Fazla yoruma gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

VAVRULU

Banned
Reaction score
0
Aşağıdaki fotoğraflar, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan Cengiz Kahraman’ın hazırladığı "1929 Kışı/Bir Şehir Efsanesi" kitabından alınmıştır.

Bu iki fotoğraftan biri 81 yıl önce, ikincisi ise 79 yıl önce çekilmiştir.

2008 yılında, bilgi çağını yaşayan dünyada, Türkiye’nin kadınları örtmek için uğraşan bir iktidar tarafından yönetilmesi konusunda fazla yorum yapmaya gerek yoktur.

th_61456_4718472_123_211lo.jpg

th_61450_4718471_123_359lo.jpg

Hürriyet

bu resimLerdeki hanımLar sakın öğrenci oLmasınLar
sadece bir soru ?

Hükümet kadınları örtmek için uğraşıyor demek... Uzun süredir bu kadar iddialı bir söz duymamıştım :)

Hükümet kadınları örtmek için uğraşıyor demek... Uzun süredir bu kadar iddialı bir söz duymamıştım :)

hüseyin öldürecen sen beni :]

şimdi direk olmasa bile böyle bir düşünceleri ortada.
örnek olarak. yök başkanı (onun kendi açıkmaları tbmm başkanıyla olan sohbeti). örnek olarak mahalle baskılar ki bu baskıları yaptıranlar ortada.
bunlar gözle görülen şeyler.

tam tersinede zorla açılcan diolar askeri sınavlarda düğünlerde başın kapalı giremion üniversteye giremion başın kapalı. kaç yıldan beri zorla açmaya çalışılırken kimsenin sesi çıkmıodu da bişilerde eşitlik sağlanmaya çalışılırkenmi sesiniz çıkıo arkadaşlar lütfen yapmayalım

resimdekiLer öğrenci mi? değiL mi? gayet net bir soru sordum

başı açık kadınları modern görüp
isteyerek başını örtenlerin başlarını zorla açtıran bir ülkede eşitlik var derler
sonra da böyle saçma kitaplar çıkarıp hükümet kadınları zorla örtmeye çalışıyor
diye hükümete iftira atarlar
bi de yorum yok derler
yorum var kardeşim,yorum var
yuhhhhh!

müslüman ülkeyiz baktığımda çoğu kadınlar başını örtmüyor bence örtmeli..

Fazla yoruma gerek yok :)

fofer ın takıldıgı noktaya bende takıldım sımdı :D ogrencımıler deılmıler..????

Hakketen Y0rumsuz..

Yorumsuzmuş bu konuyla alakalı yorumu yıllar evvelinden yapmış bir büyük islam alimi onlarca yıl geçmiş ardından hala anlamakta direten hala mazlumu oynamaya çaba sarfeden zalimlerin olduğunu görmek iç açıcı değil belki ama artık rahatsız etmenin ötesinde komik olmaya başladı bu hem yasaklar hem acizlenir her yerde mazlum edebiyatı yaparım diyen zihniyet

İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği" isimli kitabından muhakeme edilirken, hâkim diyor ki: Hoca, bir metre bez için bu kadar ısrara gerek var mı?

Atıf Hoca direkte dalgalanan bayrağı gösteriyor, diyor ki: Hâkim bey, şu bayrak da iki metrelik bir bezdir. Yırtıp atabilir miyiz?

Yırtıp atabilirmisiniz yorumsuzlar ...

10s9ft5.jpg

bu fotografları bulup günümüzle nası kıyasladın onu anlamdım bı fotografla...

hem bence ogrencı bunlar ve bu cok seyı değiştiriyor ; )

incubus kardeşimin yorumu ve ele aldığı fotoğraf karesi ne halde olduğumuzu gösteriyor.

Bide asıl konu var ! Zorla kapattırma muhabbeti ne kadar saçma.Bu ülkede zorla açtırırlar ama kapattıramazlar.Yıllardır sömürmüşler hep devleti ama herşey zamanla yerine gelicek özgürlük gelecek ülkeme.Üniversiteye Kçı açık girebiliyorsan başın örtülüde girmelisin

başı açık kadınları modern görüp
isteyerek başını örtenlerin başlarını zorla açtıran bir ülkede eşitlik var derler
sonra da böyle saçma kitaplar çıkarıp hükümet kadınları zorla örtmeye çalışıyor
diye hükümete iftira atarlar
bi de yorum yok derler
yorum var kardeşim,yorum var
yuhhhhh!

aynen katılıyorum

Hangi kitap'da yazıyor kadınların başının kapatacağı ?
Bu ayrı mevzu tabikide kıyafet kanunu var.
Atatürk koymuş bu kanunu kimseye bana ona buna saygınız yoksa'da Ata'mıza bari olsunda terz tüz konuşmayın..
Geçen İlahiyet Fakültesi Dekan'ı konuşma yaptı..
Örtünme'nin Kur'an'daki anlamını araştırmış ve örnekleriyle açıkladı..
Kafanızı örtün demiyor "Göğüs üst boyna kadar" deniyor.
Patur kütür mesaj atacağınıza araştırın biraz..
Heleki bunu siyasetine alet etmiş adamlarıda savunan var..
HELAL OLSUN!
Yoruma gerek yok!

incubus kardeşimin yorumu ve ele aldığı fotoğraf karesi ne halde olduğumuzu gösteriyor.

Bide asıl konu var ! Zorla kapattırma muhabbeti ne kadar saçma.Bu ülkede zorla açtırırlar ama kapattıramazlar.Yıllardır sömürmüşler hep devleti ama herşey zamanla yerine gelicek özgürlük gelecek ülkeme.Üniversiteye Kçı açık girebiliyorsan başın örtülüde girmelisin
İşte asıl amaç bu!
Sonrada kardeşlikten dostluktan huzur'dan bahsedersiniz ;)

özgür peki diğer ilahatçıları dinledin mi ?

Diyanet işleri bakanının dediklerine neden kulak çeviriyorsun ?

yahu bırakın millet istediği gibi yaşasın Açık yaşanan açık kapalı yaşayan KAPALI..

mahalle sokak cadde şehir ülke dünya baskılarınadan artık gına geldi..

+

bursatyle ? kim zorla açtırdı bu milleti geldi birisi yolda yürürken sen çabuk başörtünü çıkar mı dedi ? hayır sen hangi hakla bunu diyorsun lütfen saçma sapan mesajlar yazmayın...

Asıl amaç elbetteki bu insanlar nasıl istiyorsa öyle giyinebilmeli ve giyim tarzları yüzünden okuma hakları ellerinden alınamamalı
İnsanlık insan hakları bunu gerektirir
Bilmem bu iki kelime bi şey ifade edermi yasakçı zihniyete..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri