Hooijdonk, Alex'e güveniyor
Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve attığı goller ile sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Hollandalı oyuncu Pierre van Hooijdonk da, Fenerbahçe'nin bugün oynayacağı Chelsea maçını izlemek için Şükrü Saracoğlu'na geldi. Maçtan önce karşılaşma ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Hooijdonk, Fenerbahçe'nin, Chelsea'yi eleyeceğini umduğunu söyledi. Hollandalı oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: "Atmosfer gerçekten etkileyici, herkes bu karşılaşmayı bekliyor. İnsanların tek düşüncesi bu maç. Chelsea, Arsenal, Roma gibi takımların arasında Fenerbahçe'nin de isminin olması çok önemli bir olay. Her şey bir anda olmuyor, adım adım ilerliyor. Fenerbahçe çok iyi bir yolda. Şampiyonlar Ligi'nde son 8 takımdan bahsediyorsanız, zayıf bir takımdan bahsedemezsiniz. Chelsea çok para harcayıp çok iyi bir takım kurdu. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorlar, şu ana kadar bunu gerçekleştiremediler. Fenerbahçe'nin bu turda Chelsea'yi durduracağını umut ediyorum. Fenerbahçe çok güçlü bir takım ve turu geçebilir."
F.Bahçe'nin bu durumlara geleceğini düşünüyor musun sorusuna Pierre van Hooijdonk şu yanıtı verdi: "CSKA Moskova maçında Deivid'in attığı golden sonra bazı şeylerin değişebileceğini düşündüm. Bazı maçlarda dönem dönem düşüncelerim değişti. Sevilla ile oynanan ikinci maçın başında umutsuzluğa düştüm, ancak daha sonra Fenerbahçe maçı kazanınca bu takımda oynadığım için gurur duydum." dedi.
"ALEX, KALEYE YAKIN NOKTALARDA TOPLA BULUŞMALI"
Fenerbahçe'nin Alex'i kaleye yakın noktalarda topla buluşturması gerektirdiğini söyleyen Hooijdonk sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe tehlikeli bölgelerde Alex'i topla buluşturursa golleri bulabilir. Eğer kaleye 15-20 metre kala Alex'i topla buluşturabilirseniz bu çok tehlikeli olur, yoksa Alex geriye çok gelirse yoruluyor ve oyundan düşüyor. Alex çok önemli bir oyuncu, takımının en önemli kozlarından. İki maçlık bir mücadelenin ilk maçı bu, taraftarlara burdan seslenmek istiyorum, taraftarlar hemen gol olmasını istiyor ama erken gol olmayabilir, bu nedenle taraftar sabırlı olmalı. Fenerbahçe'de hiç bir zaman unutamayacağım anılar yaşadım. Önemli bir maç olduğunda ve programım da uygunsa Saracoğlu'nu gelip maç izlemekten büyük mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe'ye olan sevgimi herkes biliyor, kulüpte bir görev alırsam bundan büyük mutluluk duyarım. Burda olduğum zaman taraftarımız beni hep destekliyor ve bundan gurur duyuyorum."
02.04.2008
Kaynak : Sporx.com