Fatih Akın: Türkiye'de askerlik yapmayacağım

İηvictus

Banned
Reaction score
0

60’ıncı Cannes Film Festivalinde ödül alan ünlü yönetmen Fatih Akın, Türkiye'de askerlik yapmayacağını, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söyledi.

63893.jpg

Ünlü yönetmen Fatih Akın, Türkiye'de askerlik yapmayacağını, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söyledi.

"Yaşamın Kıyısında" isimli son filmi tüm Avrupa'da gösterime giren ünlü yönetmen Fatih Akın, Türkiye'de askerlik yapmayacağını, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söyledi.CANNES'da yarışan "Yaşamın Kıyısında" filminin Avrupa sinemalarında gösterime girmesi nedeniyle demeç üstüne demeç veren ünlü yönetmen Fatih Akın, ideolojik olarak askere gitmek istemediğini söyledi.

İsviçre'deki Tages-Anzeiger ve Basler Zeitung gibi önde gelen gazetelerin "Das Magazin" isimli kültür ilavesine konuşan Fatih Akın, "Filmlerinizi ne olarak tanımlıyorsunuz" şeklindeki soruya şu cevabı verdi: "Bir dünya sineması. Almanya'dan dünya sineması. Ancak kimsenin beni karar vermeye zorlamadığı sürece. Bu kim olabilir. Üçüncü İmparatorluk dışında ve sonrasında (Nazi dönemi kastediliyor) yeni bir dördüncü imparatorluk olabilir. Ya da Türkiye isteyebilir. Ben daha Türkiye'de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Gönlüm yok. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım. Ben elime silah almaktansa bir parça kağıttan feragat etmeyi tercih ederim. Tabi bu benim kimliğim elimden alınıyor anlamına gelmez. İstanbullu olarak kalırım."

EKÜMENLİK JÜRİ ÖDÜLÜ ALMIŞTI

60’ıncı Cannes Film Festivalinde ’Altın Palmiye’ için yarışan yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi, dün Kiliseler Birliği’nin "2007 Ekümenik Jüri Ödülü"ne layık görülerek festivalin ilk ödülünü aldı.

63892.jpg

Cannes Film Festivalinde ’Altın Palmiye’ için yarışan yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filminde Nurgül Yeşilçay ve diğer ekibi ile.

HÜRRİYET

senin zaten türklükle hiç bir alakan kalmamış. bizden uzak ol yeter !!!

hıyarı Türk yönetmen diye kutlayanlara duyurmak lazım haberi.Önce sex filmi,arkasından sanat filmi.Şimdi de askerl,k filmi.Annesine kadar yolu var.

lem bi git kaybol ya allah allah ya millet neyle gündem olacağını şaşırmış
istemiosan yapma allah a şükür bu vatanın askerlik yapcak helal süt emmiş gençleri var senin gibiler için de bu vatanı bekiolar
unutmuş olmalısın ki şu an orda bu vicdansız açıklmaayı yapabiliosan bunu
sınırda gözünü kırpmayan vatan evlatlarına borçlusun .....
sana daha çok sıfat var dilim ucunda dökülmeyei bekleyen ama
yazıkkkkk
yazıkkkk

KAHREDEN FİLM
Yazar Milli Güç Haber
Cuma, 26 Ekim 2007
AKP'Lİ ANTALYA FİLM FESTİVALİNDE,
KAHREDEN FİLM
Antalya'da yayın yapan Kitle Gazetesi bugün manşetinden verdiği habere göre, Türkiye'de askerlik yapmamak için gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söyleyen yönetmen Fatih Akın, Türk insanını kötülediği "Yaşamın Kıyısında" adlı filmiyle Antalya'da itibar gördü.

Sinema eleştirmenleri ise, "Utandıran film" ile ilgili olarak Fatih Akın'ı ve Altın Portakal Film Festivali'ni eleştiri bombardımanına tuttu.
Kötü imajımız silinmemişken

Film yönetmeni, eleştirmen, belgesel yapımcısı ve prodüktör Muharrem Koç, Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan "Yaşamın Kıyısında" adlı filmle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç, Türk insanın kötü, yabancıların ise sevimli ve misafirperver olarak gösterildiği filmin, henüz kötü imajı hafızalardan silinmeyen ‘Geceyarısı Ekspresi' filminin devamı niteliğinde olacağını söyledi.

Seviyesiz film

Festival organizasyonunun davetlisi olarak Antalya'ya geldiğini belirten yönetmen Muharrem Koç, filmin toplumsal bir mesaj vermekten çok, özellikle Türkleri kötülediğini belirtti. Kitle Gazetesi Koordinatörü Cengiz Savaşeri'ni ziyaret ve bu arada Yazı İşleri Müdürü Nalan Kalkan'a röportaj veren Muharrem Koç, filmde Türk insanın toplumsal yaşamına egemen olmayan "ters ilişkiler" ile ahlaki olmayan ifadelerin kullanıldığını belirtti. Muharrem Koç, kullanılan dilin ise sinema açısından seviyesiz olduğunu vurguladı.

