Fenerbahçe 2 - 0 MTK (Şampiyonlar Ligi 2. Tur İlk Maçı - TEK BAŞLIK)

anakinrick

1.618
Reaction score
0
Macaristan'ın en ünlü futbol yorumcularının başında gelen ve Macaristan'da çıkan tek günlük spor gazetesi Nemzetisport'un futbol müdürü Andras Vincze, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaşacağı MTK Budapeşte takımı hakkında, ''MTK'nın İstanbul cehenneminden çıkması mucize olur'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Andras Vincze, MTK ve Fenerbahçe'nin kadro bakımından aralarında çok önemli kalite farkı olduğunu söyledi. MTK'da Avusturya kampının son gününde sakatlanan orta sahanın en önemli oyuncularından Jozsef Kanta'nın uzun süre sahalardan uzak kalmasının, ''Allah'ın Fenerbahçe'ye lütfu'' olduğunu belirtti.
Fenerbahçe'nin, bu durumda MTK karşısında çok daha rahat neticeye gidebileceğini söyleyen ünlü Macar gazeteci, yaş ortalaması yaklaşık 23 olan MTK'nın mağlubiyeti kabul etmeyen bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Vincze, dün gece Macaristan Ligi'nde Kaposvar karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyette, ilk yarıyı 3-0 geride kapatan MTK takımının, ikinci yarı çok koşarak maçı rakip sahaya yıktığını, önemli pozisyonlar bulmasına karşın sadece bir gol atabildiğini söyledi.

-''MTK ŞU AN MOTORSUZ BİR ARABA GİBİ''-

Andras Vincze, MTK'da orta sahanın beyni olarak görev yapan Jozsef Kanta'nın sakatlanmasıyla takımın, motoru olmayan bir arabaya benzediğini, Kanta'sız bir MTK'nın defansının bocaladığını kaydederek, ''Zira orta sahadaki tüm akınları bu futbolcu kesiyor. Ancak onun yokluğunda defans daha fazla rakip forvetle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu da takımda alışılmadık bir şey'' dedi.
Macar gazeteci, MTK'nın genç futbolcularının İstanbul cehenneminden çıkmalarının mucize olacağını, ancak yine de alınacak 2-1'lik mağlubiyetin MTK'ya rövanş maçı için avantaj sağlayacağını belirtti.

radyospor.com

MTK GOL YAĞMURUNA TUTULABİLİR
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi MTK Budapeşte, dün başlayan Macaristan Sopron Ligi'nin açılış maçında, deplasmanda Kaposvar'a 3-1 yenildi.

Macar medyası, MTK'nın Kaposvar karşısında aldığı sürpriz yenilginin Fenerbahçe maçı öncesi moral bozukluğuna sebep olabileceğini, kadrosunda çok sayıda yıldız futbolcu bulunan sarı-lacivertli takımla İstanbul'da yapılacak ilk maçta MTK'nın gol yağmuruna tutulabileceği yorumlarını yaptı.

Kaposvar maçından sonra açıklama yapmayan teknik direktör Jozsef Garami, rakiplerini iyi futbol ve aldıkları galibiyetten dolayı tebrik etti.
maraton.com

mtk budapeşte fenerbahçenin %1'i olamaz bu yüzden gol yağmuruna hazırdır onlar kart görmemek sakatlanmamak gerek haydi hayırlısı

yıllardır buyuk takımların en buyuk belalırları yıne böyle kucuk takımlar kımse ne oynadıgını bılmez
onun ıcın cok dıkkatlı olmamız lazım
rehavete kapılmamak lazım.

ben bu maçın öyle çok kolay geçeceğini zannetmiyorum çünkü fb oynadığı hazırlık maçlarında daha tam hazır bi görüntü vermedi

Her ne kadar koLay lOkma gibi görünsede macaristanın en kökLü kluplerinın başında...Ve dinamik futboL oynuyorLar.2 maçını izLedim MTK'nın adamLar yoruLma nedir biLmiyor..ßen fenerbahçenin en son maçınıda izLedim...Farka gitmemiz biraz zor gibi..Amaç eLemek oLsun farka gitmek değil..=)​

Macar takımı maç öncesi taktiğini iyi kuLLanıyor.. BöyLe durumLarda hem Türk hem Macar basınının fb'yi mutLak favori görmesi fbLi topçuLara mutLak rehavet getirir.. DikkatLi oLunması Lazım..

fener favori,mtk ya elenmesi ihtimal dısı

ha fark olmuş ha olmamış maçları alıp para almaya bakalım

MTK Budapeşte'nin teknik direktörü Jozsef Garami, ''Kimse Bizden Mucize Beklemesin"

Budapeşte -

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Macaristan'ın MTK Budapeşte takımında, teknik direktör Jozsef Garami, ''Çok güçlü bir takımla oynayacağız. Kimsenin bizden mucize beklemeye hakkı yok'' dedi.

Sabah yapılması planlanan antrenmanı iptal ederek Fenerbahçe'nin maç kasetlerini izleyen MTK Budapeşte takımında, teknik direktör Jozsef Garami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin maç kasetlerini oyuncularına saatlerce izlettiğini belirterek, ''Beklediğimden çok daha güçlü bir Fenerbahçe gördüm.

Sarı-lacivertli takımın futbolcuları koşmuyor, adeta uçuyorlar. Semih'e ise markaj yapacak futbolcu göremiyorum. O kadar çok koşuyor ki onu savunacak oyuncu daha ilk yarıda yorulur. Çok ciddi bir takımla oynayacağız.

İki kulübün futbolcularının değeri ortada. Dolayısıyla kimsenin bizden mucize beklemeye hakkı yok. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda çok koşarak ve iyi savunma yaparak Türkler'i durdurmaya çalışacağız. Budapeşte'ye iyi bir sonuçla gelmek için gayret göstereceğiz'' diye konuştu.

MTK Budapeşte'nin milli kalecisi Ferenç Vegh ise ellerinden gelen her şeyi sahaya yansıtacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Türkler bizden beyaz bayraklarla teslim olmamızı beklemesinler.

8 sene önce turu geçen taraf biz olmuştuk. Şimdi neden olmasın? Fenerbahçe'nin değeri ortada, dünya yıldızlarının oynadığı bir kulüp. İstanbul cehenneminden en iyi sonuçla çıkmak için ben ve genç arkadaşlarım savaşmaya hazırız.

Ümidim 6 Ağustos'ta Budapeşte'de yapılacak rövanş maçına iyi bir skorla çıkmak.'' Basına kapalı olarak yapılan akşam antrenmanında ise teknik direktör Garami'nin futbolcularına taktik çalışması yaptırdığı öğrenildi. MTK Budapeşte, yarın öğle saatlerinde özel bir uçakla Türkiye'ye hareket edecek.

maçkolik

AdamLar şimdiden yusuf yusuf atmaya başLamış...Maçtan sonra çimLeri suLamamıza gerek kaLmıcak Sanırım..:)

şaka ßir yana çok kolay ßir maç oLmucak bu bariz gerçek...​

bizi gaza getirmeye çalışıyorlar ama rahat yeneriz

Geri