Federasyon'dan Terim kararı!
Federasyon'dan Terim kararı!
Federasyon Fatih Terim'in istifasını kabul etti
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaşkanıMahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Belçika maçısonrası açıkladığı istifa kararını, kendisinin de televizyondan öğrendiğini ve bukararı saygıyla karşıladıklarını belirterek, tecrübeli teknik adamahizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
TFF'nin resmi internet sitesine açıklama yapan Mahmut Özgener, Belçikamaçı öncesinde Fatih Terim ile istikrar konusunu sıklıkla konuştuklarını belirtirken, "Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararınıtelevizyondan öğrendim. Bu karar, sayın Terim'in kendi kararıdır. Ben ve yönetimkurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi milli takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleriçin kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.
2010 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarının sona ermesiyle birlikte,milli takımların yepyeni bir döneme girdiğini dile getiren Özgener, şunlarısöyledi:"Göreve geldiğimiz günden beri her konuda olduğu gibi bu konuda da olayagünlük ve geçici bir yaklaşımla değil, sporun evrensel değerleri ve başarınınbilimsel zorunlulukları boyutunda bakmaktayız. Konuyu bu boyuttadeğerlendirdiğimizde, gündemimiz, bir teknik direktör değişikliği değil, tamamenyeniden yapılanma ve A'dan Z'ye tüm milli takım olgumuzun yapılandırılmasıdır.Bunun başında yer alacak teknik direktör konusunun da bu büyük planın önemli, amasadece bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ben ve yönetim kurulundakiarkadaşlarımız, yeni dönemin en sağlıklı ve çağdaş şekilde yapılandırılması içinçalışmalarımızı başlattık.
Gelişmeleri de önümüzdeki günlerde kamuoyu ilepaylaşıyor olacağız."Başkan Özgener, doğal olarak gelecek günlerin kamuoyunda, teknik direktörisimleriyle ilgili tahminler ve buna bağlı senaryolarla geçeceğini vurgularken,"Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol MilliTakımları'nın yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknikadamın, futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi, bubaşarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biriolacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarınısürdürüyor olacaktır" ifadelerini kullandı. (A) Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibiorganizasyonlarda elde etmiş olduğu çok büyük başarıların ardından, yaşamışolduğu hayal kırıklığı ve düşüşleri gözlemlemekte olduklarına da dikkat çekenÖzgener, şöyle konuştu:"Bu da, başarılarımızın sürekliliği ve kalıcılığı ile ilgili önemli birproblemimiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçeği doğru tanımlamak gerekirse,(İstikrar sorunu) olarak adlandırmanın yanlış olmayacağı düşüncesindeyim. Millitakımımız, dünya futbolu üzerinde önemli başarılar elde etmiş ama başarıçerçevesinde bir istikrarı maalesef yakalayamamıştır. Yeni dönemde, futbol millitakımımızın ana hedefinin, bu istikrar sorununun ortadan kaldırılması yönündeyapılacak çalışmalar olması gerektiğine inanıyoruz."
gazetevatan