Askere gitmektense

Bir tarafta yönetmen Fatih Akın'ın "Türkiye'de askere gitmemektense", T.C. Vatandaşlık belgesi olan nüfus cüzdanı için ‘kağıt parçasıdır' yırtarım" sözleri varken, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşamın Kıyısında" adlı film ile kabul görmesinin tesadüf olmadığı ise konuşulan konular arasında yer aldı.

Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlaması için, AKP'li Antalya belediye başkanına T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonundan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi katkı verilirken, Fatih Akın'ın Türk halkının imajını sıfırlayan bu filmi ile alkışlanması eleştiri konusu oldu.

Fatih Akın ne söylemişti?

"Yaşamın Kıyısında" isimli son filmi tüm Avrupa'da gösterime giren ünlü yönetmen Fatih Akın, Türkiye'de askerlik yapmayacağını, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söylemişti. Cannes'te yarışan "Yaşamın Kıyısında" filminin Avrupa sinemalarında gösterime girmesi nedeniyle demeç üstüne demeç veren Fatih Akın, ideolojik olarak askere gitmek istemediğini de vurgulamıştı. İsviçre'deki Tages-Anzeiger ve Basler Zeitung gibi önde gelen gazetelerin "Das Magazin" isimli kültür ilavesine konuşan Fatih Akın, "Filmlerinizi ne olarak tanımlıyorsunuz" şeklindeki soruya, "Bir dünya sineması. Almanya'dan dünya sineması.Ancak kimsenin beni karar vermeye zorlamadığı sürece. Bu kim olabilir. Üçüncü İmparatorluk dışında ve sonrasında (Nazi dönemi kastediliyor) yeni bir dördüncü imparatorluk olabilir. Ya da Türkiye isteyebilir. Ben daha Türkiye'de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Gönlüm yok. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım. Ben elime silah almaktansa bir parça kağıttan feragat etmeyi tercih ederim. Tabi bu benim kimliğim elimden alınıyor anlamına gelmez. İstanbullu olarak kalırım."

arkadaşlar;

bu millete ,kültüre,türklüğü hakaret edenler her zaman yurt dışında ve yurt içindeki devşirme solcular tarafından el üstünde tutuldu.malum ki ülkemizde medya,sanat bu devşirme solun elinde.şaşırmamak gerek.çok sanatçı gördük biz böyle.orhan pamuk sözde ermeni ve kürt sokırımını(!) ifade ettikten sonra nobel ödülünü aldı.

:durdurun madem türk'sün; göster ürksün. :durdurun

ananı da aL git diyeLim o zaman
eLine tüfek aLmaktansa
kağıt parçasından feragat edermiş
Lavuğa bak
Askerin indiriLmemesi uğrunda öLdüğü bayrağa da
bez parçası dersin..
Annen de et parçası..

AKP'Lİ ANTALYA FİLM FESTİVALİNDE,
KAHREDEN FİLM
...

Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlaması için, AKP'li Antalya belediye başkanına T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonundan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi katkı verilirken, Fatih Akın'ın Türk halkının imajını sıfırlayan bu filmi ile alkışlanması eleştiri konusu oldu.

:D :D :D :D :D :D

iyi bir konusma yapmis .. ufku acik bariscil biri ...

Devlet devlet olsa. Hemen yarın bu iti vatadaşlıktan çıkartır. İtin amacı Askerlik sorunundan ziyade klasik kötüleme propagandası işte. İttttt çıksana hemen, mecbur yapacaksın biliyorsun askerliği çıkmassan. Ne demek lan ; mecbur kalırsam çıkarım... Kansız şerefsiz, soysuz. Seni bu laflardan sonra bu ülkeye sokanın Allah belasını versin....

Konuyu sakın kıvırmayın fatih akın lavuğu hayranları. Yurt dışında, bilerek ; Türkiye yi karalayacak her türlü konuşma yapan şerefsizdir.

Biriniz de; barışçıl felan demiş ( Takiyye yapmadıysan eğer ). Takiyye yapmadıysan ; Cahil efendi ; biz mi istiyoruz savaşmayı. Dünyada ATATÜRK ten başka; YURTTA SULH, CİHANDA SULH diyen var mı?
Barışçıl ufku açıkmış ahahaha. Türkiye yi yurtdışında karalayacak laflar eden bir lavuğa ; ufku açık barışçıl diyorsun :) Ne diyeyim. Herkes özgür düşüncesinde :D

Zaten onun gibileri askere almıyorlar, boşuna telaşlanmasın, herifi ilk tv de gördüğümden beri kıl oluyorum bilmiyordum nedeni ne ama bana cok salak ve dangalak biri gibi görünüyordu, hiç bir filminide izlemedim.
son zamanlarda şebek lafını kullanmak istediğim bi ortam arıodum yeri geldi.

Geri