Zico "Önemli Bir Galibiyet Aldık"
Teknik Direktörümüz Zico, maç sonrası yaptığı açıklamalarda önemli olanın bu maçı kazanmak olduğunu belirterek, rövanş için avantajlı olduklarını ifade etti. Zico, "Futbolun içinde oluşabilecek 3 skordan 2`si bizim lehimize olacak" dedi. Maç sonrası ilk olarak canlı yayında açıklamalar yapan Zico, rövanş için "Futbolun içinde oluşabilecek 3 skordan 2`si bizim lehimize olacak. İkinci yarıdaki oyunumu orada gösterebilirsek, İngiltere`den olumlu bir sonuçla dönebiliriz. Chelsea kendi sahasında da beraberlikler, mağlubiyetler almış bir takım" diye konuştu. Zico basın toplantısında ise sözlerine oynadığımız maçı değerlendirerek başladı. Zico, "Maça dikkatlice başlamadık. Dikkatsiz oynarsanız, karşınızdaki bu oyuncular sizi yıkabilir. İkinci yarı oyuncularım iyi bir şekilde oyuna döndü. Doğru işleri yapmaya başladık ve galibiyet geldi. Maçın ilk yarısını izleyenler, bu maçı çevirebileceğimizi inanmayabilirdi. Fakat biz tam tersini yaptık" diye konuştu. Basın toplantısında ikinci maç için skorun yeterli olup olmadığı yolundaki soruya ise Zico, "Önemli olanın kazanmaktı" diye yanıt vererek, "İki takım da iyiydi. Her takım kendi evinde iyi oyunu beceremeyebilir. Fenerbahçe kaliteli oyuncularıyla bunu beceriyor. İkinci maçta, olabilecek 3 sonuçtan 2`si bize yarıyor. Bu da demek ki bu galibiyet bizim için önemli" diye konuştu.
Fenerbahçe`nin başarısındaki kendi payı sorulduğunda ise Zico, "Bu tip başarıları kişilere bağlamak doğru değil. Bu başarıda başkan, yöneticileri, teknik kadrodan futbolculara ve tüm çalışanlara kadara herkesin ayrı ayrı payı vardır. Benim futbol kariyerimde bu tip başarıları yakalamış olmamın bunda belki biraz etkisi vardır. Onlara bunu iyi aktarmış ve aşılamış olabilirim. Ama önemli olan yönetim, teknik kadro ve futbolcuların hepi birlikte yaptığı çalışmadır" diye konuştu.
İkinci maç için aradaki kısa sürenin kendileri gibi Chelsea`yi de olumsuz etkileyeceğini söyleyen Zico, "5 günlük süre, toparlanma için kısa olduğu için, bu Chelsea ve bizim adımıza negatif etki yapar. Cumartesi günkü kadromda yüzde 100 faydalı olabilecek ve hazır olacak oyuncuları sahaya süreceğim. Sadece bizi değil Chelsea`yi de etkileyecektir bu kısa süre" diye konuştu.
Zico, Şampiyonlar Ligi`nde finale yükselme konusunda ise, "Biz şu anda Moskova`yı değil, önümüzdeki rakibimizi ve Stamford Bridge`deki maçımızı düşünüyoruz. Şu anda Moskova`yı düşünmek yanlış. Önemli olan etap etap gitmek" diye konuştu.
İyimser biri olduğu için maçı çevirebileceklerine her zaman için inandığını belirten Zico, "İkinci yarı risk almamız gerekiyordu. Kontratak yeme riskimiz vardı. Risk almazsanız kazanamazsınız" dedi.Zico, Japonya`da ve Brezilya`dakilerle birilikte Fenerbahçe`yi destekleyen çok sayıda taraftar olduğunu sözlerine ekledi.
Alex "İkinci Yarı Kendimizi Bulduk"
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Chelsea`yi kendi evimizde 2-1 mağlup eden Fenerbahçemizde kaptanımız Alex açıklamalarda bulundu. Kaptanımız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Chelsea karşısında kendi evimizde galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Çok büyük bir ekibe karşı kazandık. Maçı değerlendirecek olursak ilk yarıda kötü bir performans sergiledik. Bu yıl Şampiyonlar Ligi`nde oynadığımız en kötü performanstı diyebiliriz. Ancak ikinci yarıda kendimizi bulduk. İstediklerimizi yapmaya ve kendimiz gibi oynamaya başladık. Bu şekilde de galibiyet geldi. İngiltere`de oynayacağımız maçta iki skor bizim avantajımıza olacak. Beraberlik ve galibiyet durumunda turu geçen taraf olacağız. Orada daha da iyi bir performans göstermek istiyoruz."
Deivid "Pest Etmedim Ve Golümü Attım"
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında kendi kalesine ve rakip kaleye attığı iki golle maçın kaderini belirleyen Deivid açıklamalarda bulundu. Deivid, şunları söyledi: "Sadece attığım gol için değil, kazandığımız ve kendimi affettirdiğim için çok mutluyum. Başımı öne eğmedim. Hırsımı devam ettirdim, pes etmedim ve golümü attım. O pozisyonda topu kesmek istedim fakat top içeri girdi, yapacak bir şey yok. Önemli olan boyun eğmemekti ve maçı çevirmekti. Bunu yaptık. Rövanş için gol sözü vermiyorum ama bu kadar hırslı, istekli ve yürekli bir futbol sözü veriyorum."
Kazım "Takım Olarak İyi Oynadık"
Fenerbahçemizin Chelsea karşısındaki ilk golünü atan oyuncumuz Kazım FBTV`ye açıklamalarda bulundu. Kazım şunları söyledi: "Kendi evimizde rakibimize karşı kazandığımız için mutluyuz. Bizim için küçük de olsa deplasmanda oynayacağımız maç için bir avantaj. Deplasmanda da bir maç oynayacağız. Bunun bilincindeyiz. Bu galibiyet, ilk golü ben attım diye bana yüklenmemeli. Çünkü biz bir takımız ve bu anlamda iyi ve kötü her şeyi birlikte yapıyoruz. Bu anlamda takım olarak iyi oynadık ve kazandık."
antu.com