatasaray Macı Olacak Sahaya 11 Tane Fener Forması Atın Yeter Yıldızlarımızı Yormanın Luzumu Yok

bence senin canın ban çekiyor!

Ağnızı yormayın arkadaşlar
S2.jpg

bu onlara yeter.

hadi hayırlısı

arkadaşlar klasik fener avunması işte bi takım 10 kişi eksik çıkarsa maça yenceksnz tabi ayrıca o sakatlar takımn aslarıysa bu sizin şansınız bu hafta hem ayhan hem lincol hem nonda oynasın bakın ortada kalıyomu saraçoğlu die bişi saraçoğlu belediye mezarlığı olur orası puhaa :D

Geri