Fatih Sultan Mehmet`in İstanbul`u fethinde sizi en çok etkileyen olay hangisiydi?

Fatih Sultan Mehmet`in İstanbul`u fethinde sizi en çok etkileyen olay hangisiydi?

• Kullanılan toplam oy
    42
  • Anket kapatılmış .
*

Arkadaş O topların ismi ''Şahin Topları'' dır.

Arkadaşlar benim bildiğim gece haliçteki zincirlerin gizlice kesilip gemiler öyle geçirilmiş ama bizans bunu kendine yediremediği için bunu söylemiş diye biliyorum

"şahin" deildir sen kaynaklara birdaha bak bence

Fatih Sultan Mehmedle Bizans imparatoru arasında geçen kırmızı kar diyaloğu nedir?
bence şahi adındaki dev toplar.

Fatih Sultan Mehmet başlı başına bi efsaneymiş.. Beni en çok etkileyen de bu..

Gemilerin karadan yürütülüp Haliç`e indirilmesi . Burda ne var? 'Zor zaman alır, imkansızı başarırız' vecizesinin ispatı. başka : hırs, özgüven, karalılık, zeka, ve daha.....

ya kardesım o ınsan gıbısı gelmez bı daha dunyaya beni etkileyen fatih sultan mehmet hanın kaendısıdır

arkadaşlarmsn şifresi nasıl bulunuyoooo ütfen bilenler yollasınlarr

arkadaşlar msn şifresi nasıl bulunuyoooo ütfen bilenler yollasınlarr:saskin[

Beyler Fatih'in gemileri karadan indirmesi fantastik bir olay gibi görünüyor ama aslında olay o şekilde değildi.Fatih gibi zeki bir adamın böyle uçuk bir şey yapmayacağını düşünmek gerek.Çünkü Fatih Haliç 'te bulunan Bizans Tersanesindeki askerlere rüşvet yoluyla kendisine çekerek elinde bulunan gemileri Haliç'e sokmuş bir kısmını da o tershanede üretmiştir ki İstanbul'un bir günde alınmadığını bildiğimize göre geçen süre zarfında gemileri üretmesi kolay olmuştur.Tarih kitaplarında bizim Haliç'e giren gemilerimizin Papa tarafından gönderilen gemielrin yanında çok ufak kaldığı söylenmekte bu da gemilerin kısa sürede üretilmesinden kaynaklanmaktadır...

Rum halkın mal ve canına dokunulmaması bu yalan istanbul 3 gun yagmalanmıstır buda o zaman icin normaldır ama dokunulmadı fln demek komik

Geri