Fenerbahçe 2 - 0 MTK (Şampiyonlar Ligi 2. Tur İlk Maçı - TEK BAŞLIK)

Fenerbahçe 2 – 0 MTK Budapeşte

307uwz4.jpg

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu İlk Maçı'nda Fenerbahçemiz ile MTK Budapeşte, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Fenerbahçemizin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Takımımızın gollerini Roberto Carlos ve Selçuk Şahin attı. Takımımız bu karşılaşmayla birlikte 2008 – 2009 sezonunun ilk resmi maçına çıkmış oldu.
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu İkinci maçını 6 Ağustos 2008 Çarşamba günü Macaristan'da oynayacak.

Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle:

14. dakikada Kazım'ın sağdan ceza sahasına gönderdiği topa Güiza'nın arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
16. dakikada Roberto Carlos'un ceza sahası dışından sert şutunda defansa da çarpan top kaleci Vegh'in solundan filelerle buluştu. 1-0
33. dakikada Semih'in sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Güiza vuramadı ve top yandan auta çıktı.
37. dakikada ceza sahası önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Babor'un şutunda top baraja çarparak üstten auta gitti.
42. dakikada Alex'in ceza sahası önünde yerden attığı şutta kaleci Vegh iki hamlede topu kontrol etti.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışında attığı sert şutta top kaleci Vegh'de kaldı.
59. dakikada ceza sahası önünde Gökhan Gönül'ün geriye çıkardığı topa gelişine sert vuran Selçuk'un şutunda top filelere gitti: 2-0
63. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Lugano'nun şutunda top yandan auta gitti.
66. dakikada Semih'in soldan arka direğe yaptığı ortada Güiza kafayı vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
74. dakikada Güiza'nın ceza sahası önü sağ çaprazında düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex, topu yerde ceza sahasına gönderdi, penaltı noktası önünde topun gelişine sert vuran Kazım'ın şutunda top direkten döndü.
90+1'de Burak'ın sağdan arka direğe yaptığı ortaya müsait pozisyonda ayak koyan Alex'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Serge Gumienny , Walter Vromans , Mark Simons (Belçika)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan Gönül , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Kazım (Burak dk. 84), Uğur (Gürhan dk. 67), Selçuk , Alex , Semih (Emre Belözoğlu dk. 76), Güiza
MTK BUDAPEŞTE: Vegh , Horvath , Lambuliç , Pollak , Pinter , Zsidai , Patkai (Szabo dk. 46 ), Nagy, Balogm, Urban (Pal dk. 57), Bori (Hrepka dk. 85)
GOLLER: Roberto Carlos (dk. 16), Selçuk (dk. 59)
SARI KARTLAR: Bori, Pollak, Balogm (MTK Budapeşte), Selçuk (Fenerbahçe)

121ejjp.jpg

Teknik Direktörümüz Luis Aragones, 2-0'lık MTK galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, oynanan oyundan memnun olduğunu vurguladı. Teknik Direktörümüz , karşılaşma için "Kalemizde gol görmememiz bizim için önemli bir veri. Her geçen gün topu daha fazla döndürüyoruz ve daha fazla pas yapıyoruz bizim için önemli bir gösterge bu" dedi. Aragones, Emre ve Alex'in yan yana oynayıp oynayamayacağıyla ilgili bir soruyu ise "Emre ve Alex'in aynı anda oynaması benim için problem olmaz. İki oyuncu da iyi oynadığı sürece sahada olabilir" yanıtını verdi. Teknik Direktörümüz Luis Aragones, basın toplantısında ise takımının MTK Budapeşte'yi üstün bir oyunla yendiğini ifade etti. Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında aldıkları 2-0'lık galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında Aragones, ''Bugün iki şey önemliydi; Kalemizde hiç gol görmememiz, Defansif anlamda iyi kapandık. Yeterince gol pozisyonuna girmeyi başarabildik. Her geçen gün pas trafiğimiz hızlanıyor ve oranımız daha fazla artıyor. Bugün sahada tek bir ekip vardı onun adı da Fenerbahçe'ydi'' diye konuştu.

Bu sonucun tur için yeterli olup olmayacağı sorusuna Aragones, ''Futbolda hiçbir zaman kesin konuşmak diye bir şey yoktur. Umut ediyorum ki, bizim için avantajlı bir skor olacaktır. Hiçbir zaman 'Bu sonuç yeterlidir' diyemeyiz'' yanıtını verdi. Kezman ve Maldonado'yu kadroya almamasının, gözden çıkarıldıkları şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağı sorusuna Aragones yanıt vermedi ve ''Ben buraya maç hakkında konuşmaya geldim. Bu tip, oyuncular hakkındaki bireysel sorularınızı fazla yanıtlamak istemiyorum'' dedi

Fenerbahce.org

2-0 güzel bence ama daha fazla olabilirdi

tbrkler fb...

