Fatihin Ayasofya Vakfiyesi...

DeRSaaDeT

Islambol
Reaction score
0
miftah313_ayasofya.jpg

"Allah'ın mescidlerinde o'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. Başka türlü girmeye hakları yoktur. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır."
(Bakara Suresi / 114.Ayet)

İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar.

Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allah’ın azabı onlaradır. Allah işitendir, bilendir.

Fatih Sultan Mehmed Han - 1 Haziran 1453

(Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde Bulunan
Ayasofya İle İlgili Arapça Vakfiyenin Tercümesi)

Allah rahmet eylesin Fatih Sultan Mehmete... Emanetine hıyanet edenlerin de Allah belasını versin.

Burda Atatürk'e mi laf çarpıştırmaya çalışıyorsunuz açık olun müzeye dönüştüren Atatürk sonuçta

git fatih sultan mehmete sor!

Çünkü:

"bu vakfiyeyi kim değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın
." diyen fatih sultan mehmet handır!

senin muhatabın fatihdir!

"...onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır!" Harap olmasını engellemek için yapılmıştır büyük ihtimal.Yoksa hiç kimse Ayasofya gibi bir yerde ibadeti engellemeye çalışmaz.

Briaz düşünün bu adam bunu neden yapmış başka bir din için kutsal sayılan bir mekanı siz camiye çeviriyorsunuz bu onlardan üstün olduğunu gösterir ve onları kinle nefretle doldurur.Bu yeri geri almak isterler her türlü oyunu oynarlar 10 yıl ilerisinde bir savaş olacağını söylemiş Atatürk Bu elin gavuruna neden vermemek içindir Türk Milleti içindeki hainlerle uğraşsın dursun dışardaki düşmanlardan önce diye.

Briaz düşünün bu adam bunu neden yapmış başka bir din için kutsal sayılan bir mekanı siz camiye çeviriyorsunuz bu onlardan üstün olduğunu gösterir ve onları kinle nefretle doldurur.Bu yeri geri almak isterler her türlü oyunu oynarlar 10 yıl ilerisinde bir savaş olacağını söylemiş Atatürk Bu elin gavuruna neden vermemek içindir Türk Milleti içindeki hainlerle uğraşsın dursun dışardaki düşmanlardan önce diye.

haaaa şimdi anladım =)... artık geri almak istemiyorlar yani =)...

redyellow2' Alıntı:
Allah rahmet eylesin Fatih Sultan Mehmete... Emanetine hıyanet edenlerin de Allah belasını versin.

Yorumuna teşekkür ettim lakin sadece Fatih Sultan Mehmed için Allahın rahmetini isteme bölümüne teşekkür ettim... Şimdi emanete hıyanet var burası açık ama bunlara küfretmeye gerek yok... Zira Allah isteseydi bu camiyi değiştirmeye cürret edenlerin değil ellerinin kalkması konuşmaya bile mecali olmazdı... Kaderin bu şekilde tecelli etmesi gerektiği için böyle oldu... Burada allahın yeni bir sınavı ortaya çıkıyor. Bu yeni bir sınavdır.. Böyle bir devirde bile her insanın içinde var olan içten gelen tebliğin sesini mi dinleyeceksin yoksa sınavda başarısız mı olacaksın bu test ediliyor... Sövmeye saymaya gerek yok. Külli iradeye sahip olan allah izin verdiği için cüz-i irade sahipleri bunu yapabildiler. Sınavlarını onlar verdiler ve gittiler. Sıra bizde. biz ne yapıyoruz allah için burası önemli?

Geri