Bizim Kazım olmuş Kazımdinho..biraz daha şanslı olsaydık fark olurdu ama bu skor da yetiyor.hala transfer yapılacak olmasına ragmen oynana futbol bizi heyecanlandırmaya yetti.

ben fenerı sevmem ama yurtdısında oynayacagı yanı yabancılarla oyanaycagı macları kazanmasını ısterım bu yuzdden de basarılar dılerım ama turkıye lıgınde kume dusssun :D:D:D:

ѕσηυη¢υ;3291302' Alıntı:
Bizim Kazım olmuş Kazımdinho..biraz daha şanslı olsaydık fark olurdu ama bu skor da yetiyor.hala transfer yapılacak olmasına ragmen oynana futbol bizi heyecanlandırmaya yetti.

yalnız cıdden macta sağ kanadı darma duman ettı bıde ust dırektıkı ıcerı gırseydı tam oyuna yakısır bı son olurdu

Aragones: Sahada tek bir takım vardı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında 2 - 0 kazandıkları MTK Budapeşte maçının kendileri için iki açıdan önemli olduğunu ve bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Aragones, gol yemediklerini ve rakibe pozisyon vermediklerini belirterek, bunun takım için önemli olduğunu belirtti.

Maçın oynandığı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda maçtan sonra konuşan İspanyol teknik adam, ''MTK Budapeşte karşısında, iki şey bizim için önemliydi. Bunun ilki gol yememekti bunu başardık, ikincisi ise pozisyon vermemek ve pozisyon üretmekti, bunu da başardık. Takım olarak iyi kapandık, pozisyon vermedik. Bugün sahada tek bir takım vardı o da Fenerbahçe'ydi.'' dedi.

Bir basın mensubunun 2 - 0'ı yeterli görüyor musunuz? şeklindeki soruya ise, ''Futbolda hiç bir zaman kesin konuşmak yoktur. 2-0 umarım rövanş için bize yeterli olur. Futbolda hiç bir zaman garanti yoktur, daha fazla atmalıydık diye bir şey de yok.'' diye cevap verdi.

Kezman ve Maldonado ile ilgili sorulara, 'ben buraya maç hakkında konuşmaya geldim' diyerek cevap vermeyen İspanyol teknik adam, MTK ile ilgili bir Macar gazetecinin sorusuna ise, ''Teknik anlamda iyiler, atağı düşünen bir takım, genç bir kadroya sahipler, fakat defansif anlamda zayıflar. Buna rağmen bizim saygımız sonsuz.'' şeklinde cevap verdi.

Bu arada Fenerbahçe 6 Ağustos'ta deplasmanda oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına yarın saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla başlayacak.

- GARAMİ: ''FENERBAHÇE İLE OYNAYARAK TECRÜBE KAZANDIK'' -

MTK Budapeşte Teknik Direktörü Jozsef Garami ise, Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını, kendi takımının ise genç ve tecrübesiz bir ekip olduğunu söyledi.

Macar teknik adam, ''Biz genç bir takımız, böylesi uluslararası bir mücadelede ilk kez yer aldılar. İlk yarıda özellikle istediklerini sahaya yansıttılar. İkinci yarıda kayda değer güzel pozisyonlarımız vardı, ama gole dönüştüremedik. Fenerbahçe üst seviyede bir takım, yakaladığı fırsatları değerlendirdi. Biz ise girdiğimiz pozisyonları gole çevirseydik iyi olacaktı, iki şanssız gol yedik. Fenerbahçe bugünkü maçı hakkıyla kazandı.'' dedi.

Macar teknik adam rövanş için ne dersiniz? şeklindeki soruya da; ''Fenerbahçe ile oynamanın zor olduğunu daha öncede söyledim. Üst düzey oyuncuları var. Colin Kazım'ı durduramadık, savunma oyuncularımızı hep geride bıraktı ve etkili oldu. Bizim oyuncularımız Fenerbahçe ile oynayarak tecrübe kazandılar. Evimizde oynayacağımız maçta umarım istediğimiz sonucu alırız.'' diye cevap verdi.

“HeyecanLanmadım Dersem Yalan OLur !”

2008-07-30_emre446.jpg

Oyuncularımızdan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe formasıyla ilk kez sahaya çıktığı zaman tatlı bir heyecan yaşadığını, taraftarın da kendisine yardımcı olduğunu söyledi.
İlk kez Fenerbahçe formasını giydiği MTK maçı sonrası FB TV'ye açıklamalar yapan Emre Belözoğlu, "Her şeyin hayırlı ve iyi olmasını diliyorum. Değişikliğin yapıldığı ve oyuna girdiğim dakikalarda heyecanlanmadım dersem yalan olur. Bunlar tatlı heyecanlardı. Taraftarlar da yardımcı oldu. Çok güzel dakikalardı" diye konuştu. Maçı da değerlendiren Emre, "Biz sezona yavaş yavaş hazırlanan bir takımnız. Bizim bu takıma göre çok güçlü olduğumuz aşikar. Sadece konsantre olmadığımız dakikalarda biraz sıkıntı oldu. Konsantre olduğumuz anlarda ise etkili olduk. Daha fazla Daha fazla gol atabilirdik. Onların ise gol pozisyonu yok. Budapeşte'de turu çok rahat geçeriz. Artık bundan sonraki maçlara konsantre olmalıyız" diye konuştu.

Emre bu takımda 10-15 maç oynayıp bence yedeğe çekilir sonra:D

maçı izleyemedim şöyle adam gbi bi takımı izlesekte yorum yapsak yaa izleyipte memnun kalan warmı ? yada memnun olmayan ?

Geri